Of keşke çalışabilsem, kafeler restoranlar iş yapmıyor ki doğru dürüst eleman alımı yapmıyorlar.Bir şey sağlığını bozuyorsa o şeyi hayatından çıkar...
Git o ülkede garson olarak çalış ama kendine bu eziyeti çektirme
Aynen öyle. Ailemin beni 1 aydan fazla idare etmesi imkansız bir dönemdeyiz çünkü üstüne üstlük onlarda ekonomik zorluk çekiyor şu an.. Hatta benim mart ayında stajyer kontratım doluyor, ve aileme de hep maaşım normale dönecek ben gönderirim size falan diyordum.Valla daha yeni istifa kararı vermis biri olarak benim mottom 'amaaaan benden kıymetli mi sanki'
:) Daha önce de boyle düşünüp istifa etmiştim. şimdiki işim de (asla ciddiye aldığım, kendimi tam verdiğim bir iş degil, ona rağmen) beni stresten uyutmamaya başlayınca bu kararı aldım. Bence üç günlük dünyada kendini kötü hissettiğin yerde çok da kalmamak lazım, bu doğduğun aile olur , iş olur, emeklerle kurduğun yuva olur. Olmuyorsa kaçıp kurtulmak lazım
Amaaaaa senin durumunda bu öneride bulunamayacagim , çünkü hem yıllarıni verdiğin emeklerle bir ülkeye gitmissin, hem de dünyanın değiştiği bir sene gitmişsin:) yani ayrılıp başka bir iş kovalaman çok zor olur, Euro aldı başını gitti,ailen istese de sana uzun süre yardımcı olamaz ekonomik anlamda. Kaldı ki insanların patır patır işten çıkartildığı bir dönem...
Yani işten ayrilman demek birkaç ay daha idare etmeye çalışmak için bütün birikmisini eritmen ve sonra gerisingeri Türkiye'ye gelmen demek gibi görünüyor buradan bakınca.
O yüzden 'ya sabiiiirr' çek, bir yandan iş ara. İnternette falan o şehirde yaşayan o mesleği yapan insanlara danış.. İngilizcesi iyi bir arkadasimin yaptığı şey vardı. En popüler iş arama sitelerinden 'remote work' diye aratıp dünyanın her yerinden online olarak yapabileceği bir iş bulurdu. Yani kendi mesleğine çok alakalı olmasa da en azından bir gelir kapısı olabilir (bazı işlerde online olmasına rağmen çalışma izni vs sorunu yaşandığına dair bir muhabbet hatirliyorum ama geçmiş zaman,unuttum. Yine de bir araştır derim ben)
Şimdiden bol şans.
Umarım uyruğu Türk olmayan bir iş yeriyle anlaşırsin tez vakitte, çünkü meşhur bir deyisin de söylediği gibi "gurbetçi gurbetçiyi gurbette severmiş"
Proje yönetimiBaşka iş bakmayı sakın bırakma sonra da vınla derim konu sahibesi.
Ben Almanya'dayım, okuldan yeni mezun kardişlerim için 6 ay iş aramak gayet normal. Saçma bir şekilde iş arama süresi çok uzayabiliyor. O yüzden sabırlı ol.
Çalıştığınız alan nedir, fikir verebilirim
Ya aslında içimde biriktirmekten çok yorulduğum için, bugün onunla akşam yaptığımız toplantı sonunda da bu konuyu açmıştım..Tüm sülalesi yurt disinda çalışan biri olarak demeliyim ki yurt dışında çalışan kimse yönetiminde Türk olan firmalarla çalışmamali. Türk patronlarının ahlaksızlıklari her ülkede popülerdir. Benim size bu konuda verebilicek başka bı fikrim yok maalesef. Adam sizi çıkarana kadar paraya mecbursaniz idare etmeye bakın. Coğunluk erkek olan bı firmada çalışıyorum fikrimi uzman olduğum hiçbir konuda sormuyolar. Koca gobeklerini yayıp çok profesyonellermis gibi kritikler yapiyolar onları seyrediyorum hep. Bı yandan başvurular yapıyorum. Burda durdugum süreç boyunca da halime sukretmekten başka çare yok.
Ya aslında içimde biriktirmekten çok yorulduğum için, bugün onunla akşam yaptığımız toplantı sonunda da bu konuyu açmıştım..
Toplantıda dedi ki yılbaşından sonra işe alım yapacakmış, maaş ne istiyolarsa sorun etmeden 'kalifiye eleman' alacakmış.. İşe girdiğim günden beri ne kadar saçma iş varsa yaptım üstüne diğer takım üyelerinin yoğunluğunu azaltmak için onların işlerini aldım. Bir de tembelliklerinden ve tavırlarından uslubumca biraz çıtlatmak istediğimde, onların iş düzenini oluşturup görev vermemi isteyen adam, beni susturup 'onlar yoğun demek ki sen yap' dedi.
Bi tek beni kalifiye eleman yerine koyamadı.
Oysa ki beni iyi değerlendirse ben tam şirketin faaliyet alanı üzerinde deneyim edinmiş üstüne master yapmış, 3 dil bilen, ve hızlı öğrenen biriyim. birebir toplantılarda da, sirket toplantılarında da bi tek benim üstüme çok geliyor ve aşağılıyor. Hata bulduğu şeylerin hata olduğunu kabul ediyorum, (ama o kadar ufak ki farkettiyse bile üç saniyede özelden söyleyip geçmesi gerekir), bu yüzden karşılık verip kendimi savunamıyorum.
Ayrımcılığı çok net hissediyorum biliyor musunuz? Diğerlerini kalifiye, beni kalifiye olmayan olarak sayması onların buralı benim ise ' Anadolunun bağrından kopup gelmiş' olmam.
Bu arada bende şirkette tek kızım. Tamamı erkek(ve avrupalı).
Bilinçli bir mobbing de olabilir bu işten ayrılmanız için. Kendinizi degersiz hissetmeyin. Ben artık büyük patrona (evet patron şirketiyiz) aklımdan geçeni söylüyorum. Bu kadar mühim işleri bana son dakika vermeyin rica ediyorum özensiz iş çıkarmak istemiyorum karşınıza bu çok sık gerceklesiyo dedim. Sinirlendi ama bana sinirlenmemis gibi standart mazeret sözcükleri söyledi müşteriyi suçlamalı türden. Teşekkür ederim diyip gittim. Kovulmam daha iyi olucaksa da kovulayim diyorum zaten. Akışına bırakın. Benim uzmanlığımla ilgili danışmamalari eskiden beni uzerdi görüşümü de zorla söylemeye çalışırdım dikkat çekmek için ama işe yaramadı. Sonradan da bunun lehime olucagini düşündüm. Boyle şirketlerde başarılı projelerde inisiyatif alan takdir edilmez ama başarısız olunca doğrudan sizi gösterirler. Kafam rahat diyorum kendime. Akışına bırakın siz de ama başkalarının yükünü alma konusunda bazı mazeretlerle geri püskürtün müdürü. Falanca projeler var maalesef yetisicek gibi görünmüyolar diyip geçin.Ya aslında içimde biriktirmekten çok yorulduğum için, bugün onunla akşam yaptığımız toplantı sonunda da bu konuyu açmıştım..
Toplantıda dedi ki yılbaşından sonra işe alım yapacakmış, maaş ne istiyolarsa sorun etmeden 'kalifiye eleman' alacakmış.. İşe girdiğim günden beri ne kadar saçma iş varsa yaptım üstüne diğer takım üyelerinin yoğunluğunu azaltmak için onların işlerini aldım. Bir de tembelliklerinden ve tavırlarından uslubumca biraz çıtlatmak istediğimde, onların iş düzenini oluşturup görev vermemi isteyen adam, beni susturup 'onlar yoğun demek ki sen yap' dedi.
Bi tek beni kalifiye eleman yerine koyamadı.
Oysa ki beni iyi değerlendirse ben tam şirketin faaliyet alanı üzerinde deneyim edinmiş üstüne master yapmış, 3 dil bilen, ve hızlı öğrenen biriyim. birebir toplantılarda da, sirket toplantılarında da bi tek benim üstüme çok geliyor ve aşağılıyor. Hata bulduğu şeylerin hata olduğunu kabul ediyorum, (ama o kadar ufak ki farkettiyse bile üç saniyede özelden söyleyip geçmesi gerekir), bu yüzden karşılık verip kendimi savunamıyorum.
Ayrımcılığı çok net hissediyorum biliyor musunuz? Diğerlerini kalifiye, beni kalifiye olmayan olarak sayması onların buralı benim ise ' Anadolunun bağrından kopup gelmiş' olmam.
Bu arada bende şirkette tek kızım. Tamamı erkek(ve avrupalı).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?