- 18 Mart 2016
- 169
- 599
- 103
Harika çalışmalar. Ellerinize sağlık. Ne yazık ki sanata düşkün bir toplum değiliz. Türk toplumunda gördüğüm en büyük açık kendilerinden üstün insanlar gibi davranma çabası. Hatta bunun ismi dahi var. En pahali telefonlar, ayakkabilar, cantalar, elbiseler bu yuzden en cok orta sinif gelirli aileler tarafindan aliniyor. Ben de sanatçıyım. Bu açığın farkinda ve bu konuya uygun sekilde cozum uretmeye calisiyorum. İnsanlara dogru sekilde hitap ederek.Arkadaşlar günaydın, sabaha karşı uyandım düşünüp durdum. size biraz kendimden bahsedeyim ben atanamamış resim öğretmeniyim, ama halk eğitime bağlı kurslar açıyordum uzun zamandır bu şekilde çalışıyordum. Fazlasında gözüm yok beni geçindirecek, bir işe yaradığımı hissetmek iyi geliyordu. İkinci çocuktan sonra kursu bıraktım, bu sene yeniden başlayacaktım fakat kızımın sorunları vardı hadi ona iyi gelir onuda yanımda götürür idare ederim dedim ama hasta annem benimle yaşıyor, annemde ben idare ederim elden ayaktan düşmedim beni düşünme dedi. Tam onuda haletmişken deprem oldu iş iptal oldu falan filan.. Yani bu sene geçti böyle. Sosyal medyada kendimce çalışmalarımı paylaşıyorum fakat sanat ilgi çekmiyor, bi kaç tane çalışmalarımdan alan oldu ama geneli, ayılıp bayılıp hediye istiyor, ki yapıyorum da hediye. Üstelik neredeyse el emeğini almadan maliyetine fiyat veriyorum. Benim bu sosyal medyadan yada başka platformlardan ilerlememi nasıl sağlayabilirim. İkinci el platformlarında da hesap açtım ama hiç ilgi yok. İlgisi olanda bi hediye edersin artık cümlesiyle bitiriyor. Emeğime üzülüyorum yoksa napıcam ben o kadar çalışmayı tabi dağıtırım. Aklıma kafelerle konuşup hediye etmek geldi, çünkü kafelere uygun özgün çalışmalarım daha çok beğeniliyor. Sizce işe yarar bi fikir mi?
Not:lütfen konum başka bi yere taşınmasın, inanın bu benim için dert yani.
Güncelleme: bazı çalışmalarımı eklemeye çalıştım, teşekkür ederim
Bakınayım bende siteye, bireysel ders vermek şuan için benim daha çok işime yarar. Teşekkür ederim.Benim kuzenim de resim öğretmeni ve yeni mezun sayılır. Armut adlı siteden öğrenciler buldu tabi zamanla arttı öğrenci sayıları ve devlette çalışan bir öğretmen kadar kazanıyor şu an. O siteden ilan verip kendi evinizde ya da öğrencilerin evinde ders verebilirsiniz.
Inst.. Da reklam verdim bikaç defa evet takipçi geldi ama 6-7tane. Biraz daha çalışmalar yapıp sayfamı düzenleyince yine vermek istiyorum reklam. Düzenli her ay verirsem belki işe yarar.Ben resimden anlayan biri değilim ama sosyal medyanızı iş için kullanacaksanız birkaç ufak tavsiyem olabilir naçizane.
Öncelikle akraba dost tanıdıklara değil sizin resimlerinize ilgi duyacak, onlara para vermeye gönüllü kişiler olsun sayfanızda. Sizin açınızdan düşünürsek sanata ilgili kişiler olmalı. Ufak bütçelerle reklam vermek, ya da etkili heştek çalışmaları, kısa videolar ilgi çekebilir. Gayet makul fiyatlarla bu işin eğitimini veren kişiler var. Onlardan eğitim almanızı tavsiye ederim.
Resimler çok güzel ama her taraf battı.insta vb sosyal medya hesaplarınızı yazmanız yasak diye belirtip bence youtube’u yabana atmayın derim
Akşamları kafa dağıtmak için youtube da takılıyorum, çeşitli konularda koşa videolar izliyorum, gördüm ki resim, heykel vs gibi sanat dallarında dünyanın her yerinde dikkat çekmek ve seyredilme sayısını arttırmak için kuru kuru video çekmek yerine çektiğiniz videoları şova döndürmeniz gerekiyor.
Örneğin ben bu kadının tarzını seviyorum.
Siz yüzünüzü göstermek ister misiniz bilemem ama çocuklarınızın da işin içine katılacağı eğlenceli videolar çekebilirsiniz, insanlar uzun ve ciddi konuşmaları veya tutuk dikkatlerini çekmeyen videoları seyretmiyor.
Video çok saçma bir konuyla alakalı bile olsa şov bekliyorlar.
Youtube kanalı açtım geçenlerde, eski bi videomu attım. Fazlasıyla acemiyim orda. Birde üzerimdeki şu ölü toprağını atıp tekrar başlasam çizimlere iyi olacak. Hiç birşeye hevesim yok. CanlanamıyorumBu arada çok yeteneklisiniz inşallah önünüze güzel fırsatlar çıkar. Sosyal medyada daha aktif olun. Youtube hatta tiktok tanınmak için.
Öyle mi diyorsun ya biraz araştırdım ama yabancı site olduğu için yanlış bişey yapmaktan korktum aslında.Etsy. Bu siteyi iyice arastirin ve parayi kirin diyorum baska bisey demiyorum
Saçma sapan?? Az daha açıklasan? Yani nasıl saçmalayabilirim? Bi örnek versen şu aklı durmuş kıza. Bu arada bi tane short attımÇalışmaların çok güzel. Eğer sosyal medyada satışının artmasını istiyorsan güzel olması yetmez. Bence bir YouTube kanalı aç resim çizerken video çek veya hızlandırılmış short atabilirsin. Aynısını Instagram hikaye için de yapabilirsin. Çizerken saçma sapan bir şeyler anlatırsan etkileşim hemen patlar, normal bilgi de verebilirsin tabi.
hediye nedir ya! insanlar ne kadar duyarsız. ben olsam karşıdakinin mesleğine göre cevap verirdim. oldu canım, sende bana bedava bir dolgu yaparsın, çocuklarıma özel ders verirsin, bana yemek ısmarlarsın gibi! hadsiz insanları cidden sevmiyorum.Evet hepsi satılık çünkü satmam lazım, kimse almayınca bende evimin duvarlarına asıyorum. Gelen de bu benimdir artık diyip çıkarıyor. Ona rağmrn bi hediye yapmadın diyip duruyolar
hediye nedir ya! insanlar ne kadar duyarsız. ben olsam karşıdakinin mesleğine göre cevap verirdim. oldu canım, sende bana bedava bir dolgu yaparsın, çocuklarıma özel ders verirsin, bana yemek ısmarlarsın gibi! hadsiz insanları cidden sevmiyorum.
Evet haklısınız krizin farkındayım, şöyle mesela liseden arkadaşım 4-5 güzellik merkezi şubesi olan, paylaşımımı görünce ayy benim salona ne yakışır bi hediye bekliyorum diyebiliyor. Hediye ederim benimde işime gelir ama biride şu emeği görsün bi teşvik etsin. Benim derdim bu aslında. Ha tabloya da para verebilenler de var aslında krizin etkilemediği çok insan.Resimlerinizi işiniz olduğunu emek ve malzeme harcadığınız belirtin yani aşmayın ayrıca geçen önüme bir site çıktı sanatçılarla insanları buluşturuyor öyle yerlere üye olabilirsiniz ayrica ekonomik krizde insanlar peynir alamazken tablo alamazlar diye düşünüyorum
upwork da sadece verilen metni hızlı yazabileceğim işler var mıdır?Resim olarak bir şey diyemem ancak bir site önerebilirim. Upwork.com bu sitede freelances olarak iş bakabilirsiniz. Burada ki işler saatlik olduğu için sorun çekeceğinizi zannetmiyorum. Saatlik ücretlere bakıp iş bulabileceğinizi düşünüyorum. Tabi kendi alanınızda iş var mı bilmiyorum. Size bol şans diliyorum.
upwork da sadece verilen metni hızlı yazabileceğim işler var mıdır?
Ya estağfirullah çok mutlu oluyorum sizler yazıp fikir, eleştiri sununca, yeni gördüm bu mesajınızı teşekkür ediyorum.Anladım, umarım milletimiz için her şey daha iyi olur, yaralar sarılır, siz de yeniden halk eğitimde başlarsanız bence bu tip etkinlikler olabilir mi diye istişare edin, size ve diğer kadınlara çok faydası olur.
Cafelerden bahsetmişsiniz, çevrenizde tablolarınızı sergileyebileceğiniz ve size bu imkanı sağlayabilecek cafeler var mı peki?
Kusura bakmayın belki fazla didikliyorum ama belki aklınıza bir fikir gelir, hem resimlerinizi sergileyip hem satış yapabileceğiniz bir yol bulunur diye yazıp duruyorum
Teşekkür ediyorum bilgilerinizden yararlanacağım, bişey sormak istiyorum işletme hesabına çevirince vergi durumu falan oluyor mu? Ayrıca arada bir reklam veriyorum, düzenli versem bence faydasını görürüm gibi geliyor.selamlar, dijital pazarlama müdürü olarak tavsiyelerim olacak.
- öncelikle insta adınızı değiştirin, daha sanatsal akılda kalıcı bir kullanıcı adı bulun.
- reels videoları çekin, keşfete düşmenin en hızlı yolu reelstir. çizimlerinizi yaparken videoya alın sonrada hızlandırın. örnek videoları arama kısmından "art, sanat, çizim" gibi kelimelerle aratıp diğer videolara bakabilirsiniz.
- bio kısmınızı bilgilendirin.
- shopify hesabı açıp linki profilinize koyun.
- etsy yabancı satış sitesi oradan da güzel satışlar yapabilirsiniz özellikle yurt dışında daha fazla ilgi var bu tarz alanlara.
- küçük bütçeli reklamlar verin, instada reklam panosundan ( hesabınızı işletme hesabına çevirin)
sormak istediğiniz bir şey olursa burdayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?