• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmalarım ilgi görmüyor ne yapmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi alik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence kurslar ve workshop açmalısınız konu sahibesi, resimde para oralardan kazanılıyor bana kalırsa. Kursa sürekli devam etmeye gönüllü insan az oluyor, o yüzden 3-4 saatlik veya tam günlük, yarım günlük workshoplar yapın bence.

Ankara'da bu şekilde aktivitelere gitmeyis even çok insan tanıyorum, aktivite olarak ilan da verirsiniz. Kurs da normal uzun kurs da olabilir ama 3 haftalık mini kurslara ne dersiniz, aynen yemek kursları gibi bir yetenk kazan çık şeklinde.

Başlıkları dikkat çekici bir şeyler koyun mesela 'Sadece 3 saatte yeni bir teknik öğrenin' veya 'Sadece 3 saatte doğa resminizi yaratın', 'Sadece 6 derste yağlı boya teknikleri' benzeri.

Digitali yukarda söylemişler, yukardaki resimler çok çok güzel hem de digitale de gayet uygun takvime, fincana her yere basılabilir. Digital işini düşünemz misiniz?

Çok yeteneklisiniz, değişik kanallardan satmalısınız bence. Bol şans dilerim!

Bence kurslar ve workshop açmalısınız konu sahibesi, resimde para oralardan kazanılıyor bana kalırsa. Kursa sürekli devam etmeye gönüllü insan az oluyor, o yüzden 3-4 saatlik veya tam günlük, yarım günlük workshoplar yapın bence.

Ankara'da bu şekilde aktivitelere gitmeyis even çok insan tanıyorum, aktivite olarak ilan da verirsiniz. Kurs da normal uzun kurs da olabilir ama 3 haftalık mini kurslara ne dersiniz, aynen yemek kursları gibi bir yetenk kazan çık şeklinde.

Başlıkları dikkat çekici bir şeyler koyun mesela 'Sadece 3 saatte yeni bir teknik öğrenin' veya 'Sadece 3 saatte doğa resminizi yaratın', 'Sadece 6 derste yağlı boya teknikleri' benzeri.

Digitali yukarda söylemişler, yukardaki resimler çok çok güzel hem de digitale de gayet uygun takvime, fincana her yere basılabilir. Digital işini düşünemz misiniz?

Çok yeteneklisiniz, değişik kanallardan satmalısınız bence. Bol şans dilerim!
Dijital işini düşündüm daha önce ama yapabilrmiyim aslında yaparım bir iki denemeden sonra oturtabilirim. Ama dijitalde de çevrem olması lazım dimi bi yerlerle anlaşabilmek için. Bir bu workshoplar nasıl yapılır onu bi araştırayım inşallah ilgi duyan birilerini bulurum.

Instagram'da dikkat çekmek istiyorsanız hem takipci hem satış için önce reklam vermeniz gerek reklamsız olmaz.

Instagrama sponsorlu reklam ve fenomen kişilere ürün karşılığı reklam yaptırabilirsiniz.

Yine Instagram için videolar çekebilirsiniz,daha sonra videoları YouTube yüklerseniz.

Online kurslar verebilirsiniz.

Digital çizime yönelebilirsiniz, karikatür olur, grafik tasarım vs olur zaten bu işler için web siteleri var oralardan satarsınız yada müşteri bulursunuz.

Eviniz müsaitse bir odasını atölye ye çevirip online kurs açabilirsiniz udemy iyi bir kurs yeri olur sizin için.

Kaldırmak istiyorum hediye olayını ama istiyırlar ısrarla. Kenidme yaptığım çalışmaları bile söküyırlar duvarımdan aile, eş dost falan.
Merhaba, çalışmalarınızı özelden paylaşabilir misiniz?

Kaldırmak istiyorum hediye olayını ama istiyırlar ısrarla. Kenidme yaptığım çalışmaları bile söküyırlar duvarımdan aile, eş dost falan.
Bunlar ilkokula giden yeğenlerinin kenara attığı boyalarla akşamları şöyle bi çiziktirip yaptığını zannediyorlar heralde o resimleri.
Fiyatları bi öğretmek lazım onlara, bir de hediye vermiyorum artık diye sert konuşmak.

Bedava vermeyin emeğinizi bu yüzden kıymet bilinmiyor..bende muhtemelen bir şey diyemezdim ama siz bir değer vermezseniz onlarda böyle bedav alır gerekirse duvarınıza fiyat etiketi yapıştırın öyle almak isteyen parasını ödesin

Bunlar ilkokula giden yeğenlerinin kenara attığı boyalarla akşamları şöyle bi çiziktirip yaptığını zannediyorlar heralde o resimleri.
Fiyatları bi öğretmek lazım onlara, bir de hediye vermiyorum artık diye sert konuşmak.
Çok haklısınız

Bedava vermeyin emeğinizi bu yüzden kıymet bilinmiyor..bende muhtemelen bir şey diyemezdim ama siz bir değer vermezseniz onlarda böyle bedav alır gerekirse duvarınıza fiyat etiketi yapıştırın öyle almak isteyen parasını ödesin
Gerçekten bi üzüntüyle öyle yapmak istedim fiyat etiketi yapıştırıcam dedim, eşim ayıp olur dedi. Valla sanırım yapıcam bi duvarı tamamiyle çalışmalarla kaplayıp fiyat yazıcam isteyen alsın dimi.

Sanırım bunu düşünmüyorsunuz ama yaşadığım yerde çocuklar için resim atölyesi düzenleyen bir öğretmen var. Büyük kızım resim dersine gidiyor düzenli. Ufak da kreşe gitmediği sene gidiyordu grup dersine. 3-4 yaş arası resim etkinlikleri oluyor grup dersinde. Gittiğin dersin ücretini ödüyorsun o şekilde. Yetişkinlere de ders veriyor. Bu şekilde tanındı sonra, güzellik merkezi duvarlarına tablolar sipariş etti vs vs.

Camii resmini özellikle çok beğendim onun bir çok çeşit binaya uygulayıp buyuk boyutlularını da koyardım yerinizde olsam. Gayet guzel eserleriniz.
Ya aslında çok güzel fikirlerim var ama hem para lazım hem çevre lazım. Mesela güzel bi kompozisyonla fayans çalışması yapmak istiyorum, tezgah arası döşemek için. Aslında şu dijital çizimlerle yapılabilir araştırmaya başladım. Çpk güzel fikirler verildi hepiniz sağolun ❤️

Sanırım bunu düşünmüyorsunuz ama yaşadığım yerde çocuklar için resim atölyesi düzenleyen bir öğretmen var. Büyük kızım resim dersine gidiyor düzenli. Ufak da kreşe gitmediği sene gidiyordu grup dersine. 3-4 yaş arası resim etkinlikleri oluyor grup dersinde. Gittiğin dersin ücretini ödüyorsun o şekilde. Yetişkinlere de ders veriyor. Bu şekilde tanındı sonra, güzellik merkezi duvarlarına tablolar sipariş etti vs vs.
Yoo ben halk eğitimde, çocuk ve gençlere yönelik kurslar açtım ama özel kurslara rağbet olmuyor. Halk eğitimin ücretsiz kurslarına bile zar zor öğrenci buluyordum. Ben yinede eşe dosta özel bireysel verdiğimi söyleyecem ilanda veririm bir iki derken belki sayıları çoğalır. Teşekkür ederim 🥰

insta vb sosyal medya hesaplarınızı yazmanız yasak diye belirtip bence youtube’u yabana atmayın derim😌
Akşamları kafa dağıtmak için youtube da takılıyorum, çeşitli konularda koşa videolar izliyorum, gördüm ki resim, heykel vs gibi sanat dallarında dünyanın her yerinde dikkat çekmek ve seyredilme sayısını arttırmak için kuru kuru video çekmek yerine çektiğiniz videoları şova döndürmeniz gerekiyor.
Örneğin ben bu kadının tarzını seviyorum.

Siz yüzünüzü göstermek ister misiniz bilemem ama çocuklarınızın da işin içine katılacağı eğlenceli videolar çekebilirsiniz, insanlar uzun ve ciddi konuşmaları veya tutuk dikkatlerini çekmeyen videoları seyretmiyor.

Video çok saçma bir konuyla alakalı bile olsa şov bekliyorlar.

Haklısınız ilgi çekiyor böyle videolar ama kurguyu hazırlamak.. Bi türlü kafa çalışmıyor bu konulara. Ama denemek istiyorum, en azından aklımda kalmaz denedim onu da derim.

Çalışmalarınız çok güzel.Fakat resim olayında sosyal medyada satmak için biraz kişiselleştirilmiş resimler ilgi çekiyor.
Bı ara karikatür resimleri çok modaydı mesela çift halinde.
Sevgilim bana doğum günümde çok sevdiğimiz bir filmin sahnesinin farklı uyarlanmış bir halini cizdirip hediye etti.
İnanılmaz mutlu oldum.
Sulu boya ile yapılmıştı sizin resimlerinizden daha küçüktü hatta.
Böyle daha kişiye özel hikayelestirilmis şeyler çok ilgi çekiyor ve mutlu ediyor insanları.

Haklısınız ilgi çekiyor böyle videolar ama kurguyu hazırlamak.. Bi türlü kafa çalışmıyor bu konulara. Ama denemek istiyorum, en azından aklımda kalmaz denedim onu da derim.
Madem denemek istiyorsunuz bir youtube kanalı açın ama o arada kendi kategorinizdeki youtuberların mini şov gibi çektikleri videoları da seyredin kurguda size yararı olur veya seyrettikçe aklınıza bir şey gelir esinlenirsiniz.
Başlarda abone sayısında sıkıntı çekersiniz ama kanalınızı ön plana çıkarmak için doğru etiketleri kullanırsanız ve videolarınızı standart videolardan ayırıcı şekilde eğlenceli hale getirirseniz dikkat çekersiniz, bu tip mecralarda maalesef seyredenler önceliği ne yaptığınıza vermiyor ne kadar dikkat çekici ve eğlenceli olduğunuza bakıyorlar.

Madem denemek istiyorsunuz bir youtube kanalı açın ama o arada kendi kategorinizdeki youtuberların mini şov gibi çektikleri videoları da seyredin kurguda size yararı olur veya seyrettikçe aklınıza bir şey gelir esinlenirsiniz.
Başlarda abone sayısında sıkıntı çekersiniz ama kanalınızı ön plana çıkarmak için doğru etiketleri kullanırsanız ve videolarınızı standart videolardan ayırıcı şekilde eğlenceli hale getirirseniz dikkat çekersiniz, bu tip mecralarda maalesef seyredenler önceliği ne yaptığınıza vermiyor ne kadar dikkat çekici ve eğlenceli olduğunuza bakıyorlar.
Bu videoları düzenlemek için programlar varmı?bilginiz var mı acaba? Netten baktım biraz, indirdim bikaç program ama geneli basit foto düzenleyici gibi. Yada çok karmaşık zor programlar.

Bu videoları düzenlemek için programlar varmı?bilginiz var mı acaba? Netten baktım biraz, indirdim bikaç program ama geneli basit foto düzenleyici gibi. Yada çok karmaşık zor programlar.
Maalesef bilgim yok ama aramızda bilen birileri vardır mutlaka 😌
Resim öğretmenliğiniz bir yana bu yeteneğinizi paraya çevirmek için sanırım biraz cesarete ve emeklerinizi satarken kendinize kurallar koymaya ihtiyacınız var, mesela asla emeğinizi maliyetine satmamak gibi, çok sevdiğiniz birine resim hediye etmek içinizden gelirse edersiniz ama hatır gönül işine girmeyin, iş başkadır arkadaşlık başka, bu sizin işiniz mesleğiniz, eskiler iş başka arkadaşlık başka derken boşuna dememişler.

Şu an deprem nedeniyle halk eğitimde çalışamıyormuşsunuz ama çalıştığınız dönemlerde halk eğitimin belediyenizle anlaşmalı hiç mi bir girişimi olmadı? Bizim burada halk eğitime kursiyer olarak giden kadınlara belediye belli dönemlerde sokak sergisi açma imkanı veriyor, takı, resim, örgü vs sergileri açılarak emeklerini satma imkanı oluyor veya belediyelerin yöresel etkinlikleri oluyor, farklı şehirlerin yöresel ürünleri tanıtılıyor o etkinliklere halk eğitimin kadın kursiyerleri için de standlar kuruluyor.

Maalesef bilgim yok ama aramızda bilen birileri vardır mutlaka 😌
Resim öğretmenliğiniz bir yana bu yeteneğinizi paraya çevirmek için sanırım biraz cesarete ve emeklerinizi satarken kendinize kurallar koymaya ihtiyacınız var, mesela asla emeğinizi maliyetine satmamak gibi, çok sevdiğiniz birine resim hediye etmek içinizden gelirse edersiniz ama hatır gönül işine girmeyin, iş başkadır arkadaşlık başka, bu sizin işiniz mesleğiniz, eskiler iş başka arkadaşlık başka derken boşuna dememişler.

Şu an deprem nedeniyle halk eğitimde çalışamıyormuşsunuz ama çalıştığınız dönemlerde halk eğitimin belediyenizle anlaşmalı hiç mi bir girişimi olmadı? Bizim burada halk eğitime kursiyer olarak giden kadınlara belediye belli dönemlerde sokak sergisi açma imkanı veriyor, takı, resim, örgü vs sergileri açılarak emeklerini satma imkanı oluyor veya belediyelerin yöresel etkinlikleri oluyor, farklı şehirlerin yöresel ürünleri tanıtılıyor o etkinliklere halk eğitimin kadın kursiyerleri için de standlar kuruluyor.
Yok olmadı öyle bi etkinlik, sadece ben ve beraber çalıştığım diğer meslektaşım öğrencilerimiz için kendi atölyemizde küçük bi sergi yaptık. Vali falan geldi ama satış işi falan olmadı. Ama el sanatlarında falan oluyor satış.

Yok olmadı öyle bi etkinlik, sadece ben ve beraber çalıştığım diğer meslektaşım öğrencilerimiz için kendi atölyemizde küçük bi sergi yaptık. Vali falan geldi ama satış işi falan olmadı. Ama el sanatlarında falan oluyor satış.
Anladım, umarım milletimiz için her şey daha iyi olur, yaralar sarılır, siz de yeniden halk eğitimde başlarsanız bence bu tip etkinlikler olabilir mi diye istişare edin, size ve diğer kadınlara çok faydası olur.

Cafelerden bahsetmişsiniz, çevrenizde tablolarınızı sergileyebileceğiniz ve size bu imkanı sağlayabilecek cafeler var mı peki?

Kusura bakmayın belki fazla didikliyorum ama belki aklınıza bir fikir gelir, hem resimlerinizi sergileyip hem satış yapabileceğiniz bir yol bulunur diye yazıp duruyorum 🙄

Back