• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmalarım ilgi görmüyor ne yapmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi alik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selamlar, dijital pazarlama müdürü olarak tavsiyelerim olacak.

• öncelikle insta adınızı değiştirin, daha sanatsal akılda kalıcı bir kullanıcı adı bulun.
  • reels videoları çekin, keşfete düşmenin en hızlı yolu reelstir. çizimlerinizi yaparken videoya alın sonrada hızlandırın. örnek videoları arama kısmından "art, sanat, çizim" gibi kelimelerle aratıp diğer videolara bakabilirsiniz.
  • bio kısmınızı bilgilendirin.
  • shopify hesabı açıp linki profilinize koyun.
  • etsy yabancı satış sitesi oradan da güzel satışlar yapabilirsiniz özellikle yurt dışında daha fazla ilgi var bu tarz alanlara.
  • küçük bütçeli reklamlar verin, instada reklam panosundan ( hesabınızı işletme hesabına çevirin)

sormak istediğiniz bir şey olursa burdayım.

Canım
Arkadaşlar günaydın, sabaha karşı uyandım düşünüp durdum. size biraz kendimden bahsedeyim ben atanamamış resim öğretmeniyim, ama halk eğitime bağlı kurslar açıyordum uzun zamandır bu şekilde çalışıyordum. Fazlasında gözüm yok beni geçindirecek, bir işe yaradığımı hissetmek iyi geliyordu. İkinci çocuktan sonra kursu bıraktım, bu sene yeniden başlayacaktım fakat kızımın sorunları vardı hadi ona iyi gelir onuda yanımda götürür idare ederim dedim ama hasta annem benimle yaşıyor, annemde ben idare ederim elden ayaktan düşmedim beni düşünme dedi. Tam onuda haletmişken deprem oldu iş iptal oldu falan filan.. Yani bu sene geçti böyle. Sosyal medyada kendimce çalışmalarımı paylaşıyorum fakat sanat ilgi çekmiyor, bi kaç tane çalışmalarımdan alan oldu ama geneli, ayılıp bayılıp hediye istiyor, ki yapıyorum da hediye. Üstelik neredeyse el emeğini almadan maliyetine fiyat veriyorum. Benim bu sosyal medyadan yada başka platformlardan ilerlememi nasıl sağlayabilirim. İkinci el platformlarında da hesap açtım ama hiç ilgi yok. İlgisi olanda bi hediye edersin artık cümlesiyle bitiriyor. Emeğime üzülüyorum yoksa napıcam ben o kadar çalışmayı tabi dağıtırım. Aklıma kafelerle konuşup hediye etmek geldi, çünkü kafelere uygun özgün çalışmalarım daha çok beğeniliyor. Sizce işe yarar bi fikir mi?
Not:lütfen konum başka bi yere taşınmasın, inanın bu benim için dert yani.
Güncelleme: bazı çalışmalarımı eklemeye çalıştım, teşekkür ederim ❤️
ben de resim çiziyorum ve kesinlikle yeteneğin harika😍 ancak sorduğun soru ile bağlantılı olduğu ve ben de insternetten resim satın alan biri olduğum için söylüyorum. Satın alınacak eserler olarak görünmüyor çizimlerin. Daha özgün ve derin çalışırsan çok daha ilerlersin, ben de çiziyorum çinkü bu seviyede ve sayfam büyümedi bile… ancak para temalı özgün çalışan bir arkadaşın sayfası patladı gitti. Ama nasıl? Kendisi yabancı dilde paylaşım yapıyor, bu sayede tüm dünyaya ulaşıyor. İngilizce de bilmiyor ha, google translate ile etsy den falan satıyor bir de dolar cinsinden❤️ malesef ülkemizde sanata bakış çok dar, dünya geneli çalışırsan bence çok daha gelişirsin🙏🏻

Resim ögrt ile akademi arasında fark var biliyorsunuz. Ben resim ana bilim bitirdim yani akademi. Öğretmenler akademidekilere göre daha cok teorik dersler görüyor uygulama dersler az. Sanat alanında başarılı olmak istiyorsanız 7/24 calısmanız gerekecek. Sürekli üretmek yaratmak okumak araştırmak ve sağlam girişim kabiliyeti olması gerek.
Üretilen sanatın duygusu nedir? Manifestosunu yazıyor musunuz? Kendinize has özellik fırca darbeniz veya renginiz var mı?
Calısmalarınızı yorumlayacak olursam; yok. Çünkü hepsi bakarak yapılmış röprodüksiyonlar.
Kahveyi döküp fincanda bir imar yaratmak hemen hemen herkes yapar oldu her yerde var. Sulu boya tekniğiniz cok güzel. Bu teknik üzerinden kendinizi geliştirebilirsiniz şu an çalışmalar amatör. Bir gelişme ilerleme yok. Bir teknik seçin ve tekniğin peşinden gidin bu yüzden suluboyanızı beğendim. Benim eserlerin Sanat galerileri aracılığıyla kuratörler tarafından gerçekleşiyor en küçük tuval eserim 20-30 binden asagı degil. Bu ücret cv eğitimler acılan sergiler ödüller sertifikalar gecmis daha etkili oluyor.

Uründen ziyade ürünün nasıl pazarlandığının önemli oldugu bi paradigma hakim su an dünyada.
Maalesef ki.
Tüketim toplumlari hizlidir, incelikten ve üzerine vakit ayirma yetisinden uzaklasiyor artik estetiğin ölcütü.
Yani demem o ki her nerde nasıl paylasiyorsaniz paylasma seklinizi degistirin, calismalarinizi degil. Onlar zaten cok güzeller
Nette görüyorum sarkiyla, effectlerle resim yapma videolari var izlettiyor kendilerini binlerce insana.
Bir konsept belirleyip üzerine calisarak kitlenizi genisletebilirsiniz.
Veya cevreniz nasil bilmiyorum ama daha sanatsal mahfillerde takilin, bi sanat ağı olusturun kendinize.
Bol sans

Bu videoları düzenlemek için programlar varmı?bilginiz var mı acaba? Netten baktım biraz, indirdim bikaç program ama geneli basit foto düzenleyici gibi. Yada çok karmaşık zor programlar.
Adobe premiere pro cc en etkili video düzenleme programı. Eğitim hayatınızda almıssınızdır diye düşünüyorum. Basit düzenleme programlarla yapamazsınız. Ama illa basit olsun diyorsanız videoleap indirin.

Etsy i düşünün derim bide instagramda da satış yapabilirsiniz. Onunda satış sayfası var. Reklam verin gerekirse takipçi satın alın ama makul bir sayı oksun. Yüzbinlerce takipçisi olup 50 beğeni alınca komik oluyor çakma olduğu belli oluyor. Çekiliş yapın sayfanızda. Buda takipçiyi arttırır. Youtube da bununla ilgili videolar var, nasıl takipçi arttırılır reels nasıl olmalı e ticaret nasıl yapılır etsy devsatış falan. Tiktokta canlı yayın yaparsınız, mesela bir resim çizmeye başlayın, para gönderenin istediği şeyi çizin ama bir resim üzerine. Sonuçta ne çıkacak videoyu çekenlerle resmi yapmış olursunuz. Örneğin ben dedim kö ev çizin, evi çizin başkası desin ki bidecağaç olsun diğeri desin ki tren çizin. Ama hızlı ve konuşkan olmanız lazım. Bilmiyorum saçma belkimama fikir olarak sundum. Youtube kanalı açabilirsiniz. Tuğçe Audoire var mesela. Hem çiziyor hem anlatıyor hem konuşkan.
Bunun haricinde evler cafeler için duvar çalışmaları yapabilirsiniz, eski bir dolabı alıp ( çöpten bile olur) üzerine resim çizip satabilirsiniz. Bunları yaparken video kaydı da alın, insta, tiktok, youtube da falan yayınlayın. Takipçi sayınız artarsa oradan da para gelir. Ayrıca sipariş de gelir. Dolap, vazo, tabak, kapı, duvar falan ne varsa boyayabilirsiniz. İnsanlar orijinal şeylere meraklı. Sosyal medyada millet nerelerden para kazanıyor keşke bende çizebilsem

Etsy nin avantajı yurtdışı satışlar dolar ile ve insanlar orijinal şeyler arıyor. T shirt boyayabilirsiniz mesela veya kupa olmadı yaptığınız resimleri koyun. Tuger Akkaya var youtube da. Etsy falan anlatıyor hep

Link paylaşmak doğru mu bilmiyorum o yüzden fotoğraf paylaşıyorum, bak bu kişi face de paylaşım yapıp etsy sayfasına yönlendirmiş, sende yapabilirsin

Eklentiler

• Screenshot_20230316-113654_Etsy.jpg
    Screenshot_20230316-113654_Etsy.jpg
    110,3 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_20230316-113642_Facebook.jpg
    Screenshot_20230316-113642_Facebook.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 76
çalışmalarınız çok güzel. dijital olarak çalışabileceğiniz iyi bir tablet ile canva vs gibi uygulamalarda çalışmalarınızı farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz
dijital art olarak düğün davetiyesi tebrik kartı kartpostal tasarlayıp para kazanılabilir
bir tasarımı bu tarz sitelere yükleyip indirilme sayısı üzerinden de para kazanmak mümkün olabiliyor. etsy ya da shopier de düşünülebilir
ellerinize sağlık

Kartal ve kedi ciziminiz guzel ama onlarin disindakiler cok iddiali değil acikcasi.
Akrilik boya ve karakalem calismalari yapan biriyim ki ben egitimini almadim hobi olarak yapiyorum 🤷 Fotograf koymuyorum ben kendi kişisel hesabimda paylaştigim için yaptiklarimi. 🙄 Ama bana cok profesyonel gelmedi.

Kartal ve kedi ciziminiz guzel ama onlarin disindakiler cok iddiali değil acikcasi.
Akrilik boya ve karakalem calismalari yapan biriyim ki ben egitimini almadim hobi olarak yapiyorum 🤷 Fotograf koymuyorum ben kendi kişisel hesabimda paylaştigim için yaptiklarimi. 🙄 Ama bana cok profesyonel gelmedi.
Anladım, diğer çalışmalar kahveyle yapıldığı için olabilir, yaprak üzerine de detaylı çizim imkansız gibi oluyor. Genelde realist çalışmıyor ayrıntılara girmiyorum. O yüzden göze hitap etmeyebiliyor bazen.

çalışmalarınız çok güzel. dijital olarak çalışabileceğiniz iyi bir tablet ile canva vs gibi uygulamalarda çalışmalarınızı farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz
dijital art olarak düğün davetiyesi tebrik kartı kartpostal tasarlayıp para kazanılabilir
bir tasarımı bu tarz sitelere yükleyip indirilme sayısı üzerinden de para kazanmak mümkün olabiliyor. etsy ya da shopier de düşünülebilir
ellerinize sağlık
Dijitali araştırdım, çizim tabletleri fiyatı şuan için beni aşıyor ama bol bol video izliyorum. Aslında dijitalde ticaret alanı çok fazla. İnşallah en yakın zamanda..

Link paylaşmak doğru mu bilmiyorum o yüzden fotoğraf paylaşıyorum, bak bu kişi face de paylaşım yapıp etsy sayfasına yönlendirmiş, sende yapabilirsin
Çok teşekkür ederim, etsy yi araştırıyorum. Nasıl yüklenir para birimi olayını falan. En yakın zamanda bende eklerim çalışmaları umarım.

Adobe premiere pro cc en etkili video düzenleme programı. Eğitim hayatınızda almıssınızdır diye düşünüyorum. Basit düzenleme programlarla yapamazsınız. Ama illa basit olsun diyorsanız videoleap indirin.
Ben 2010mezunuyum sadece bilgisayar dersi gördük, geç teknoloji mağduruyum🤭 ama sonraki dönemler grafik tasarım, photoshop kurslarına gittim. Fotograf falan düzenleme neyse de reels çekimleri video çekimlerinde sıkıntı yaşıyorum.

Anladım, diğer çalışmalar kahveyle yapıldığı için olabilir, yaprak üzerine de detaylı çizim imkansız gibi oluyor. Genelde realist çalışmıyor ayrıntılara girmiyorum. O yüzden göze hitap etmeyebiliyor bazen.

Sonradan insta hesabiniza goz attim. Kalem calişmalariniz hoştu dogrusu ama evet kahveli ve renkli boyalarla olan çalişmalariniz cok goze hitap etmiyor. Az bucuk eli yatkin herkes cizebilir onlari, dolayisiyla insanlar satin almak istemezler pek. 🤷

Zaten hiç tuval ustunde calismamissiniz yani ben gormedim. Kagit seklinde resim satilmasi biraz zor. 🙄
Cerceve koy as filan yerine tuval daha hoş.

Sonradan insta hesabiniza goz attim. Kalem calişmalariniz hoştu dogrusu ama evet kahveli ve renkli boyalarla olan çalişmalariniz cok goze hitap etmiyor. Az bucuk eli yatkin herkes cizebilir onlari, dolayisiyla insanlar satin almak istemezler pek. 🤷

Zaten hiç tuval ustunde calismamissiniz yani ben gormedim. Kagit seklinde resim satilmasi biraz zor. 🙄
Cerceve koy as filan yerine tuval daha hoş.
Ooo tuval üzerine yağlı boya çok maliyetli oluyor ve baya zaman aldığı için, kimse değerini verip almaz. aklrilik bile maliyetli.. Sizde bilirsiniz. Birde evde atolye kuramadım yağlı boya en sevdiğim ama zor şuan.

Ya çok teşekkür ederim benim için araştırmışsınız ❤️ hemen bende araştırıyorum. Sağolun.
ne demek. daha fazla yorumlu versiyonları var. bu birazcık bilinmeyen versiyonu. apple tabletler ve kalemleri geçen seneye kadar yine alınabilir durumdaydı şimdi resmen bilgisayar fiyatına denk oldu. bol şans diliyorum:KK200:

Ben resimden anlayan biri değilim ama sosyal medyanızı iş için kullanacaksanız birkaç ufak tavsiyem olabilir naçizane.
Öncelikle akraba dost tanıdıklara değil sizin resimlerinize ilgi duyacak, onlara para vermeye gönüllü kişiler olsun sayfanızda. Sizin açınızdan düşünürsek sanata ilgili kişiler olmalı. Ufak bütçelerle reklam vermek, ya da etkili heştek çalışmaları, kısa videolar ilgi çekebilir. Gayet makul fiyatlarla bu işin eğitimini veren kişiler var. Onlardan eğitim almanızı tavsiye ederim.

Back