Çalışmaktan bıkmak

Xxxppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
99
88
31
Merhaba kızlar. Benim derdim işimle ilgili. Bundan 5 sene önce yönlendirmelerle ve benim de seveceğimi düşünerek finans bölümüne yöneldim. Başlarda ilk iş heyecanıyla sevdiğimi düşünüyordum fakat gitgide çalışmaktan soğuduğumu farkettim. Benim için hergün pazartesi gibi. İyi bir şirkette çalışıyorum, iyi de bir maaşım var ama ben mutlu değilim. Hergün stres yaşamaktan insanlarla uğraşmaktan bıktım. Yöneticim deseniz tam bir dengesiz, hangi işi ne zaman istediği belli olmayan, istediği şekilde olmadığında da deli danalar gibi bağıran bir kadın. Ayaklarım geri geri gidiyor. Eve geldiğimde hatta haftasonu bile hep iş aklımda. Anı yaşamakla ilgili bir çok kitap okuyup birşeyler izledim ama yapamıyorum. İş arkadaşlarımı çok seviyorum bu bile benim işi sevmeme yardımcı olmuyor. Finans benim yapabileceğim bir şey değilmiş demekki diyorum sürekli ama 5 yıllık tecrübemi de çöpe atmak istemiyorum. İlk işe başladığım zamanlarda çalıştığım şirketle ilgili problem olduğunu düşünmüştüm fakat bu 3. İşyerim. Hepsi birbirinden daha beter oldu.Özel şirket stresinden kurtulmak için kpss çalışayım desem ona da inancım yok, ülkemizde maalesef güvenemiyorum ben bu yerleştirme işlerine. Son zamanlarda iş dışında beni mutlu edecek şeyleri düşündüğümde müziğe olan ilgim dikkatimi çekti. Sözsüz bir müzik dinlemek veya şarkı söylemek beni çok mutlu ediyor. Ama hiç bir müzik aleti çalmışlığım da yok. Müziği meslek haline getirmek istiyorum hep. Yapabilir miyim sizce? Belki özel ders vermek gibi olabilir. Şimdi işi bırakıp tamamen buna yönelsem, yeni kredi çekip ev aldık. Eşim kesinlikle sevmediğim bir işi yapmamı istemez istersen bırak diyor ama ben bu yükün altında onu tek başına bırakmak istemiyorum. 8 yıl sonra kredimiz bitiyor ve ben 8 yıl sonra işi bırakma hayaliyle yanıp tutuşuyorum. Sizce ne yapmalıyım? İş hayatım gerçekten berbat ve ben mutsuzum. Bu böyle gitmez lütfen yardım :KK43:

Çalıştığınız yer sizi bu kadar mutsuz ediyorsa alanınızda farklı şirketlere başvurun . Her kurum kötü değil sonuçta belki mutlu olacağınız bir ortamınız olur .
Kpss ile atanıp memur olan bu sitede bile çok kişi var . Memur olmanızda imkansız değil yani sizin yerinizde olsam çalışmaya başlardım :)

Güzel sanatların alanından oldugum icin yazıyorum. Müzik harika bir olay sanat bu. Dışarıdan bakınca kolay gibi görebilirsiniz ama öyle değil çok emek sarfetmelisiniz hemen öğreneyim ders vereyim diye işe atılamazsınız.

Sanatta temelden girmek epey pahalıya patlıyor. Su aralar müzikte en iyi maaş tonmaister, mix mastering ses mühendislerinde. Alan zor anlayacağınız. İşinize devam edin..

Çalıştığınız yer sizi bu kadar mutsuz ediyorsa alanınızda farklı şirketlere başvurun . Her kurum kötü değil sonuçta belki mutlu olacağınız bir ortamınız olur .
Kpss ile atanıp memur olan bu sitede bile çok kişi var . Memur olmanızda imkansız değil yani sizin yerinizde olsam çalışmaya başlardım :)
Bu alan beni mutlu etmiyor artık :/ akşamları çalışarak başarabilir miyim sizce

Sizi üzmek istemem ama 18 yıldır sevmeden muhasebe yapıyorum. Paraya ihtiyacınız varsa mecbur kalıyorsunuz. Paranız varsa düsünmeyin bile direk baska alanlari deneyin.
18 yıl mı dile kolay. Şu an kredimiz olduğu için paraya ihtiyacımız var. Geçinebiliriz ama hayat standardımız düşer

Güzel sanatların alanından oldugum icin yazıyorum. Müzik harika bir olay sanat bu. Dışarıdan bakınca kolay gibi görebilirsiniz ama öyle değil çok emek sarfetmelisiniz hemen öğreneyim ders vereyim diye işe atılamazsınız.

Sanatta temelden girmek epey pahalıya patlıyor. Su aralar müzikte en iyi maaş tonmaister, mix mastering ses mühendislerinde. Alan zor anlayacağınız. İşinize devam edin..
Keşke en baştan müziğe yönelseydim belki şansım olabilirdi. Kendime bir müzik aleti alıp iş dışında öğrenmeye çalışmak mutlu edebilir belki

Bu yastan sonra ders verecek kadar calman zor. Birikmis paran varsa muzik okulu açıp öğretmen calistirsbilirsin belki. Ya da evden yapabilcegin işler düşünsen.

İsyerinde mobing uyguluyor anlattiklariniza göre. Buna izin vermeyin. Baska departmana geçmeye calisin. 8 sene idare edilmez. Buraya yazacak kadar sizi üzüyorsa bu durum. Sizin orda durum nasil bilmiyorum ama daha üst pozisyonda birisiyle konuşun. İşi birakmak zor, kredi borcunuz filan olmasa da birakmayin. Evde durmak da zor

Keşke en baştan müziğe yönelseydim belki şansım olabilirdi. Kendime bir müzik aleti alıp iş dışında öğrenmeye çalışmak mutlu edebilir belki
Keşke ama keşkelerle de yaşanmıyor maalesef. İş dışında hobi olarak alın ve öğrenin inanın ruhsal olarak cok iyi gelecektir piyano çalın, keman çalın şarkılar söyleyin günlük hayatın sıkıntısını bu sekilde atabilirsiniz.

İsyerinde mobing uyguluyor anlattiklariniza göre. Buna izin vermeyin. Baska departmana geçmeye calisin. 8 sene idare edilmez. Buraya yazacak kadar sizi üzüyorsa bu durum. Sizin orda durum nasil bilmiyorum ama daha üst pozisyonda birisiyle konuşun. İşi birakmak zor, kredi borcunuz filan olmasa da birakmayin. Evde durmak da zor

Direktör müdürden de beter maalesef. Çok dengesiz biri bazen ağzına geleni sayıyor bazen de canım cicim yapmacıklıklar. Evliliğimizin ilk 1 ayında şehir değiştirdiğim için işsizdim.o kadar mutluydum ki anlatamam size. Sonra iş teklifi aldım ve başladım.bi süre sonra yine işten bıktığım anda başka bir yerden daha iyi bir teklif alıp oraya geçtim. İş değişikliği yapmam da mutlu etmedi maalesef. Tükenmişlik sendromu mudur nedir :KK43:

Merhaba kızlar. Benim derdim işimle ilgili. Bundan 5 sene önce yönlendirmelerle ve benim de seveceğimi düşünerek finans bölümüne yöneldim. Başlarda ilk iş heyecanıyla sevdiğimi düşünüyordum fakat gitgide çalışmaktan soğuduğumu farkettim. Benim için hergün pazartesi gibi. İyi bir şirkette çalışıyorum, iyi de bir maaşım var ama ben mutlu değilim. Hergün stres yaşamaktan insanlarla uğraşmaktan bıktım. Yöneticim deseniz tam bir dengesiz, hangi işi ne zaman istediği belli olmayan, istediği şekilde olmadığında da deli danalar gibi bağıran bir kadın. Ayaklarım geri geri gidiyor. Eve geldiğimde hatta haftasonu bile hep iş aklımda. Anı yaşamakla ilgili bir çok kitap okuyup birşeyler izledim ama yapamıyorum. İş arkadaşlarımı çok seviyorum bu bile benim işi sevmeme yardımcı olmuyor. Finans benim yapabileceğim bir şey değilmiş demekki diyorum sürekli ama 5 yıllık tecrübemi de çöpe atmak istemiyorum. İlk işe başladığım zamanlarda çalıştığım şirketle ilgili problem olduğunu düşünmüştüm fakat bu 3. İşyerim. Hepsi birbirinden daha beter oldu.Özel şirket stresinden kurtulmak için kpss çalışayım desem ona da inancım yok, ülkemizde maalesef güvenemiyorum ben bu yerleştirme işlerine. Son zamanlarda iş dışında beni mutlu edecek şeyleri düşündüğümde müziğe olan ilgim dikkatimi çekti. Sözsüz bir müzik dinlemek veya şarkı söylemek beni çok mutlu ediyor. Ama hiç bir müzik aleti çalmışlığım da yok. Müziği meslek haline getirmek istiyorum hep. Yapabilir miyim sizce? Belki özel ders vermek gibi olabilir. Şimdi işi bırakıp tamamen buna yönelsem, yeni kredi çekip ev aldık. Eşim kesinlikle sevmediğim bir işi yapmamı istemez istersen bırak diyor ama ben bu yükün altında onu tek başına bırakmak istemiyorum. 8 yıl sonra kredimiz bitiyor ve ben 8 yıl sonra işi bırakma hayaliyle yanıp tutuşuyorum. Sizce ne yapmalıyım? İş hayatım gerçekten berbat ve ben mutsuzum. Bu böyle gitmez lütfen yardım :KK43:
ayrıl işinden ayrıl ki,senin gibi kıymet bilmeyenlerişn yerine iş arayan nice ihtiyaç sahibi insan vardır başkası istihdam olsun

Bir aydır farklı alanlarla ilgili iş başvuruları yapıyorum ama hiç dönüş olmadı maalesef
Alanınla ilgisi olabilecek alanlara basvur.
Mesela finans Bölümü'nde çalıştıysan risk olabilir muhasebe Olabilir bu Tarz Bölümler Olabilir.
KPSS çalışın atanırsınız belki belli mi olur.
Umut kırmak istemem ama müzik biraz zor gibi
Imkan varsa kendinize ufak bir işletme açabilirdiniz.

İnsanın hayallerinin peşinden gitmesi güzel de, sizinki bana daha çok hayalperestlik gibi geldi. Öncelikle müzik, resim gibi sanatlar biraz da yetenek işidir. İlginiz olabilir, size zevk verebilir, çoğumuza veriyor, belki bir aşamaya kadar yöneldiğiniz şeyi becerebilirsiniz de ama ders verecek kadar hangi alan üstünde uzmanlaşacaksınız mesela? O bile belli değil. Yönelsem dediğiniz şey tam olarak ne? İnsanlar neredeyse bebek yaştan itibaren enstrüman eğitimi alıyorlar, bununla ilgili konservatuvarlara, akademilere gidiyorlar. Yaşınız genç, bu işin okulunu okuyayım filan diyorsanız başka ama onun dışında bana temelleri sağlam bir hayal gibi gelmedi. Yerinizde olsam finansla ilgili başka bir iş ararım ve hayatın işten ibaret olmadığını da düşünerek, hobilerime daha çok zaman ayırır, beni mutlu edecek daha çok uğraşı edinirim.

ayrıl işinden ayrıl ki,senin gibi kıymet bilmeyenlerişn yerine iş arayan nice ihtiyaç sahibi insan vardır başkası istihdam olsun
Benim hakkımda hiçbir şey bilmeyip kıymet bilmez deme lüksünü nereden buluyorsunuz? Hayatta hiç bişeyden bunaldığınız olmadı mı. Çaresiz kalmış her insana böyle yaklaşıyorsanız yakınlarınız için çok üzüldüm.

Alanınla ilgisi olabilecek alanlara basvur.
Mesela finans Bölümü'nde çalıştıysan risk olabilir muhasebe Olabilir bu Tarz Bölümler Olabilir.
KPSS çalışın atanırsınız belki belli mi olur.
Umut kırmak istemem ama müzik biraz zor gibi
Imkan varsa kendinize ufak bir işletme açabilirdiniz.
Haklısınız müzik için geç kaldım. Kpss denicem sanırım ilk kez. Ümitlendirdiğiniz için teşekkür ederim

Bu alan beni mutlu etmiyor artık :/ akşamları çalışarak başarabilir miyim sizce
Disiplinli bir şekilde çalışırsanız tabiki olur çok güzel kaynaklar var bunun için . Youtubede benim hocam kanalını takip ediyorum size de öneririm

Müzikten para kazanamazsiniz.
Hiç bir eğitiminiz yok, he Allah vergisi yeteneginiz vardir, onu da duyurmak, paraya cevirmek icin biraz cevreye ihtiyaciniz var.
Müziğe hobi olarak başlayın
Hem iş dışında bir aktivite olur, sizi mutlu eder.
Işten sıkılma kısmına gelirsek,
Ne derece bunaldınız bilmiyorum, ama iş dediginiz biraz böyle bir şey.
Insan hayatı boyunca yaptığı ise ilk gün ki heyecanla gitmiyor. Bir yerden sonra bıkkınlık başlıyor
Is yerinizden memnun değilseniz, değiştirin.
Ama kazancınızın iyi olduğu mesleğinizi bırakmayın
Gercek Hayatta mutlu edecek şeylere para ile ulaşıyoruz. Paranız olmadığı vakit ev krediniz, hatta almak istediğiniz müzik eğitiminiz bile olmaz.
Bu şekilde düşünürseniz belki iş daha katlanılır olur sizin için.
Nihayetinde arac. Hayatınızın merkezine işinizi koymayın, farklı ilgi alanlariniz olsun yeter.

X