çalışmak mı ev hanımı olmak mı?

kedisot

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
43
0
arkadaşlar bugünlerde kafam çok karışık .mantığım ve hayatımın anlamı arasında gidip geliyorum ve biraz sizlerden de fikir almak istedi..
1,5 yıl önce evlendiğimde çalışıyordum ama hamileliğim sırasında işten çok bunaldım ve ayrıldım.bebeğim şimdi 4 aylık ve hayatımın anlamını hiçbirşeye değişmem .ama sanki çalışırken eşimle daha yolundaydı herşey .çünkü o zmanlar o yorgun argın eve geldiğinde hem ona saçma gelen şeyler anlatmıyordum hem de ilgisizlikten şikayet etmiyordum.şimdilerde ise çalışma konusu yeniden gündeme geldi ve eski işime dönme durumu sözkonusu olabilir.ama ben hayatımın anlamına kıyamıyorum nasıl bırakırım onu başkasına.bende çalışan anne çocuğuyum.hiçbirşeyimiz eksik değildi ama çabuk olgunlaştık...öte yandan da eşimle çok mutlu olmak istiyorum.sanki işe girersem birçok olumsuzluk düzelecek.çok şaşkınım.fikir verin lütfen....

Son düzenleme:
Vallahi arkadaşım çalışmak gibisi yok bence...
Ama bebeğin daha çok küçük, mecbur değilsen biraz daha bekle derim...

arkadaşlar bugünlerde kafam çok karışık .mantığım ve hayatımın anlamı arasında gidip geliyorum ve biraz sizlerden de fikir almak istedi..
1,5 yıl önce evlendiğimde çalışıyordum ama hamileliğim sırasında işten çok bunaldım ve ayrıldım.bebeğim şimdi 4 aylık ve hayatımın anlamını hiçbirşeye değişmem .ama sanki çalışırken eşimle daha yolundaydı herşey .çünkü o zmanlar o yorgun argın eve geldiğinde hem ona saçma gelen şeyler anlatmıyordum hem de ilgisizlikten şikayet etmiyordum.şimdilerde ise çalışma konusu yeniden gündeme geldi ve eski işime dönme durumu sözkonusu olabilir.ama ben hayatımın anlamına kıyamıyorum nasıl bırakırım onu başkasına.bende çalışan anne çocuğuyum.hiçbirşeyimiz eksik değildi ama çabuk olgunlaştık...öte yandan da eşimle çok mutlu olmak istiyorum.sanki işe girersem birçok olumsuzluk düzelecek.çok şaşkınım.fikir verin lütfen....

bence işine geri dön,hem bakarsın eşinle ilişkinde bir değişiklik olacak mı diye..çalışan annelerin çocukları daha çabuk hayatı öğreniyor bu da iyi bişey..

Ben küçücük cocugu bırakıpta calısmaya gidenleri hiç onaylamıyorum.
Durumun yerindeyse calısmaya muhtac degılsen ne gerek var?
Bebeğin ana kucagında büyüsün baskasında değil.
Cocuk oldugu zaman insallah allah izin verirse ben upuzun bir zaman calısmayı düşünmüyorum.

lulu cum inan bana çocuk olmadan önce ben de senin gibi düşünüyordum .hem de asla dönmem işe diye düşünüyodum.bahsettiğim gibi bizde çalışan anne çocuğuyuz ve anne özlemi hep olduğu için çocuğuma yaşatmam diyodum ama...diyorum ya ev yani aile düzeni değişince ne yapacağımı şaşırdım.çok arada kalmış hissediyorum şimdi kendimi.oğlumun bana daha da bağklabdığını gördükçe çok üzülüyorum ama bir yandan da ...

Ben de çalışan anne çocuğuydum.Hiçbir sorun yaşamadım.Çocukla geçirilen zamanın süresi değil ,kalitesi öenmlidir zaten.Bir kadın ihtiyacı olmasa da çalışmalıdır bana göre.Ben evde oturamam,sıkılırım çok.Dönün işinize bence.:emir_bebek:

Eğer şu an için önünüzde iş fırsatı varsa kaçırmayın derim..
Zaten çalışmayı da istiyormuşsunuz..
Tamam bebeğiniz var anlıyorum ama hayatınızdan da bu kadar ödün verirseniz mutsuz olursunuz..
Yarın bebeniz büyüyünce ha deyince iş bulabilecek misiniz?
Maalesef özel sektör bu konuda çok acımasız çoook..

Bir anne olarak çalışmak diyorum.
Bende kızım 5 aylıkken çook iyi şartlarla iş bulmuş buraya konu açmıştım.Maaşı şartları inanılmaz iyiydi.Çalışmayı tercih etmedim.Kayınvalidemin o dönem şehir dışında olması,bakıcıya bırakmaya kıyamamam engel olmuştu.
Kızım büyüdü 1.5yaşı geçti.Şimdi deli dana gibi iş arıyorum,ama maaşı filan dolgun olsun attan inip eşeğe bineyim istemiyorum.Ee hayat da herzaman sunmuyor istediğimiz şeyleri bize.
Bana sorarsanız çalışın eğer imkanları iyiyse size teklif getiren işyerinin hiç kaçırmayın derim.Çalışma hayatı farklı çünkü.

hepinize teşekkür edrim biraz rahatladım.belki de vicdanımı sorguluyorum oğluma karşı.ama evimde düzen kurup mutlu olmam lazım. umarım doğru karar veririm

Bence de çalışmak. Hele ki çalışan bayanlar bebekleri doğunca işlerini bırakmasınlar. Bebek bir kaç aylık olunca babane veya ananeye emanet edip devam etsinler işine. Sonradan çok zor oluyor. Hem çocuk sizden ayrılmak istemiyor, hem anane babaneler yan çiziyor en iyisi bebekken düzeni oturtmak.

O kadar zormuş ki çocuğu olan bir annenin çalışması. Ama çalışmadan da olmuyor işte. Özel sektörde çalışma şartları da çok ağır. Ctesileri bile tam gün çalıştırıyor çoğu yer. Hangi zamanda çocuğunla ilgileneceksin. Benim kafam çok meşgul bu konularla ama oğlum bebekken çalışsaydım bir düzene oturmuş olurdu diyorum.

İş fırsatın da varken çalış derim canım. İleride bebeğin büyüdüğünde sen de iş ortamından epey kopmuş olacaksın belki de yeni bir iş bulmak için yaşın da ilerlemiş olacak. Hem insan çalıştığı zaman kendine olan güveni daha da artıyor.

Ben herzamn en kötüsünü düşünürüm. evlendim eşime bir hal oldu :KK43:. Dul kaldım ...o yüzden bir bayanınd amesleğinde tecrübesi olursa iş hayatından kendini uzaklaştırmazsa kendi ayakları üstünde durmayı öğrenirse zorluk çekmez.. gün gelirde kimsesiz kaldığında daha dik ayakları üstünde durur.
Ev hanımlarının çocuklarını büyüttükten sonra hep içlerinde kalır keşke çalışsaydım diye.

eşiniizn maddi durumu ne kdar iyi olursa olsun sizinde elinizin iş yapması 3-5 kuruş para kazanmanız taraftarıyım. Bir kadın 30-35 yaşında çocuğunu yetişdikten sonra iş hayatında tutunması çok zor.
Çocukları ile çalışan anneler daha çok ilgileniyor bu da bir gerçek.

Hem hangi ev hanımı çocuğuyla 24 saat vakit geçiriyor.
Bir çocuğa 24 saat vakit ayırman gerekmiyor ki. bir bebek anneye özlem duyuyor ama hayat şartları öyle zorki o bebeğin geleceği için bu fedakarlığı yapmak gerekiyor. :))

Son düzenleme:
Ben de çalışan anne çocuğuydum.Hiçbir sorun yaşamadım.Çocukla geçirilen zamanın süresi değil ,kalitesi öenmlidir zaten.Bir kadın ihtiyacı olmasa da çalışmalıdır bana göre.Ben evde oturamam,sıkılırım çok.Dönün işinize bence.:emir_bebek:
Çok doğru bir yorum zaman değil kaliteli zaman önemliidr.
benim annem ev hanımıydı ama yinede annem çalşıan bir bayan olmak istemiş hep. şimdi bana yardım ediyor. o da artık çalşan bir bayan :))

ben çalışmayı hiç istemedim ,heveslenmedim
çok çok ihtiyacım yoksa hem evde ,hem işte yorulmama ne gerek var

Son düzenleme:
ben de calismanin taraftariyim.
benim kizim da 4.5 aylik,gerci suan okuyorum ben. daha okulumun bitmesine 1.5 sene var,
kizima haftanin 3 gunu bakici bakiyor 4-5 saatlik.
insallah ikinci cocugu da 1.5 yila kadar yapip biraz buyutup calismak istiyorum.
benim annem de calisti hep.hicbir eksiklik hissetmedik biz.
ama eger imkanin varsa bebegini biraz daha buyut,oyle calismaya basla.

aynı konuyu bi başkası daha açmış,ona da yorum yazmıştım..ama ona gelen yorumları okuyunca çok şaşırdım,yarısından fazlası aman çalışma bebeğine doy gibi şeyler yazmışlar.üstelik bi çoğu öğretmen(saygı duyarım)şimdi burada ki yorumları okudum ve çok mutlu oldum,herkes çalışmaktan yana..bende bir kez daha çalışmanı öneririm..

Maddi olarak imkanın varsa 1-2 ay daha sen bak ama ondan sonra ailenden yardım iste bence.En güvenilir kişiler ailelerimizdir çocuk konusunda.Daha sonra belki bakıcı tutabilirsin ki ben pek tavsiye etmiyorum...
Çalışmak kadını hayatta tutan şeydir. Eğitimim olmasına rağmen eşimden para alıyor olmak bana ağır gelirdi şahsen.

Maddi olarak imkanın varsa 1-2 ay daha sen bak ama ondan sonra ailenden yardım iste bence.En güvenilir kişiler ailelerimizdir çocuk konusunda.Daha sonra belki bakıcı tutabilirsin ki ben pek tavsiye etmiyorum...
Çalışmak kadını hayatta tutan şeydir. Eğitimim olmasına rağmen eşimden para alıyor olmak bana ağır gelirdi şahsen.

ya zaten sorun ve benim kafama takılan nokta;ailede bakacak birinin olmaması.eşimin annesi de benimki de yaşamıyor.bırakabileceğim başka akraba yok.hamileyken istifa etmeyip süt iznine ayrılsaydım kendimi hep hazırlardım buna belki ama şimdi pat diye gelişince herşey biraz buruluyorum çocuk için...

ya zaten sorun ve benim kafama takılan nokta;ailede bakacak birinin olmaması.eşimin annesi de benimki de yaşamıyor.bırakabileceğim başka akraba yok.hamileyken istifa etmeyip süt iznine ayrılsaydım kendimi hep hazırlardım buna belki ama şimdi pat diye gelişince herşey biraz buruluyorum çocuk için...

O zaman işin daha da zor, minicik evladını yabancı bir bakıcıya emanet edip işe başlamak çok zor bir karar. Hele ki böyle bir zamanda. Sen ve çocuğun için en hayırlı olan olsun.

Son düzenleme:
bence bir kadın kesinlikle çalışmalı maddi gücü iyi olsa bile.
ben de çalışan bir annenin çocuğuyum.
hiçbir eksiklik hissetmedim manevi açıdan.
önemli olan geçirilen zamanın kalitesidir.
şimdi çalışmazsanız ileride çocuk büyüdüğünde de iş bulamayabilirsiniz.

X