• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istiyorum ama

Esmerr89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.615
285
123
Kızlar öncelikle söyliyim belki sürekli hastalığımla ilgili konu acmamdan sıkılan vardır onlar görmemezlikten gelsinler lütfen ağır depresyon tedavisi görüyorum beşinci ayındayım çalışmak istiyorum ama bende ayrıca sosyal ankisiyetede var daha önce çalıştığımda da bu sıkıntıyı yaşıyordum ve uzun süreli calısamıyordum topluma girince otobüse binince istemsiz olarak yüzüm kasılıyor ve bu dışardan anlaşılıyor buna care bulamadım ne yaptıysam şimdi tekrar ise girsem iş ortamı stresli oluyor bu depresyon hastalıgımı tetikler mi diye korkuyorum tabi birde bu care bulamadığım yüzümün kasılması olayı var çaresiz kaldım arkadaşlar ne tavsiye ederseniz

parasal kaygının en az düzeyde olacağı bir iş ile başlamalısın ki tekrar çalışma hayatına adapte olasın.yoksa sabah 11 gece 11 biten bol paralı işte 3 gün tutunamazsın bu süreçte.

Kızlar öncelikle söyliyim belki sürekli hastalığımla ilgili konu acmamdan sıkılan vardır onlar görmemezlikten gelsinler lütfen ağır depresyon tedavisi görüyorum beşinci ayındayım çalışmak istiyorum ama bende ayrıca sosyal ankisiyetede var daha önce çalıştığımda da bu sıkıntıyı yaşıyordum ve uzun süreli calısamıyordum topluma girince otobüse binince istemsiz olarak yüzüm kasılıyor ve bu dışardan anlaşılıyor buna care bulamadım ne yaptıysam şimdi tekrar ise girsem iş ortamı stresli oluyor bu depresyon hastalıgımı tetikler mi diye korkuyorum tabi birde bu care bulamadığım yüzümün kasılması olayı var çaresiz kaldım arkadaşlar ne tavsiye ederseniz

Böyle konular okuyunca inanılmaz üzülüyorum :KK43:
Aslında dışarı çıkıp,insanların içine karışıp çalışmak sana tek çözüm gibi.
Çünkü evde kaldıkça kendine olan güvenin azalacak ve hep soyutlayacaksın kendini.
Kendine az insanın olduğu bir iş bularak başla ,yani çalışma arkadaşın en faz 3 kişi olsun.
Kendini yanında rahat hissedeceğin ve sıkıntını paylaşabileceğin yakın bir arkadaş edin,sana destek versin.
Ben inanıyorum ki ,işe girersen kendine olan güvenin artacaktır.
Bırak insanların,yüzünün aldığı şekli gördüğünde hissettiklerini,düşünmeyi. Sadece sen önemlisin bu dünyada..
Çokk geçmiş olsun ,umuyorum en kısa zamanda ,ARTIK ÇOKK İYİYİMMM diye konu açarsın :KK68:

Ben böylr anksiyetelerin şımarıklık olduğunu biraz zorlasa olayı çözebileceğini düşünürdüm ta ki komşumun kızında görene kadar.
Kız okurken bile çok zorlandı, sınav haftaları depresyonlara girdi. Evlendi iyi gidiyo düzeldi derken işe girdi yine fenalardaydı. İşi bırakacak kadar kötü oldu. Şimdi başka çok güzel bir bölüm okuyor, 3. sınıf ama neredeyse okulu bırakacak. Annesi yardımcı oluyor, bazen annesinde kalıyor, gündüzleri yemek yapıp götürüyor uğraşmasın diye.
Çözüm hakkında bilgim yok 15 senedir tanıyorum kimi zaman azalıp kimi zaman artarak devam ediyor rahatsızlığı.

Ben böylr anksiyetelerin şımarıklık olduğunu biraz zorlasa olayı çözebileceğini düşünürdüm ta ki komşumun kızında görene kadar.
Kız okurken bile çok zorlandı, sınav haftaları depresyonlara girdi. Evlendi iyi gidiyo düzeldi derken işe girdi yine fenalardaydı. İşi bırakacak kadar kötü oldu. Şimdi başka çok güzel bir bölüm okuyor, 3. sınıf ama neredeyse okulu bırakacak. Annesi yardımcı oluyor, bazen annesinde kalıyor, gündüzleri yemek yapıp götürüyor uğraşmasın diye.
Çözüm hakkında bilgim yok 15 senedir tanıyorum kimi zaman azalıp kimi zaman artarak devam ediyor rahatsızlığı.
Bende depresyon denen illet ile tanışmadan önce depresyonu basit bir can sıkıntısından ibaret sanırdım tanıştıktan sonra bu illetle tek söyleyeceğim şey Allah düşmanıma bile yaşatmasın bu arada dediğiniz kişininde mi rahatsızlığı depresyondu

Allah acil şifalar versin ve yardımcınız olsun
az kişi olan bir işe girseniz sanki daha rahat olur sizin için
doktorunuz ne öneriyor?

bence üstüne gitmekte fayda var.
hatta depresyonu yenmeye yardımcı oluyor çalışma hayatı. ben de öyle oldu.
bir de kendine iyi gelen şeyi bulmakta fayda var. temiz hava ve duş beni çok rahatlatıyor.

Bende depresyon denen illet ile tanışmadan önce depresyonu basit bir can sıkıntısından ibaret sanırdım tanıştıktan sonra bu illetle tek söyleyeceğim şey Allah düşmanıma bile yaşatmasın bu arada dediğiniz kişininde mi rahatsızlığı depresyondu
Tam bilemiyorum ancak sosyal ortamlara, çalışma zorluğuna falan gelemiyor. Evde işleri çok olunca bile kötü oluyor. Panik atak da olabilir depresyonla beraber

Bence evde kalmak depresyonu daha çok tetikliyor.

Canım maddi sıkıntın yoksa düzelinceye kadar çalışma. Dinlen, gez, kendine zaman ayır...Allah yardımcın olsun inşallah. Çalışma ortamı çok zor. Ben bile güçlü biriyim çok zorlanıyorum. Özel sektör çok zor. İyice ilerler hastalığın

Tedavin bittikten sonra başla .. çalışmanı gerektirecek sorumlulukların yoksa bu düşünceyi biraz askıya al .. önce sosyal hayata alış ,sonra içine gir. .
Evet biraz daha zaman lazım ben biraz acele ediyorum galiba içimden çalışmak hiç gelmiyor ama evde amaçsız oturmakta bunalıma sokuyor insanı

Çok fazla insanla muhatap olmayacağınız bir iş olabilir. Homeofis birşeyler belki sadece konuşarak. Yada belki bir optikçide.

Evet keşke bu rahatsızlığa yakalanmadan önce çalışaydım bir amacım olsaymış diyorum belki de hiç bu illetle tanışmayacaktım :KK43:
Dayımda ağır depresyon geçirdi. Hatta eşine bıçakla bile saldırmışlığı var gece uyurken, o derece idi yani...İlaç tedavisiyle iyileşti. İşyerlerinde boğulyor gibi olup çalışamıyordu. Ama şu an hiç bir ilaç kullanmıyor. işine geri döndü, kafayı birşeylere takmamaya başladı. İçine atan kişilerde oluşuyor depresyon. Yılların birikimi işte.

Anladığım kadarıyla agorafobiniz var. Bende de vardı , sosyal hayatımı gerçekten çok kötü etkiliyordu, bazı hocalarin derslerine giremezdim mesela
Sonra devlet Hastanesi'nde psikiyatri gittim, verdiği ilacı 3 ay falan kullandım, şükür hastaliktan eser kalmadı . Böyle anksiyetelerkn tek çaresi ilaçtır,doktordur. Sen de git kurtul

Dayımda ağır depresyon geçirdi. Hatta eşine bıçakla bile saldırmışlığı var gece uyurken, o derece idi yani...İlaç tedavisiyle iyileşti. İşyerlerinde boğulyor gibi olup çalışamıyordu. Ama şu an hiç bir ilaç kullanmıyor. işine geri döndü, kafayı birşeylere takmamaya başladı. İçine atan kişilerde oluşuyor depresyon. Yılların birikimi işte.
Ne kadar süre oldu ilaçları bırakalı çünki ilacı bırakınca hastalık geri dönüyormuşta

Anladığım kadarıyla agorafobiniz var. Bende de vardı , sosyal hayatımı gerçekten çok kötü etkiliyordu, bazı hocalarin derslerine giremezdim mesela
Sonra devlet Hastanesi'nde psikiyatri gittim, verdiği ilacı 3 ay falan kullandım, şükür hastaliktan eser kalmadı . Böyle anksiyetelerkn tek çaresi ilaçtır,doktordur. Sen de git kurtul
Depresyon için antidepresan kullanıyorum zaten beş aydır doktora bahsettim o ilac bunuda iyilestirir dedi ama bende hiç bir etkisi olmadı sosyal fobi ve yüzümün kasılmasına bu bende yıllardır var gerçi ve hiç bir çözüm bulamadım

Hastalık süreci 5-6 yıl sürdü sanırım. 6-7 yıldır ilaç kullanmaıyor. Fakat arada kendini kötü hissetiği oluyor hafifçe, o zamanlarda kendisi anlayınca ilaçsız baş ettiğini söylüyor. Fakat kendisi çok badireler atlattı. İflaz etti, evi işi gitti. Ayrıca çalışmayan bir oğlu var sürekli evde yatıyor, sürekli para harcıyor.Hayırsız bir evlat yani 23 yaşında. Eşide meme kanseri.

Hastalık süreci 5-6 yıl sürdü sanırım. 6-7 yıldır ilaç kullanmaıyor. Fakat arada kendini kötü hissetiği oluyor hafifçe, o zamanlarda kendisi anlayınca ilaçsız baş ettiğini söylüyor. Fakat kendisi çok badireler atlattı. İflaz etti, evi işi gitti. Ayrıca çalışmayan bir oğlu var sürekli evde yatıyor, sürekli para harcıyor.Hayırsız bir evlat yani 23 yaşında. Eşide meme kanseri.
Şunuda söyliyim, tedavinin ilk yılları çoğu ilaç iyi gelmedi. En son gittiği dr. un ilaçları fayda vermişti. Devlet hastanesinde bir dr.

Back