Çalışırken yüksek lisans olur mu?

Denizdengelenmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2018
239
32
Devlette atandıktan sonra yüksek lisans yapmak gibi bir hedefim var ama dersler ve çalışma saati çakışır mı zorluk olur mu benim için tecrübeli kişilerden fikir bekliyorum :KK43:

Son düzenleme:
Benim staj yaptığım kurumda biri yapıyordu hocalarla görüşüp durumunuzu anlattığınızda yardımcı olurlar bence. Hem de dediğim kişi başka bir ildeki üniversitede yapıyordu.

Bu kesinlikle üniversite ve hocalara bağlı. Kardeşim yapıyor hocaları Nuh diyor Peygamber demiyor. Haftaiçi 2 gün dersleri çalışıyoruz diyene de umrumuzda değil gelme o zaman derse devamdan bırakırız dediler. Ama çok rahat çalışıp yapan da var çevremde.

Devlette de tezli yuksek lisans programlari artik 2. Ogretimde aciliyor, onlari tercih etmenizi oneririm. Ozellerde de bu imkanlar var, ayrica istanbuldaysaniz bildigim kadariyla okan universitesinde dersler haftasonu ve modul modul tamamlama imkani oluyor.
Bunun disinda ben de "nuh diyip peygamber demeyen" taraftayim. Lisansustu egitim kontenjanlari az ve akademisyenin cok emegini, ogrencinin ise derinlesecegi alanda birebir yonlendirimini ve calismalar yapmasini gerektiren bir surec. Sadece YL yapayim diyip gereklerini yapamayan birinin EMBA, tezsiz yukseklisans, ya da uzaktan egitim sertifika programlarina yonelmesini, okuyarak kendini gelistirmesini oneririm ben de.

X