Çalışan-yeni evliler için pratik yemek önerileriniz?

kirmizi puantiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
2.712
2.478
133
Merhaba,
Ben henüz evli değilim ama bu yaz sonu evlenmeyi planlıyorum. Çalışan biriyim. Evlendiğimde iş dönüşü yemek hazırlamam için kısıtlı bi zamanım olacak ve tek başıma olacağım yani artık.
Bana zaman kazandıracak önerileriniz var mı? Soğan doğrayıp dolaba atmak gibi (bu tarz şeyleri çok fazla bilmiyorum) ya da ben bu yemekleri yapıyodum kurtarıcı oluyodu gibi.
Yemek konusunda kötü değilim. Daha doğrusu tarifler sağolsun, iyi uyguluyorum ama pek hızlı değilim. Yani gerçekten çok hızlı olmayı öğrenmem lazım. Önerilerinize ihtiyacım var.

Evlenince derin dondurucu mutlaka alın ben hem buzlugumu hem de derin dondurucuyu dolduruyorum
Köfteler hazırlıyorum hem büyük hem de çorbalık köfteler
Mantı yapıyorum koyuyorum
Nohut fasulye barbunyayı öldürüyorum buzluğa atıyorum 20 dk da hazır oluyo baklagil yemekleri.
Boş zamanlarımda çeşit çeşit börek hapili poğaça yapıp buzluğa atıyorum
Ayrıca ister konserve isterseniz de yine buzlukta bezelye bamya taze fasulye hazırlıyorum. Yazın halka açık meyve bahçelerine gidip meyveler alıp konserve yapıyorum reçel yapıyorum. Tarhana ve menemenler annem ve kv den. Buzlugumda daha aklıma gelmeyen bi sürü şeyle dolu.

Evlenince derin dondurucu mutlaka alın ben hem buzlugumu hem de derin dondurucuyu dolduruyorum
Köfteler hazırlıyorum hem büyük hem de çorbalık köfteler
Mantı yapıyorum koyuyorum
Nohut fasulye barbunyayı öldürüyorum buzluğa atıyorum 20 dk da hazır oluyo baklagil yemekleri.
Boş zamanlarımda çeşit çeşit börek hapili poğaça yapıp buzluğa atıyorum
Ayrıca ister konserve isterseniz de yine buzlukta bezelye bamya taze fasulye hazırlıyorum. Yazın halka açık meyve bahçelerine gidip meyveler alıp konserve yapıyorum reçel yapıyorum. Tarhana ve menemenler annem ve kv den. Buzlugumda daha aklıma gelmeyen bi sürü şeyle dolu.
süpersiniz:) buzluğa biber doğrayıp koyabilir miyiz? yanar mı soğuktan?

Merhaba,
Ben henüz evli değilim ama bu yaz sonu evlenmeyi planlıyorum. Çalışan biriyim. Evlendiğimde iş dönüşü yemek hazırlamam için kısıtlı bi zamanım olacak ve tek başıma olacağım yani artık.
Bana zaman kazandıracak önerileriniz var mı? Soğan doğrayıp dolaba atmak gibi (bu tarz şeyleri çok fazla bilmiyorum) ya da ben bu yemekleri yapıyodum kurtarıcı oluyodu gibi.
Yemek konusunda kötü değilim. Daha doğrusu tarifler sağolsun, iyi uyguluyorum ama pek hızlı değilim. Yani gerçekten çok hızlı olmayı öğrenmem lazım. Önerilerinize ihtiyacım var.

Ben yıllardır yalnız yaşıyordum, şimdi kız kardeşimle birlikte kalıyoruz ve ben hem çalışıyor hem yüksek lisans yapıyorum. Haliyle yemek yapmaya çok vaktim yok dolayısıyla bazı teknikler geliştirdim.

Kız kardeşimle ben çorbasız ve salatasız sofraya oturmayız. Salata malzemelerini alınca bir seferde hepsini sirkeli suda bekletip, yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elimle birkaç parçaya bölüp saklama kabına koyuyorum. Salata yapmak çok kolay oluyor benim için böylece. Çorba yapmak da düdüklüyle kolay, ne malzemesi koyacaksam kocaman kocaman doğrayıp atıyorum suyun içine, pişince blenderdan çekiyorum bitti gitti.

Soğan olayını da yapıyorum ben, boş bir vaktimde soğanları doğrayıp buzdolabı poşetlerine birer yemeklik ayırıyorum (Hatta buzdolabı poşetine bir kısmını koyup bittiği yerden bağlayıp geriye kalan kısmına tekrar bir yemeklik soğan koyup bağlıyorum. Bir poşeti iki sefer kullanıyorum yani, tasarruf ederek.) Yine vaktimin bol olduğu bir zaman bütün bakliyatları akşamdan suda bekletip sabah haşlıyorum nohuttur, fasulyedir falan. Mısır haşlıyorum bazen pazarda güzel bulursam. Onları da buzdolabı poşetine aynı şekilde atıyorum. Kullanacağım zaman da makasla kesiyorum o kısmı.

Kuşbaşı et aldığınızda onu haşlayın bir güzel suyuna bir adet küçük soğan, tane karabiber, tuz, defne yaprağı atarak. Eti birer yemeklik ayırıp dondurucuya koyun; et suyunu da buz küplerinde dondurup yine buzdolabı poşetine. Eti pişirmekle uğraşmazsınız; suyunu da çorbalara, pilavlara kullanırsınız bulyon gibi.

Kıymayı soğanla kavurun, yine birer yemeklik ayırıp buzluğa atın. Yemek yaparken kıyma kavurma derdiyle uğraşmazsınız.

Boş bir gününüzde börek sarıp atabilirsiniz buzluğa. Yine boş bir gününüzde bolca domates rendeleyip sarımsak ve zeytinyağı ile bir güzel pişirin; kavanoza koyun buzdolabına atın. Elinizin altında mis gibi sos olur, ister makarna haşlayıp ister kızartma yapıp üzerine dökebilirsiniz.

Taze sarımsak pek kullanmam, onun yerine sarımsak tozu kullanıyorum daha uzun süre gidiyor.

Kısacası buzluk, derin dondurucu hayat kurtarıyor. :) Önceden bazı hazırlıklarınızı yaparsanız yemek yapma işi gerçekten kolaylaşıyor.

çok teşekkür ederim :KK200:

bir de maydonozu soldurmadan saklamanın yöntemi var mı?
Bizim küçük bi bahçemiz vardı yani doğal üretiyoduk annem maydanozlar fazla olunca bi kısmını dağıtır bi kısmını da demet demet yapıp hiç kaynar suda öldürmeden buzdolabı posetiyle buzluğa atardı yemeklere katacağı zaman buzlu haliyle doğradı zaten bıçak dokununca kendi ince ince kirilirdi öyle kullanirdik .gayette güzel olurdu denememis olsaydık maydanoz bu şekilde saklanmaz derdim

Bizim küçük bi bahçemiz vardı yani doğal üretiyoduk annem maydanozlar fazla olunca bi kısmını dağıtır bi kısmını da demet demet yapıp hiç kaynar suda öldürmeden buzdolabı posetiyle buzluğa atardı yemeklere katacağı zaman buzlu haliyle doğradı zaten bıçak dokununca kendi ince ince kirilirdi öyle kullanirdik .gayette güzel olurdu denememis olsaydık maydanoz bu şekilde saklanmaz derdim
ben salataya kullandığım için maalesef yapamam öyle ama çok pratikmiş :)

Salataya da kullanılabilir bence biz maydanozu çorba piştikten sonra üzeri için dogrardik. Salataya da gayet olabilir gibi. Maydanoz çok pahalı bişey değil hazır mevsimiyken alip demetin bir kısmıyla deneyebilirsiniz
deneyeyim hemen. var şuan maydanozum:)
kerevizi küp küp yapsam buzluğa atabilir miyim?

Ben evli değilim ancak tek yaşayan bi öğretmenim

Biberleri doldurup poşetleyip buzluğa atıyorum. Daha sonra sosla suyunu koy pişir.
Aynı şeyi sarmada da yapıyorum. Boş olduğum bi vakit sarıyorum kendime yetecek kadarını poşetleyip buzluğa atıyorum. Daha sonra pişir ye.
Yazın o tazecik domatesleri yıkayıp kurulayıp buzluğa atıyorum. Kışın kullanırken de kaynamış suda 1 2 sanıye beklet kabuğunu soy. Buzlu olduğu için de doğraması kolay. Doğra ve yemeklere kullanıyorum. Tadından hiç eksilmiyor.
Bezelye buzlukta tadı bozuluyor gibi geliyor o yüzden de suda kaynatarak pişiriyorum ve hafif yumuşayınca da ocağı kapatıyorum. Hiç soğumadan konserveye koy ağzını kapat ters çevir. Yöntemiyle epey bi süre gidiyor. Sonra çınca da buz dolabında saklıyorum.
Daha önce dedikleri gibi kıymayla köfteler yapıp koyuyorum.
Bazen patatesi de doğrayıp koyuyorum. Sonra çıkartıp kızartması ya da pişirmesi kolay oluyor.
Palamutu da buzlukta saklıyorum yine pişirmesi kolay oluyor.
Maydanozları da doğrayıp buzluğa atıyorum lazım oldukça da alıp yemeklere koyuyorum. Eğer yemeği fazla yapmışsam altını kapatır kapatmaz cam kavanoza koy ağzını kapat ters çevir yöntemiyle konserveliyorum. Sonra da ısıtıp ısıtıp ısıtıp yiyorum.
Ette de yapıyorum onu kavuruyorum bazen kavanozluyorum bazen de buzluğa atıyorum. Isıt ye.
Şuan aklıma gelenler bunlar.

Back
X