- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
-
süpersiniz:) buzluğa biber doğrayıp koyabilir miyiz? yanar mı soğuktan?Evlenince derin dondurucu mutlaka alın ben hem buzlugumu hem de derin dondurucuyu dolduruyorum
Köfteler hazırlıyorum hem büyük hem de çorbalık köfteler
Mantı yapıyorum koyuyorum
Nohut fasulye barbunyayı öldürüyorum buzluğa atıyorum 20 dk da hazır oluyo baklagil yemekleri.
Boş zamanlarımda çeşit çeşit börek hapili poğaça yapıp buzluğa atıyorum
Ayrıca ister konserve isterseniz de yine buzlukta bezelye bamya taze fasulye hazırlıyorum. Yazın halka açık meyve bahçelerine gidip meyveler alıp konserve yapıyorum reçel yapıyorum. Tarhana ve menemenler annem ve kv den. Buzlugumda daha aklıma gelmeyen bi sürü şeyle dolu.
Biberleri kaynar suda öldürün çok kısa sürüyor sonra buzluğa atabilirsinizsüpersiniz:) buzluğa biber doğrayıp koyabilir miyiz? yanar mı soğuktan?
çok teşekkür ederimBiberleri kaynar suda öldürün çok kısa sürüyor sonra buzluğa atabilirsiniz
Merhaba,
Ben henüz evli değilim ama bu yaz sonu evlenmeyi planlıyorum. Çalışan biriyim. Evlendiğimde iş dönüşü yemek hazırlamam için kısıtlı bi zamanım olacak ve tek başıma olacağım yani artık.
Bana zaman kazandıracak önerileriniz var mı? Soğan doğrayıp dolaba atmak gibi (bu tarz şeyleri çok fazla bilmiyorum) ya da ben bu yemekleri yapıyodum kurtarıcı oluyodu gibi.
Yemek konusunda kötü değilim. Daha doğrusu tarifler sağolsun, iyi uyguluyorum ama pek hızlı değilim. Yani gerçekten çok hızlı olmayı öğrenmem lazım. Önerilerinize ihtiyacım var.
Bizim küçük bi bahçemiz vardı yani doğal üretiyoduk annem maydanozlar fazla olunca bi kısmını dağıtır bi kısmını da demet demet yapıp hiç kaynar suda öldürmeden buzdolabı posetiyle buzluğa atardı yemeklere katacağı zaman buzlu haliyle doğradı zaten bıçak dokununca kendi ince ince kirilirdi öyle kullanirdik .gayette güzel olurdu denememis olsaydık maydanoz bu şekilde saklanmaz derdimçok teşekkür ederim
bir de maydonozu soldurmadan saklamanın yöntemi var mı?
ben salataya kullandığım için maalesef yapamam öyle ama çok pratikmiş :)Bizim küçük bi bahçemiz vardı yani doğal üretiyoduk annem maydanozlar fazla olunca bi kısmını dağıtır bi kısmını da demet demet yapıp hiç kaynar suda öldürmeden buzdolabı posetiyle buzluğa atardı yemeklere katacağı zaman buzlu haliyle doğradı zaten bıçak dokununca kendi ince ince kirilirdi öyle kullanirdik .gayette güzel olurdu denememis olsaydık maydanoz bu şekilde saklanmaz derdim
Salataya da kullanılabilir bence biz maydanozu çorba piştikten sonra üzeri için dogrardik. Salataya da gayet olabilir gibi. Maydanoz çok pahalı bişey değil hazır mevsimiyken alip demetin bir kısmıyla deneyebilirsinizben salataya kullandığım için maalesef yapamam öyle ama çok pratikmiş :)
deneyeyim hemen. var şuan maydanozum:)Salataya da kullanılabilir bence biz maydanozu çorba piştikten sonra üzeri için dogrardik. Salataya da gayet olabilir gibi. Maydanoz çok pahalı bişey değil hazır mevsimiyken alip demetin bir kısmıyla deneyebilirsiniz
Onun öldürülmesi lazım azıcık bi kaynatın ama pişirmeyin öldürmekten kastın bu. Sonra atın buzluğa annem kanabahar ve brokoli falan da öldürüp atıyodeneyeyim hemen. var şuan maydanozum:)
kerevizi küp küp yapsam buzluğa atabilir miyim?
tamam çok teşekkürlerrr:)))Onun öldürülmesi lazım azıcık bi kaynatın ama pişirmeyin öldürmekten kastın bu. Sonra atın buzluğa annem kanabahar ve brokoli falan da öldürüp atıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?