Çalışan kadınlar bakabilir mi? :)

Öncelikle üniversite ve bölüm işin gerekliliklerini karşılıyor mu o önemli. İki kişi varsa boğaziçili ve istanbul ünili. Boğaziçili tercih sebebidir bence. Hem daha zeki olduğu izlenimi verr hem de ingilizcesi daha iyidir. İngiliZce zaten senin dediğin gibi olmazsa olmaz. Sonra biraz yırtık olmak lazım işe alınmak için. Becerikli olduğunu göstermen lazım.

İkinci yabancı dil spesifik bir durum. Öyle gerekli değil. Benim 2. Yabancı dilim ingilizcemden daha iyidi hep. Ama belli başlı firmalar sordu şu dili biliyor musun diye. Yani mercedese girmek için mutlaka almanca ister. Peugeot fransızca ister. Senin nerde çalışacağınla alakalı. Şu anki iş yerime girerken görüşmede ikinci yabancı dilimi vurguladığımda müdürüm o bize gerekmez diye terslemişti bile..

Evet dil bilmek çok önemli ben kendi adıma konuşayım işimde çoğu zaöan ingilizceyle haşır neşirim makale olsun, yayın olsun, dergi olsun ve bence ingilizce bilnek çok büyük bir avantaj
Ama şöyle birşey de var bazı alanlarda işe almak için yds şartı koşuyolar yani kendi ülkemizde başka bir ülkenin diline göre işe alınmamız çok acı bence.
Bide konuşmakla okumak aynı değil ben mesela elime bi makale ver okurum ingilizce ama konuşmaya gelince sadece kendimi ifade edebilirim konuşamam doğru düzgün

Sektor onemli
Ingilizce harici dil bilmenin avantaj saglmasi icin o ulkeyle alisveris vb iliski olmasi lazim
Oyle firmalar vs olacakta sececk seni iste

Kimya mühendisi misiniz? Hacettepenin piyasada değeri nedir bir bilginiz var midir? Dil konusunda haklisiniz adam sular gibi fince biliyordur ama kimsenin isine yaramiyordur Sizi tersleyen adam da baya kabaymis

Kimya mühendisiysen almanca işini görür aslında ama özellikle öğrenmek için kasma kendini. Erasmusa falan gidersen tercihin almanya olsun. Bu arada kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama erasmusu zorla bence çok faydalı kişisel gelişim ve dil için. Ben uçak mezunuyum bilmiyorum kimyayı pek. Ama ankaradaysan mezun olunca odtüde yükseğe başlayabilirsin bence. Hem iş arama telaşını boş geçirmemiş olursun hem de kendine bir şeyler katarsın. Kimya mühendisi bi arkadaşım var o da akademisyen olma yolunda ilerlediği için piyasasını hiç bilmiyorum ya

Dili olan her zaman bi adım önde iyi yerde çalışmak için
Ama küçük bi firmadır yurtdışına açılma hayalleri yoktur o zaman dile bakmazlar

Cevap icin tesekkurler. Evet biraz alana bagli. Kalkip da edebiyat ogretmeninden 2 yabanci dil istemezler herhalde Muhendislik hakkinda bir bilginiz var mi?
Benm esım ıns muh ben ıc mımar fırmana gore ıstenıo esımın ınsaat sırketı var onunda sartları vsr ama 4 yılık unı ınsaat muh olrak bıtmıs olması gerek en basta dıplomave calısma ıznı hetek bunları yabancı dıle gelınce 2 3 yabncı dıl bılen sart deıl 1 de bılse alıo fakat onemlı olan ıyı calısmk her bı eleman bı dıl bıtrse oda oluo bı elemanı var uluslar arası ılıskıldr mezunu o ıka da onun 4 dılı var yanı santyefe olacak kısı bıdılde bılse olur dıo bence sırketıne ve patrona baglı bız elemanı pek darlamayız turkıyede calsaca tabı rusyada bı ara olımpıyat sıtadı calısmamız vardı orya yanncı dıl bılen gonderdıl nerde ıs oldu onemlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…