- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
İyi akşamlar herkese.
Benim konum dertten ziyade bir soru.
İş hayatinda yabanci dil gerçekten de bir avantaj mi?
İngilizce artik yabanci dilden sayilmiyor herkes biliyormuş önemli olan 2.yabanci dilmiş, 2 dil bileni hemen işe alirlar faso fiso gibi cumleler duyuyorum surekli. Daha ogrenci oldugum icin piyasayai tam bilmiyorum. Dil dedikleri kadar onemli mi?
Mesela iki kisi bir yere basvursun biri digerinden çok daha iyi bir yerden mezun ama öteki kisinin 2 tane mukemmel derecede yabanci dili var. Beceri ve kisilige bakmasak hangi basvuran bir adim daha onde olur?
Cevaplari simdiden cok merak ediyorum
Öncelikle üniversite ve bölüm işin gerekliliklerini karşılıyor mu o önemli. İki kişi varsa boğaziçili ve istanbul ünili. Boğaziçili tercih sebebidir bence. Hem daha zeki olduğu izlenimi verr hem de ingilizcesi daha iyidir. İngiliZce zaten senin dediğin gibi olmazsa olmaz. Sonra biraz yırtık olmak lazım işe alınmak için. Becerikli olduğunu göstermen lazım.
İkinci yabancı dil spesifik bir durum. Öyle gerekli değil. Benim 2. Yabancı dilim ingilizcemden daha iyidi hep. Ama belli başlı firmalar sordu şu dili biliyor musun diye. Yani mercedese girmek için mutlaka almanca ister. Peugeot fransızca ister. Senin nerde çalışacağınla alakalı. Şu anki iş yerime girerken görüşmede ikinci yabancı dilimi vurguladığımda müdürüm o bize gerekmez diye terslemişti bile..