• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadınlar bakabilir mi? :)

Ingilizce bilmek avantaj, ek ikinci dil sizi 10 adim ileri tasir.

Öğrencilik dönemime donsem kesin 2. Dil icin ugrasir Almanca ogrenirdim. .

Vaktin varken ogren guzelim, kuzenim Almanya da buyudu liseden sonra buraya geldi. Simdi 40 yaslarinda. Lise mezunu ama ingilizce almanca anadil gibiydi. üstüne rusca ogrendi "bir yabanci dilim olsun" cumlesini kurarak hemde :bicak:

Simdi bir lojistik firmasinda uluslararası yetkili, ciddi para kazaniyor.

Ben gariban tek dil bilen iktisat mezunu onun kidemine ulasamam...

Kuzeninizle ayni durumdayiz ben de bir muddet ailem yuzunden almanyada bulundum. Yas kucuk olunca da turkceden once almancayi soktum :p

Rusca aklimin bir kosesinde duruyor bakalim ogrenebilecek miyim.
Cevabini icin tesekkurler guzel bir ornek oldu.

Mesela şöyle diyim geçenlerde bi elçilik ilanına başvurdum.
İlanda uluslararası ilişkiler, işletme mezunu falan arıyolardı ama benim eğitimim dil üzerine.
Ve toefl puanım çok yüksek, ama o alanlardan olmadığım halde beni aradılar görüşmek için.

Hangi pozisyon icin aradilar?

Bir arkadaşım Boğaziçi kimya mühendisliğini bitirdi, hemen iş hayatına atılmak yerine aynı okulda doktora yaptı. Şimdi özel sektörde ve iyi kazanıyor. Ben yeni bir dil öğrenmek yerine lisansüstü eğitiminize devam etmenizi öneririm çünkü herkes ingilize biliyor artık iyi kötü.

Hangi sektorde calisacaginiza ve ne is yapacaginiza bagli olarak degisiyor ama su da bir gercek ki artik ingilizce bilmek bir avantaj olmaktan cikti. Mutlaka 2. Mumkunse 3. Diliniz olacak ki kendi rakiplerinizden bir adim one cikabilesiniz.

İyi akşamlar herkese.
Benim konum dertten ziyade bir soru.

İş hayatinda yabanci dil gerçekten de bir avantaj mi?
İngilizce artik yabanci dilden sayilmiyor herkes biliyormuş önemli olan 2.yabanci dilmiş, 2 dil bileni hemen işe alirlar faso fiso gibi cumleler duyuyorum surekli. Daha ogrenci oldugum icin piyasayai tam bilmiyorum. Dil dedikleri kadar onemli mi?

Mesela iki kisi bir yere basvursun biri digerinden çok daha iyi bir yerden mezun ama öteki kisinin 2 tane mukemmel derecede yabanci dili var. Beceri ve kisilige bakmasak hangi basvuran bir adim daha onde olur?

Cevaplari simdiden cok merak ediyorum :KK45:

Herkes ingilizce biliyor ama konuşamıyor .

Bir arkadaşım Boğaziçi kimya mühendisliğini bitirdi, hemen iş hayatına atılmak yerine aynı okulda doktora yaptı. Şimdi özel sektörde ve iyi kazanıyor. Ben yeni bir dil öğrenmek yerine lisansüstü eğitiminize devam etmenizi öneririm çünkü herkes ingilize biliyor artık iyi kötü.
Biraz garip bir istek olacak ama arkadasinizla iletisime gecme sansim var mi? Su anda degil ama ilerde fikir alisverisi yapmak isterim kendisiyle cunku etrafimdaki cogu kimya muhendisi alakasiz isler yapiyor.

Tabii bu sadece bir istek ve rica, arkadasiniza sorsaniz cok mutlu olurum. ^^

Biraz garip bir istek olacak ama arkadasinizla iletisime gecme sansim var mi? Su anda degil ama ilerde fikir alisverisi yapmak isterim kendisiyle cunku etrafimdaki cogu kimya muhendisi alakasiz isler yapiyor.

Tabii bu sadece bir istek ve rica, arkadasiniza sorsaniz cok mutlu olurum. ^^

Üzgünüm tatlım o zaman kadınlar kulubündeki nickim deşifre olur. Ama kendine bir linkedin hesabı aç, contact kurmak istediklerine mesaj at. Genellikle dönüyorlar.

Çoğu kişinin İngilizcesi kağıt üzerinde iyi ya da çok iyi. Hiç İngilizce kursuna gitmedim ama güya İngilizce kurs sertifikası olan arkadaşlarından daha iyi İngilizce konuşuyorum. Çünkü olay sadece gramer bilmek, kelime bilmek falan değil. Özellikle kendini ifade etme konusunda gramer geri planda kalıyor. Zaten en büyük problem konuşulanı anlamak ve konuşabilmek. Türkiye'de olduğumuz için konuşma konusunda zorluk yaşayabiliriz ben normal karşılıyorum ama dinleme ve anlama sorunu olmasın artık, o kadar YouTube falan var. Aksan meselesi de önemli, adam bi İngilizce konuşur aksanı yüzünden anlayamazsın bilsen de. YouTube tarzı platformlar bu iş için çok iyi.

Çoğu kişinin İngilizcesi kağıt üzerinde iyi ya da çok iyi. Hiç İngilizce kursuna gitmedim ama güya İngilizce kurs sertifikası olan arkadaşlarından daha iyi İngilizce konuşuyorum. Çünkü olay sadece gramer bilmek, kelime bilmek falan değil. Özellikle kendini ifade etme konusunda gramer geri planda kalıyor. Zaten en büyük problem konuşulanı anlamak ve konuşabilmek. Türkiye'de olduğumuz için konuşma konusunda zorluk yaşayabiliriz ben normal karşılıyorum ama dinleme ve anlama sorunu olmasın artık, o kadar YouTube falan var. Aksan meselesi de önemli, adam bi İngilizce konuşur aksanı yüzünden anlayamazsın bilsen de. YouTube tarzı platformlar bu iş için çok iyi.
Kesinlikle katiliyorum size.
Onceki mesajimda da belirttigim gibi dil saatlerce gramer ve kelime ezberlemekle ogrenilmiyor. Dediginiz gibi youtube cok guzel bir kaynak umarim konusmakta sikinti ceken herkes bu sorunu asar :)

Ise alinacagin yere bagli
Bazi kurumlarda ingilizceye hic dikkat edilmiyo

Bazi yerlerde ise akici ingilizce konusan biri senden vasifsiz da olsa on plana çıkabiliyo
Calisacaginiz sektore bagli

Ayrica o ingilizce biliyorum diyenlerin cogu iyi bilmiyo
Cat pat anlasacak sekilde oluyo genelde
Ben hep oyle karsilastim
Ozellikle konuşmayı pek bilmiyolar
Sadece readingi iyi bilenler çoğunlukta

Oyle anadili gibi bilenler alakasiz sektorlerde bile ust duzeyde calisabiliyo
Yurtdisi baglantili bi is olursa

Son düzenleme:
Rusça fark yaratır. Şu anda aralar bozuk ama iş hacmi onlarla çok. Bir de türkiyedeki kurslarla ingilizce öğrenilmiyor. Biraz yurtdışına gitmeli.

Konuşmaya teşvik etmek lazim. Zaten okullarda ogreniyoruz cogumuz ingilizceyi. Ama maalesef kagit uzerinde kaliyor. Dil konusularak ogreniliyor, saatlerce kelime ve gramer ezberleyerek degil.

Gramersiz nasıl olacak ? Sadece kısa cümleler kurulur öyle .

Dil mezunuyum ve yurt dışında da pratik yapma şansım oldu. Farklı mezuniyet aranan iş dallarına başvursam dahi iyi ingilizcemden dolayı hep çağrıldım. Mülakatların İngilizce yapıldığı yerlerde hep tercih edildim. Sektör ne olursa olsun İYİ ingilizce bilgisi, hele ki etkili biçimde o dili konuşabiliyorsanız her zaman bir adım öne geçirir.

her mesleğe göre farklılık gösteriyor.mesela benim alanımda yabncı dilin y'si geçmiyor diyebilirim çünkü işimizle alakası yok :).birde seçeceğin meslek,iş alanlarına göre değişir ama yabancı dil her zaman öğrenmelidir.bu yüzden öğrenmemezlik yapmıyorum.

Back