Cevap icin tesekkurler. Evet biraz alana bagli. Kalkip da edebiyat ogretmeninden 2 yabanci dil istemezler herhaldeIs alanina bagli, ise alacak kuruma bagli yani boyle bir kiyaslama yapmak imkansiz. Mesela benim sirketim yurtdisi baglantilidir, ingilize bilen eleman alirim, ama baskasinin boyle bi derdi yoktur mezun olunan okula bakar.
YokCevap icin tesekkurler. Evet biraz alana bagli. Kalkip da edebiyat ogretmeninden 2 yabanci dil istemezler herhaldeMuhendislik hakkinda bir bilginiz var mi?
Cok tesekkur ederim ^^
Cevabiniz icin tesekkur ederim ^^Dil elbette önemli, 1-2 dili bilmek artık avantaj değil.
Olması gereken gözüyle bakıyorlar.
Fakat atladığınız nokta, dil yeteneği bambaşka bir şey.
Bunu pazarlabilmeniz, bildiğiniz dillerde ya da anadilinizde iyi iletişim becerilerine sahip olmanız çok daha büyük bir avantaj.
Kendi kendinize kağıt üzerinde çevirebileceğiniz bir metinden öte, ikna yeteğinizle birleştirip kullanabileceğiniz akıcı ve özgüvenli bir lisan her zaman üstündür, yabancı dil bilemeseniz bile...
ben konuşunca taşlanıyorum ama neyse.
Dil önemli tabiki ama şiveniz daha önemli. ( Eşit dil durumunda)
Birde siz ingilizce ispanyolca bilirsiniz çalıltığınız kurumun ispanyolcayla işi yoktur ozaman bi avantajınız olmaz.
Sektöre göre dil farkeder.
Okulunda staj dışında bi artısı olmaz kendinizi pazarlamanız önemli
Zira işe girdiğinizde okulda öğrendiklerinizin çok azını kullanıyosunuz.
Hangi mühendislik dalındansınız? Eğer makineciyseniz İngilizcenin yanında Almanca olması da çok büyük avantaj. Ben de mühendisim; çalışacağınız alana bağlı olmakla birlikte yeni mezun işe alımında okulun daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi okullardan mezun olanların çoğunlukla derdini anlatabilecek ve okuduğunu anlayabilecek ölçüde yabancı dili oluyor. Ama örneğin yurtdışına teknik satış yapacaksanız veya danışmanlık verecekseniz ve hizmet içi eğitime uygun bir sektördeyseniz akıcı yabancı dil okuldan da büyük bir avantaj olabilir.Cevabiniz icin tesekkur ederim ^^
Anadil seviyesinde ingilizce ve almanca biliyorum. Bu yaz da kimset olursa arapca veya rusca ogrenecegim. Surekli cevremde duyuyordum bu yabanci dil konusunu bir de calisan kadinlarimia sorayim dedim. Tekrardan tesekkurler cevabiniz icin :).
İngilizce'yi biliyorum diye gezenlerin abartmıyorum yüzde doksan beşi İngilizce bilmiyor.
Derdini anlatmak, günlük basit konuşmaları anlayabilmek dil bilmek değildir. Pre-intermediate düzeyinde anlaşan herkes dil bildiğini zannediyor.Bu insanlar akademik makale okuyamaz, eline Mirror gazetesini versen ne yazdığını anlayamaz.Çoğu insan iş alanıyla ilgili terminoloji ve günlük konuşmayı ezberleyip kullanıyor ve sonra dil biliyorum diye geziyor hepsi fasa fiso.
Dil tabii ki ciddi bir avantaj ama her şey demek değil.
Hangi mühendislik dalındansınız? Eğer makineciyseniz İngilizcenin yanında Almanca olması da çok büyük avantaj. Ben de mühendisim; çalışacağınız alana bağlı olmakla birlikte yeni mezun işe alımında okulun daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi okullardan mezun olanların çoğunlukla derdini anlatabilecek ve okuduğunu anlayabilecek ölçüde yabancı dili oluyor. Ama örneğin yurtdışına teknik satış yapacaksanız veya danışmanlık verecekseniz ve hizmet içi eğitime uygun bir sektördeyseniz akıcı yabancı dil okuldan da büyük bir avantaj olabilir.
Örnekleyeyim; SAP danışmanlığında niş bir alanda, yurtdışına fonksiyonel danışmanlık veren bir pozisyon için, Türkiye'de ilk 6 arasında sayılan üniversitelerden mezun bir arkadaşımı İngilizcesi akıcı olmadığı için elediler. Onun yerine ilk 20'de sayılabilecek bir üniversiteden, daha az iddialı bir bölümden mezun ama akıcı İngilizce konuşan bir başka arkadaşımı istihdam ettiler.
Bu arada profil fotoğrafınızı çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. ^^Hangi mühendislik dalındansınız? Eğer makineciyseniz İngilizcenin yanında Almanca olması da çok büyük avantaj. Ben de mühendisim; çalışacağınız alana bağlı olmakla birlikte yeni mezun işe alımında okulun daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi okullardan mezun olanların çoğunlukla derdini anlatabilecek ve okuduğunu anlayabilecek ölçüde yabancı dili oluyor. Ama örneğin yurtdışına teknik satış yapacaksanız veya danışmanlık verecekseniz ve hizmet içi eğitime uygun bir sektördeyseniz akıcı yabancı dil okuldan da büyük bir avantaj olabilir.
Örnekleyeyim; SAP danışmanlığında niş bir alanda, yurtdışına fonksiyonel danışmanlık veren bir pozisyon için, Türkiye'de ilk 6 arasında sayılan üniversitelerden mezun bir arkadaşımı İngilizcesi akıcı olmadığı için elediler. Onun yerine ilk 20'de sayılabilecek bir üniversiteden, daha az iddialı bir bölümden mezun ama akıcı İngilizce konuşan bir başka arkadaşımı istihdam ettiler.
İyi akşamlar herkese.
Benim konum dertten ziyade bir soru.
İş hayatinda yabanci dil gerçekten de bir avantaj mi?
İngilizce artik yabanci dilden sayilmiyor herkes biliyormuş önemli olan 2.yabanci dilmiş, 2 dil bileni hemen işe alirlar faso fiso gibi cumleler duyuyorum surekli. Daha ogrenci oldugum icin piyasayai tam bilmiyorum. Dil dedikleri kadar onemli mi?
Mesela iki kisi bir yere basvursun biri digerinden çok daha iyi bir yerden mezun ama öteki kisinin 2 tane mukemmel derecede yabanci dili var. Beceri ve kisilige bakmasak hangi basvuran bir adim daha onde olur?
Cevaplari simdiden cok merak ediyorum
İyi akşamlar herkese.
Benim konum dertten ziyade bir soru.
İş hayatinda yabanci dil gerçekten de bir avantaj mi?
İngilizce artik yabanci dilden sayilmiyor herkes biliyormuş önemli olan 2.yabanci dilmiş, 2 dil bileni hemen işe alirlar faso fiso gibi cumleler duyuyorum surekli. Daha ogrenci oldugum icin piyasayai tam bilmiyorum. Dil dedikleri kadar onemli mi?
Mesela iki kisi bir yere basvursun biri digerinden çok daha iyi bir yerden mezun ama öteki kisinin 2 tane mukemmel derecede yabanci dili var. Beceri ve kisilige bakmasak hangi basvuran bir adim daha onde olur?
Cevaplari simdiden cok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?