Çalışan kadınlar bakabilir mi? :)

cluppingu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
161
376
103
İyi akşamlar herkese.
Benim konum dertten ziyade bir soru.

İş hayatinda yabanci dil gerçekten de bir avantaj mi?
İngilizce artik yabanci dilden sayilmiyor herkes biliyormuş önemli olan 2.yabanci dilmiş, 2 dil bileni hemen işe alirlar faso fiso gibi cumleler duyuyorum surekli. Daha ogrenci oldugum icin piyasayai tam bilmiyorum. Dil dedikleri kadar onemli mi?

Mesela iki kisi bir yere basvursun biri digerinden çok daha iyi bir yerden mezun ama öteki kisinin 2 tane mukemmel derecede yabanci dili var. Beceri ve kisilige bakmasak hangi basvuran bir adim daha onde olur?

Cevaplari simdiden cok merak ediyorum

Is alanina bagli, ise alacak kuruma bagli yani boyle bir kiyaslama yapmak imkansiz. Mesela benim sirketim yurtdisi baglantilidir, ingilize bilen eleman alirim, ama baskasinin boyle bi derdi yoktur mezun olunan okula bakar.

Tabi hem iyi bir universite bitirmis hem yabanci dili varsa onu alirim dusunmeden

Is alanina bagli, ise alacak kuruma bagli yani boyle bir kiyaslama yapmak imkansiz. Mesela benim sirketim yurtdisi baglantilidir, ingilize bilen eleman alirim, ama baskasinin boyle bi derdi yoktur mezun olunan okula bakar.
Cevap icin tesekkurler. Evet biraz alana bagli. Kalkip da edebiyat ogretmeninden 2 yabanci dil istemezler herhalde Muhendislik hakkinda bir bilginiz var mi?

Dil elbette önemli, 1-2 dili bilmek artık avantaj değil.
Olması gereken gözüyle bakıyorlar.
Fakat atladığınız nokta, dil yeteneği bambaşka bir şey.
Bunu pazarlayabilmeniz, bildiğiniz dillerde ya da anadilinizde iyi iletişim becerilerine sahip olmanız çok daha büyük bir avantaj.
Kendi kendinize kağıt üzerinde çevirebileceğiniz bir metinden öte, ikna yeteğinizle birleştirip kullanabileceğiniz akıcı ve özgüvenli bir lisan her zaman üstündür, yabancı dil bilemeseniz bile...

ben konuşunca taşlanıyorum ama neyse.

Dil önemli tabiki ama şiveniz daha önemli. ( Eşit dil durumunda)

Birde siz ingilizce ispanyolca bilirsiniz çalıltığınız kurumun ispanyolcayla işi yoktur ozaman bi avantajınız olmaz.

Sektöre göre dil farkeder.

Okulunda staj dışında bi artısı olmaz kendinizi pazarlamanız önemli

Zira işe girdiğinizde okulda öğrendiklerinizin çok azını kullanıyosunuz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim ^^

Bekledigim cevap buydu. Tesekkur ederim :)

İngilizce'yi biliyorum diye gezenlerin abartmıyorum yüzde doksan beşi İngilizce bilmiyor.
Derdini anlatmak, günlük basit konuşmaları anlayabilmek dil bilmek değildir. Pre-intermediate düzeyinde anlaşan herkes dil bildiğini zannediyor.Bu insanlar akademik makale okuyamaz, eline Mirror gazetesini versen ne yazdığını anlayamaz.Çoğu insan iş alanıyla ilgili terminoloji ve günlük konuşmayı ezberleyip kullanıyor ve sonra dil biliyorum diye geziyor hepsi fasa fiso.

Dil tabii ki ciddi bir avantaj ama her şey demek değil.

Hangi mühendislik dalındansınız? Eğer makineciyseniz İngilizcenin yanında Almanca olması da çok büyük avantaj. Ben de mühendisim; çalışacağınız alana bağlı olmakla birlikte yeni mezun işe alımında okulun daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi okullardan mezun olanların çoğunlukla derdini anlatabilecek ve okuduğunu anlayabilecek ölçüde yabancı dili oluyor. Ama örneğin yurtdışına teknik satış yapacaksanız veya danışmanlık verecekseniz ve hizmet içi eğitime uygun bir sektördeyseniz akıcı yabancı dil okuldan da büyük bir avantaj olabilir.

Örnekleyeyim; SAP danışmanlığında niş bir alanda, yurtdışına fonksiyonel danışmanlık veren bir pozisyon için, Türkiye'de ilk 6 arasında sayılan üniversitelerden mezun bir arkadaşımı İngilizcesi akıcı olmadığı için elediler. Onun yerine ilk 20'de sayılabilecek bir üniversiteden, daha az iddialı bir bölümden mezun ama akıcı İngilizce konuşan bir başka arkadaşımı istihdam ettiler.

+1

Mesela şöyle diyim geçenlerde bi elçilik ilanına başvurdum.
İlanda uluslararası ilişkiler, işletme mezunu falan arıyolardı ama benim eğitimim dil üzerine.
Ve toefl puanım çok yüksek, ama o alanlardan olmadığım halde beni aradılar görüşmek için.

Kimya Mühedisliği.
Akıcı bir şekilde Almanca ve İngilizce biliyorum. Zaten bir müddet Almanyada yaşadım. İki dilim de anadil seviyesinde. Bu yaz kısmet olursa bir dil daha öğrenmek istiyorum ama bunun hangi dil olacağına daha karar veremedim zira daha piyasa hakkında pek bir bilgim yok ve hangi dilin bana ilerde lazım olacağını tam kestiremiyorum.

Hacettepede okuyorum. İlk 5 değil ama ilk 10'u zorlarız belki

Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler :).

Bu arada profil fotoğrafınızı çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. ^^

Ingilizce bilmek avantaj, ek ikinci dil sizi 10 adim ileri tasir.

Öğrencilik dönemime donsem kesin 2. Dil icin ugrasir Almanca ogrenirdim. .

Vaktin varken ogren guzelim, kuzenim Almanya da buyudu liseden sonra buraya geldi. Simdi 40 yaslarinda. Lise mezunu ama ingilizce almanca anadil gibiydi. üstüne rusca ogrendi "bir yabanci dilim olsun" cumlesini kurarak hemde

Simdi bir lojistik firmasinda uluslararası yetkili, ciddi para kazaniyor.

Ilave; simdi gordum sende ayni durumdaymissin cok sevindim yasasin genclik :)

Kimya ise rusca iyi fikir olmali çünkü onlarda bu konuda iyiler diye biliyorum :)

basvurdugun sirkete, sirketin etkinlik alanina, mezun oldugun bolume, basvurdugun is koluna gore degisiklik gosterir. Ama sunu bilmekte fayda var CV ni ne kadar doldurabilirsen o kadar iyi tabiki, yabanci dil, sertifikalar, bildigin bilgisayar programlari, yazilimlar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…