Çalışan Kadının Hayatını Kolaylaştırmak.

aynene

Aşık Ol, Dans Et, Gülümse...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
1
6
1
Merhaba Hanımlar,
Uzun süredir takip ettiğim portala sonunda üye oldum ve cesaretimi toplayıp yazmaya karar verdim.
Sadece uzaktan sizin fikirlerinizi okuyarak bir çok sorunuma çözüm bulduğumu bilmenizi ister, fikir paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim :) (Doğru başlık altında mıyım onu da bilemedim aslında)

Malum günümüzde kadınlarımızın çoğunluğu çalışıyor. Çalışan kadın olarak ev iş arası derken hele bir de çocuğumuz varsa sorumluluklarımız, uğraşılarımız kat be kat artıyor. Evden işe döndükten sonra yaşanan yemek yetiştirmece, ödev yardımları, bulaşık derken bir kaos, sabah işe yetişmeye çalışırken çocukların okul hazırlığı, kişisel hazırlık için ayrı bir kaos. Karı koca ilişkisini canlı tutmaya yolunda ayrı bir uğraşı, derken biz kadınlar 3' e 5' e bölünmüş robotlara dönüşebilme yeteneğimizi keşfediyoruz :)

Sizlerden duymak istediklerime gelince; bu kadar yıpranmadan, herşeyi yine dört dörtlük vaziyette yürütmek için neler yapabilir, neler geliştirebiliriz? Pratik fikirlerinizle birlikte bana evde yardımcı olacak "akşamdan yemek yap' tan tutunda, bilmem ne marka deterjan kullanıp dakikalarını harcayacağına şunu kullan vaktin seninle kalsına kadar" fikirleriniz çok değerli olacak. Yoruldum çünkü :(

Ev, iş, çocuk, eş ve BEN...
Bu dördünü idare etmek için gerekli tüüüm ipuçlarını dört gözle okuyor olacağım. Belki kitap okuyup salatalık maskeleri yapmak için benim de biraz vaktim kalır sayenizde. Ne dersiniz? :)

Sevgilerimle.

Çalışıyorsanız ve çocuklarınız varsa eve yardımcı kadın almak şart. Yoksa başka türlü yetişemezsiniz.
Ailenizle kaliteli vakit geçiremezsiniz

1- Perfect Mum olmaniza gerek yok.
2- yardimci sart (benim yok, ama cocuk olmadigi icin sorun yok.)
3- derin dondurucu- bir yemelik degilde 2 yemelik pisirip direk buzluga. corbalar, börekler hepsi atilir. Nohutlari, kuru fasulyeyi Kilo Kilo haslayip atin. 1 Kilo sogani yemeklik dograyin ve buzluga, havuc, patates hepsi. Köfteleri hazirlayin ve dondurun. bu sekilde haftanin bir günü mutfakta gecer, diger günler Hazir yemekleri cikartip isitirsiniz.
4- en önemlisi is bölümü. esiniz islerin yarisi üstlensin.
5- ütü- ben sahsen sadece mecburi ütülencek kiyafetleri ütülüyorum-
6- akilli ev aletleri- Robot süpürge mesela. benim isime cok yariyor. vaktini ayarliyorum ve ben eve gelmeden süpürmüs oluyor. ben haftada bir dip köse süpürüyorm. kurutma makinesi, vakti ayarlanan firin- sabahdan atin yemegi, size eve gelmeden 1 Saat önce pisirmeye baslasin. benim en büyük kriterim Timer funksiyonu.
7- evde fazlalik esyalardan kurtulun. kiyafet, mobilya, oyuncak, süs, 3. yemek servisi vs. HEPSINI cikartin evden. gereksiz-
8. belirli günün belirli vaktini mecburi kendinize ayirin. benim cocuk olmadigi icin pazartesi, carsamba ve persembe günlerim spor günüm mesela- acil durum olmadigi sürece kimse beni tutamaz. 2 Saat sporumu, saunami, maskemi orda yaparim- bu benim rituelim. size 3 gün belki olmaz ama 1 günü mecburi yapin.

Back
X