Çalışan Kadın ve Çalışmayan Kadın Arasındaki Fark

Camenta

♫ ♪ ♥ ♫ ♪ ♥
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
2.192
18
66
Diğer
Bugün öyle sıkıldım öyle sıkıldım ki,10 senedir çalışıyor olup da son bir buçuk senedir evde olmanın muhakemesini yaptım ister istemez..

Evde olmak aslında çok güzel.istediğin gün ve istediğin saatte gezmeye git, doktora git, çarşı pazara git,evet istediğin kadar uyu, öğlen 1 de kahlvatı et, pc karşısında öküz gibi otur ve durmadan tıkın,üstelik pijamalarınla..

Çok güzel değil mi?

Önceleri evde olduğum için ay bir mutluyum ,bir iyiyim..

Yemek yapma stresi yok, nasılsa evdeyim ve yetiştirme derdim yok.

Uyku mu ?Ahhh, şuan saat 15.30 ve ben yeni kalktım....HUH.. pek hoşş..

Gezmek tozmak mı? Sabah kahvaltıya yeğenimdeyim,öğlen çarşı pazar turunda, akşamüstü kahvede başka bi arkadaşımda ve yemekte annemlerde, ah bide gece oturması var ki, başka bir evde..

Bunun geri dönüşü mü? Ahh, nasılsa evdeyim canım ,çalışırken kasıldığım misafirler buyrun teker teker değil 10ar 20şer gelin..İstediğim mamayı yaparım,istediğim temizliği de yaparım..
Evdeyim ve pc başındayım pijamayla..iki paket sigara ,2 demlik çay, o blog senin, bu msn konuşması benim, o site senin, bu film benim..Oh la laa..
Hergün 3 kere dişimi fırçalamak zorunda da değilim, temiz ve derli toplu olucam diye hergün her sabah kafaya press yapmak da..

Her ay kıyafet,ayakabı,çanta alışverişi yapmak zorunda da değilim, hergün pür-i full makyaj yapmak da..Hergün erken kalkmak zorunda da değilim, iki günde 1 ütü yapmak da..
Böööyle totoyu salaa salaa oldum mu 30959 kilo..
Haaah, hadi bakalım , evde olmak çok güzel..
Hah güzel ?

Çalışırken o kadar tertipliydim ,tertemiz ve düzenliydim ki, ne evim kirlenirdi,ne yemek saatimiz şaşardı, ne ütüm birikirdi ne de dağınık olurdum..
Şimdi nasılsa evdeyim canııııım diyerekten,bi hafta evi süpürmeyebiliyosun.Sonra aaa negüzelmiş bu iş diyerek, gitgidee yayıyorsun bu durumu ..

Ütü yapmıyosun nasılsa evdeyim diyerek, bir hafta 10 gün derken, koca bi sepet ütü oluvermiş..
Aylar var ki ,gözüme bi damla rimelle yüzüme bir gıdım krem değmemiş..Cildimi dinlendiriyorum ayağına, çalışırken hep makyajlıydım ayağına, resmen üşengeçin tembelin babası olmuşum, rimel sürmek istemiyorum çünkü onu kim çıkaracak kim kim kim kim..Kiziroğlu mustafağğğ bey olmadığına göre zor beyin oğlu yani ben!!
Allah bilir,en son kimin düğünü vardı da ben iki gıdım allık pıtpıtladım yüzüme,kimbiliir..
Ha bu arada, oturduğum yerden deliler gibi alışveriş yapmak benim tek egzersizim..gelsin gittigidiyorlar, gitsin avonlar, hoop hepsiburadanoktakomlar, hoppala idefixler..Geçiriyorum kartları car cart..Hesap ekstrem gelince, larçççlıktan ona bile beş gün sonra bakıyorum..
Yılbaşı günü kuaföre gideyim dedim,arkadaşarla toplanacaz , kuaföre gitmek bile elzem geldi yahuu, öle bi mal olmuşum yani..
Bİ İNSAN BU KADAR KÖTÜLÜĞÜ KENDİNE NASIL YAPAR,PÜÜÜÜÜÜÜÜ...

-Çalışırken, şu andaki kilomdan 20 evet yazıyla yirmi kilo eksiktim vee sadece 1.5 yıldır evdeyim..
-Çalışırken, sabah tatlı uykuyu ve yorgunluğu hiçe sayıpp, 6 da kalkar eşofmanlarımı giyer,arabaya kıyafetlerimi topuklu ayakabılaırmı çantamı vs koyar,evden meyvemi taşır,sahilde sabah yürüyüşümü yapar,duş alır ve işyerinde giynemek suretiyle hem sporumu yapardım,hem oksijen alırdım, hem de dinç olurdum..Gece 2 de yatsam da,yorgunluktan ölsem de bunları yapardım..
-Çalışırken, eşimi dostumu arkadaşımı hatta anne babamı daha çok ziyaret eder, hiç değilse bi kahve içimi işyerimde ağırlardım..şimdiyse, ha bugun ha yarın diyerek bazen bi hafta evden çıkmadığım oluyor.
-Çalışırken, evimi pazar günleri erken kalkarak derin temizler,haftaiçi de gece yatmadan önce bi rötuşlardım, böylece en az 15 günde 1 camlar silinmiş,en çok haftada 1 süpürge yapılmış,hergün akşamdan pişen sağlıklı yemekler bi sonraki akşam yemeği için dolapta bekler olurdu.

Şimdi evet itiraf ediyorum, haftalarca yemek yapmadığım oluyor,dışarda yiyelim,yumurta yapalım,makarna yapalım ayağına, nasılsa koca da ses cıkarmıyor,ohhh yay kendini keşan çayırlarına durumlarındayım..
-Çalışırken sabah çoklukla poğaça yesem de, insan gibi yerdim.Meyva mı da yer, bitki çayımı da içerdim..Çalışırken, dediğim gibi,sürekli iyi giyinmeye gayret eden, bakımlı bi hatundum..şimdi ise gezmeklik ,evlik ve çarşılık diye eşofman kategorilerim bulunmakta..hööööööööö..

İŞTE BİLANÇO..Ciddi söylüyorum, işinizin kıymetini bilin..haa, benim kadar dengesiz ve iradesiz değilseniz , o ayrı, evet evde olmak gerçekten güzel..ama sabahları yürüyebilene,iştahı insan gibi olana,tüm günü 15 saat pc basında malak gibi geçirmeyene..

Çok acı bi tablo bu..bundan sorna hatta hemen şimdi silkelenmem gerek, çok acil...

Yazar: NİLMOON
Alıntı :nilmoon..

cok eglenceli bi yazi cok güldüm okurken ve isimin kiymetini daha iyi anladim

güzel bir yazı olmuş.

ama herkeste böyle olmuyorki.
uzun yıllar çalışan için evde olmak biraz zor geliyor
istedikten sonra oda düzene giriyor bence
.

Çalışan kadının işi zor evet ama çalışmak gibisi yok.Çalışırken kendini üretken bir birey olarak hissetmenin keyfi bir başka ne kadar yorucu olsada..
Çalışmayan kadının işi daha zor bence,hergün evdesin ya..evin sürekli derli toplu,temiz olmalı,çeşit çeşit yemekler yapılmalı,evde tatlı-tuzlu hiç bitmemeli.Eh,evdesin diye misafirinde eksik olmamalı..aslında düzen sağlanır gibi geliyor ama düpedüz düzensizlik almış başını gidiyor.
Tümgün zaten yaptığın işler zevk olmaktan çıkıp görev haline geliyor.Buda mutsuzluğun en büyük sebebi bence,ne kadar farkında olmasak da..

herkes öyle değil ama iş hayatına alışan kadın eve zor ayak uyduruyor sıkılıyor bunalıyor ne yapacağını şaşırıyor çalışmak bambaşka

Çalışırken,çalışmadığımda yaptıklarımı belli ölçülerdede olsa yapabiliyorsam,yaşasın çalışmak.

Güzel ve bir o kadar da doğru olmuş bence.. Çalışıpta evde oturmaya alışamayan kadının derdi...

Bu sıralar neden böyle konular açılıyor ki gereksiz...

5-6 aydır bende evdeyim.2 ön lisans bitirdim..Ama olmayınca olmuyor işte...
Temizliğimi düzenli yaparım,sadece ütüyü salarım biraz..
Yemeklerimi de düzenli yaparım eşim çorbasız,pilavsız,salatasız gün geçirmek istemez pek...
haftada 1 dışarda yeriz zaten
çalışırken de öyleydi..

Ama nilmoon denen şahsın da dediği gibi çalışırken bende daha dinçtim sanki..
üstüme bir ağırlık çökmüş gibi hissediyorum bazen..

Fırsattan istifade kpss çalışıyorum bende ne yapayım..

Ama böyle de mutluyum...Allah hakkımızda hayırlısını versin...

Ay nasılda beni anlatmıs
6 yaşında ikizlerim var onlara hamile kaldığımdan beri evdeyim
Ahhh işte çalısmayı hatta patronlarla tartısmayı bile özledim

Güzel güsel giyinmeyi süslenmeyi özledim.
Artık sürekli düz ayakkabı giyiyorum topuk giymeyi unuttum giyemiyorum.

Üstüne kilo derdi ne kadar boğazına hakim olursan ol yine alıyorsun.
Zate yılların acımasızlığı metobolizma yavaslıyor.
Gün yapar dururuz orda ye, eve gel evdekiler pasta börek ister sende ye.

İşte çalısırken tempon oluyor belli düzende , evde yoruldum sonra yapim dersin yan gel yat.

İşe gitmeyi özledim ama bu kadar ara verdikten sonra bildiklerini unutuyorsun, sistem değisti sözde muhasebe yapardım.
Şimdi çalıstıkları programların ucundan kıyısından geçmedim.
Fatura kesmeyi bilem özledim

puCCa nın yazıları gibi olmuş :)okuması keyifli ama sizin için yaşaması pek keyifli olmamaış belliki.
bende 2 aylık evliyim 1 yıldırda çalışıyorum. bazen ev hanımlığına özensemde henüz zmanı olmadığını düşünüyorum. en verimli zamanlarımızı evde geçirmek doğru gelmiyor. bide dediğiniz gibi insan daha çok tembelleşiyor. szinki biraz abartılı olmuş tabide, umarım silkelenmişsinizdir :)

Kadınlar başarılı çalışmalarıyla iş yaşamındaki yerlerini çoktan sağlamlaştırdılar. Gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan, üst düzeylere kadar yükselen kadınların sayısı neredeyse erkekler kadar var. Azimleri, hırsları ve özgüvenleri sayesinde bir çok alanda erkeklerden bile daha başarılı olmaya başladılar.

Anne olmayı kariyere, kariyer sahibi olmayı anneliğe tercih eden o eski tip kadın modelinin yerini, her ikisine de sahip olmak isteyen inatçı kadın modeli aldı. Kadınlar artık hem kariyerlerinden taviz vermiyorlar hem de anne olmayı ertelemiyorlar. Üstlendikleri bu iki rol kadına fazladan sorumluluklar ekleyerek iş yükünü arttırdığından, bazı psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor.

Kadının hem iş yerinde mükemmeliyetçi zihniyetle çalışması, hem de evde anne rolünü üstlenmesi, ev işlerinin yükünü tek başına omuzlamaya çalışması zaman zaman ruhsal sıkıntılar yaşamasını kaçınılmaz kılıyor.

Günün iş yorgunluğunun ardından çocuğuna iyi bir anne olma çabası, onun isteklerini yerine getirmeye çalışması, ofiste biten işin evde devam etmesi aşırı yorgunluğa sebep oluyor. Çalışan kadın çocuğunu evde bıraktığı için bu suçluluk psikolojisi ile çocuğuna düşkün anne rolünü üstleniyor. Yaşadığı eksik ilgiden ileride çocuğunun kendisini sorumlu tutacağından korkuyor.

Uzmanlar, hem çalışan hem de anne olan kadınların çok fazla yorulduğunu, bu yorgunluğun psikolojilerine yansıdığını söylüyorlar. Bu tür hanımlar için tükenmişlik sendromunun kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar ve tükenmişlik sendromu belirtilerini şöyle sıralıyorlar;

-hiç geçmeyen yorgunluk hissi
-midede ve bağırsaklarda rahatsızlık
-uyku sorunu
-cinsel isteksizlik
-unutkanlık
-bıkkınlık, tükenmişlik hali
-panik atak belirtileri, sürekli gerginlik ve depresyon
-kas ve eklemlerde ağrılar oluşması
-düşüncelerde karmaşa yaşanması, beyinde ağırlaşma

Kadınların hem kariyer sahibi, hem de anne olmalarında bir sıkıntı yok. Sıkıntı olan şu; hem anneliği hem de iş hayatını birlikte yürütemeyeceği korkusuyla çocuğun her istediğini yapmaya çalışmaları ve ev işlerine çok fazla düşkün olmaları.

Uzmanlar, kadınların çalışıyor olmaları sebebiyle iyi kadın, iyi anne olamayacağım endişesini atmaları halinde bu tür sorunların yaşanmayacağı konusunda kadınları uyarıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…