Çalışan hanımlar...

Bende çalışıyorum ve herşeyden önce bir bayanım..erkeği başına bişey geldiğinde erkek başının çaresine bakabilir...ama kadının ne olursa olsun cüzdanında para olması gerekir..çünkü kadındır...zor durumda kaldığında parası dayanağı olur..
evet çalışıyorum ve asla bankamatik kartımı eşim alamaz asla benim maaşıma el koyamaz eğer ödenmesi gereken bişey varsa zaten ben kendisinden önce düşünüp hallederim...hatta hatta eğer maaşımda bişey kalsın yada kalamasın koca olarak bana kendi maaşındanda cüzdanıma para sıkıştırmak zorunda çünkü ben ihtiyaç olan bişey alabilirim ve o an parasız kalabilirim diye düşünmesi gereken kocadır...ben varya öyleee kocanın şeyini keser köpeklere atarım boşuna taşımana gerek yok ağırlık yapmasın diye

çok güzel yazmışsın canım tamamiyle katılıoruma.s.
 

bu benim aklıma çok takıldı, bir erkek arkadaşımda eşinin maaş kartını almanın normal olduğunu bana savununca çıldırdım, üstelikte eşi birşey satın alırken kendinden izin istemeliymişşşş! daha neler, bu kadın niye çalışıyor o zaman evde otursun, madem kazandığı paranın hesabını verecek birilerine! :mymeka:



Tabiki hesap verecek.Kadın olsun erkek olsun hesap verilecek. Herkes başına buyruk harcama yapamaz bana göre evliliklerde. "Benim param senin paran" lafı girerse araya, o evde kavgada olur, anlaşmazlıkda, küslük de. "Bizim paramız, bizim kazancımız" dır aslolan. O yüzdendirki taraflar birbirine hesap vermek zorundadır. Ha 5-10 YTL'lik harcamalardan bahsetmiyorum elbetteki, ama harcama yapılırken ortak karar vermek gereklidir.

Biz öyleyiz valla, ben maaşımı alır eşime veririm, eşim bankaya koyar (kendi maaşını da tabi), ihtiyacımız olduğunda çeker harcarız.


Birde şu lafı anlamıyorum, "kadın çalışmak zorunda değil, isterse çalışır, istemezse çalışmaz. E hani hayat müşterekti. Noldu bu müşterekliğe. Erkek gibi kadında çalışmalıdır bana göre. Kadının görevi ev işleri yapmak, yemek hazırlamak, çocuk bakmakmıdır. Çalışmak kadın için bir lüks veya bir keyfiyet olamaz. Ben böyle birşeyi kabul etmem.:1closedeyes:
 
ben o kocayı var ya kuşbası değil kıyma yaparım :mymeka:
nedemek izin nedemek ailesinin yanında hayır!!!
eşimle herseyımız ortaktır..ama eşim parayı kullanamadığı için kredi kartları maaş kartı filan rehinli -tatlicadiarzu- hepsi bende :ecrin_bebek:

ha şu demek değil ki eşim bende izin istemiyor para yada kart almak için
 
kartımı neden eşime verecekmişim ki ben kendi paramı çekemiyor muyum?? zaten kartını bana ver diye baskı yapacak adamla da evlenmem!

benim annem de çalışıyor ve senelerdir de kartı kendinde durur. faturalar babamdan ödenir, pazardı, yiyecekti şuydu buydu annemden.. genelde böyledir bizde.. nakitleri bitince de birbirlerinden alırlar.. bence gayet güzel ben de böyle olsun isterim evlenince..:nazar:
 
bende çalışan bir bayan olarak cevap vereyim.eşim öğrenci.ama beden eğitimi öğrencisi olduğu için kısmı zamanlı çalışıyor okulun havuzunda.ben asla maaş kartımı eşime vermem.maaş zamanlarında maaşımı çekerim evin ihtiyaçlarını karşılarız.kalanda diğer maaşa kadar elimde kalır.harcamalarımı yaparken kendime birşeyler alırken eşime danışmam.ama aldığımdan haberi olur.oda aynı şekilde.bunun adı hesap vermek değil.aynı hayatı aynı şartlarda paylaşmaya çalışıyoruz.
benim iş yerinde bir kız arkadaşım var.maaş kartı eşinde kıza sadece ayda 100 ytl verir.kız kocasından daha çok para alır ama kendisine birşey almak istese beğenir sonra kocası gider beğenirse fiyatı uygun gelirse alınır.yanında parası olmadığı günleri biliyorum.ama nedense böyle alışmış arkadaşım.bu durumundan rahatsız olmuyor.
hayatı herkes istediği gibi yaşıyor yanii.
 
Canım hiç korkma evlilikten. Eğer doğru kişiyi seçersen , evlilik cennetten farksızdır. Ben çalışan bir bayanım ve 3,5 yıldır evliyiz. Ama para konusunda bir kez bile sorun yaşamadık. Maaşlarımız aynı gün yatar ve gerekli yerlere gerekli ödemeler yapıldıktan sonra istediğimiz herşeyi maddi durumumuz yettiği sürece alırız , birbirimize yalnızca söyleriz ve ne o bana alma der ne de ben ona. Çünkü ikimizde paramızı nerelere ve nasıl harcamamız gerektiğini çok ii biliriz...
 
valla eşim maaşımın kaç lira olduğunu bile sormazdı maaşlı çalışırken ama ben her zaman kendime birşey aldıysam mutlaka akşam geldiğinde gösterir fiyatını da söylerdim ama ona aldıklarımın fiyatını söylemezdim hediye mantığıyla ev harcamalarını da genelde o yapardı açıkçası ben de arada yardımcı olurdum şimdi kendi büromu açacağım düzenli gelriim olmayacak ama mutlaka söylerim sanırım kaç lira vekalet ücreti geldiğini
benim annem çalışırken de emekli olduğunda da maaş kartı hep babamdaydı annemin bana verdiği tek öğüt kızım benim param senin paran evlilikte olmaz ama kendi kartın kendinde olsun insanın hem çalışıp hem harçlık istemesi çok ağır geliyor kendine harçlığını ayır kalanı da eşinle harca demiştir hep anneler bilir derim başka bişi demem
 
evlenirken hayatıda ortak yaşamaya karar veriyor insan ama kimse diğerinin haklarını elinden alamaz böyle evlilik olmaz zaten:1no2:
bizde eşim parasını bana verir o idareyi beceremez:roflol:
benim paramada karışmaz ama ortakdır ev için harcarız yani senin benim yok :1hug:
bişey alacaksamda alır sonra söylerim bişey demezŞeniz
 
şu zamana kadar hep har vurup savurmuşlar olarak bu konuda ortak hareket etmenin en mantıklısı olduğuna karar vermiş bulunuyorum. Allahtan düzene soktuk şu dönemde ben ev taksidini o araba taksidini ödüyor. eşim paramı elimden hiç almadı ama faturaları paylaştığımız oldu.. genelde arkadaşça geçinmeye çalışıyoruz.. para olayı çok sorun olmuyor. dün kızıma çorap aldım pazardan 50 ytl bozdurunca evin taksidimi dedi.. yoo ben zenginim olum deyince 10 ytl mi yürüttü laelaelaelaelae istersem kredi kartımı sınırsız kullanıp adamı batırabilirim. benim param benim param onun parası benim param bizim evde.
 
canım bu çok kapsamlı bi konu benim kredi kartımı evlenmeden önce kırdım attım çok harcıyorum diye maaş kartım ise kime eşiminki bende benimki eşimde farketmiyo ama en çok eşimde duruyo ben alışveriş yapacağım zaman alır harcarım evin ihtiyaçlarını eşim karşılar
 
ben bı baskası ıcın calıstıgımı dusunurdum calısmayı bırakıp ıstıfa edıp ıs bulamıyorum ayagına yatıp evde gecırırdım eger kartım benden alınsaydı...
sonra da adamı bosardım muhtemel, ya da önce bosardım da ısı bırakmazdım ya da ısı bırakıp adamı bosardım,

neyse böle bısey olmaz yani adam maas kartını almıs harclık verıyor cok fena,
benım babam bıle emeklıdır uc kurus alırız ama yıne de kredı kartım vardır cocuklugumdan berı ve ne ıstersek alırız ne almamız gerektıgını de bılırız, benım param olunca eve takvıye yaparım olmazsa hazırdan yerım,

ılerde de öyle olur eşim kımse artık herkesın kartı kendınde ama evın sabıt gıderlerını brısı öder dıgerı ödemez,
mısal kartıma ev elektrık su telefonu baglatırım ya da adamın kartına baglanır, sonra alısverıslerı de bırı yapar, kımden ne kadar gıdecek olayı olmaması ıcın parayı rahat harcamamız ıcın de ortak havuz yaparız maaslar oraya yatar sonra kartla oradan cekılır , cunku benım de kafama cok takılır öle seyler kımden cok para gıdıyor kım ne almıs falan tarzı, benım de kafama takılmaması ıcın ortak bı cıkar yol bulunmalı ve son kalan para atasarrufa aktarılmalı.. klolay degıl tabı ama hayat madem musterek made m kadın da calısıyor adam da ev ısı yapabılıyor her sey o rtak olmalı

ayrıca erkek kadındancok kazanmalı dıye de ayrıca bı dsuncem var daha guclu olsun dıye.
 
Ben evli degilim ama herzaman su düsünceye sahibim:

Erkek calisip evinin ve aile fertlerinin bakimini, ihtiyaclarini gidermeli....Bu görev öncelikle erkege aittir!

Kadin calismak zorunda degil, calisabilir isterse veya durumlar onu gerektirirse ama önemli olam kendi istegi üzeri calisir...! Oradan aldigi maasda sadece kendi hakki bence...aile ihtiyaclarina harcamak zorunda bile degil bana göre..hic harcamayip bir kösesinede koyabilir ama erkek kadinin maasini sahiplenemez bence..!! şakkıdı

Büyük konusmak istemiyorum ama düsüncem bu ve bir kadin herzaman kendisini düsünmeli öncelikle...her bayanin bir maddi acidan bir güvencesi olmali..!! :kahve:

Maalesef sana katılamıyorum arkadaşım. Eğer dediğin gibi ailesini geçindirmek erkeğin görevidir gibi geleneksel bir bakış açısını benimseyeceksen, o zaman kadının işi de evde oturup yemek pişirmek temizlik yapmak ve çocuk doğurmaktır fikrrini de kabul etmek zorunda kalırsın. be bu durumda çalışıyorsan eğer geleneksel bakış açısındaki görevlerini yerine tam manasıyla getireneyeceksin.
Çalışan ve eğitimli bir bayanın bu şekilde düşünmesi beni çok şaşırtıyor. Bir erkek evlendi diye birilerine bakmak zorunda değildir. Eşi çalışmıyorsa durum farklı tabii, ama çalışan bir bayanla evleniyorsa hayatı müşterek paylaşacağını düşünerek evlenir. Ben çalışsam bile kocam bana bakmak zorunda, ben maaşımı eve vermek zorunda değilim tavrı bence çok yanlış. Adam da o zaman der ki madem maaşın bu eve hiçbir katkı sağlamıyor o zaman otur evde bari eve geldiğimd ede salatası yemeği tatlısı hazır olsun, çamaşırlarım her daim yıkanmış ve ütülü olsun.
Evlilik ortaklıktır; sevgiyi de neşeyi de üzüntüyü de paylaşmaktır. Demekki paraları da paylaşacağız, ev işlerini de...

1 yıllık evliyiz, eşim de ben de çalışıyoruz. Asla ama asla eşim benden maaş kartımı istemedi. İstemezde... Hatta şifresini bile bilmez.. Ama fatura ödemeleri ve benim kredi kartların benim kartımda otomatik ödeme talimatlı, kira ve onun kredi kartları onun kartında... Geri kalan paraların içinden o ay ihtiyacımız olacak kadarını ayırır kalanını bankada fonda tutuyoruz. Böylece hem istediğimiz zaman gerektiğinde çekebiliyoruz hem de az da olsa faiz ekleniyor.
 
X