Çalışan hanımlar Sizler nasıl hallediyorsunuz? Yardımınıza ihtitacım var..

evdeyken ben de ositeye bakıp yapıyordum yemeklerimi falanHamur işlerini seviyorum ben

bak gecenlerdede aksam cayını bır arkadslarımız geldı yıne ısten gelmıstım hemen cok kolay ama lezzetli basit bişey yaptım onuda veriyim ister yemeki misafirine ister oturmalı misafirine yap; istediğin kdr patatesi haşla ve patates piresi haline gelir içine maydanozyı ince ince kıy karıştır tuzunu karabiberini kırmızı toz biberini birazda naneni karıştır miktarlarını kendine göre koy tabi..ben cok karıştırmıyorum tat vercek kdr koyuyorum. o kenarda sogurken iyice bir tavada soganını kavur kıymanı at ıcıne kavrulsun baharatınıda koy ne istiyorsan hazırla onuda. kıymalı iç karışımında hazır olduktan sonra patatesli karışımını içli köfte gibi oyarak yani küçük çanak gibi şekil verceksin işte kahve fincanının içi gibi falan olcak ondan sonrada kıymalı karışımdan koy içine birer kaşık kadar geliyor patatesin agzını kapatma ama . spnrada üzerine sarımsaklı yourt yap birer kasık kadar koy her patatesın uzerıne. uzerinede tereyag ile kırmızı toz biberi hemen tavada kavur servis ederken birer cay kasıgı dök üzerlerine yaparken cok eglencelı ve lezzetlı oluyor.

bende o siteyi beğeniyorum.takip ettiğim birkaç site daha var.

dün mesela reflü hastaları için kek yemek tariflerine bakarken bi doktorun sitesinde kabak kekini gördüm.tarifi aldım yapacağım inşallah bi ara.

tatlım öncelikle şunu sölim benim çocum yok:) onun için biraz daha rahatım
şimdi öncelikle edinmen geren şey şarjlı elektrik süpürgesi fişli olmıcak yanlız:) şimdi sen çalışan bi bayansın hergün süpürge açamazsın haftada iki kere açsan öp başına koy bu süpürgeyle hergün mutfağı koridoru fayansları süpür çocun döktün ekandi dağıttına hemen müdehale etki yaptını koru mesela banyoda saç kıllarım beni delirtiyo bu şekilde önlem alabilirsin mutfakta düdüklü tencere kullan yemek süren yarıya iner yaptını iki katı yap mesel mercimek çorbası iki katı yap yarısını koy kavanoza kaynar halde ters çevir bi gece beklesin ne zaman yemeksiz kaldın kullan sonra tuvaletin lavabozunu ve tuvalete işe giderken çamaır suyu dökte git gelene kadar mikrop kırılsın hafta sonu çamaşır yıkama hafta içi bi gece yıka ertesi gece sevdin bi program oldunda onun eşlinde ütü yap pazardan aldıklarını poşetle hemen koyma dolaba yıkla temizle öle koy yufksadan sigara börekleri koy dondurucunu çok iyi kullan:) toz aldın suya 5-6 damla sirke koy tozlanma gecikir:)

canım evlendiğim ilk zmanlar ben de bu sıkıntıyı yaşıodum nekar ve çalışan biriydim tek yaşıodum dolayısı ile temizlik ütü çamasr yemek zaten yapıodum evli iken 2 kişilik yapcam ne var bunda dedim ilk 3 4 ay bocaladım ama şimdi acaip rahatımçgerci senin cocuk var ben de o yok.ama şöyle söyliyeyim bazen yemeğimi akşamdan yaparım yani yemek çey faslı bitince aatarım dolaba ertesi güne ısıt ye.haftanın bi günü süpür toz al banyo wc temizle yapıorum bi günü de sil toz al wc temizle yapıom.temziliğin birini pazara denk getrmeye calışıom ki hafta içi ne daha geç pislensin diye.sebzeleri alır yıkar temizler öyle koyarı buzdolabına.bi paket kuru fasulye barbunya alırsam misal toptan paketi suya basar şişiririm sonrada yemeklik ayırır dondurucya atarım dondurucuda köfte doğranmıs domates sogan hep vardır.çamasır yıkamak hiç bi zman dert değil elinde yıkamıyosun sonucta çamasırları toplarken ütüyü de fişe takarım topladığımı ütüler katlarım.assla biriktrmem denedim daha zor.gecelerini iyi değerlendirmeye bakarsan yorucu ama planlı oluyorsun yapacak başka bişey yok hayatım.

wella cok güzel tarifler vermiş ben de bitane verim sana istersen,misafire kullanılacak kolay yapılan patates keki bir tepsinin dibine patatesleri küp küp doğra diz.üstüne baharat tuz dök.bir kabın içinde de un süt yumurta yoğurtta vardı galiba tam tarif aklımda değil ama netten bulursun;sıvı karışım cırp ve tepsideki patateslerin üstüne dök at fırına pişir yarım saatte tamam.
afiyet olsun

valla benım içinde çok ama çookk zor oluyor..eşim hiçbirşeye yardm etmiyor, evde ıkı tane kedımız hatta 3 (dgerı geçici) var buyzuden evı cok sık temızlemem gerekyır ve evımız büyük..benımde kadın tutacak durumum yok..
hiçbir akşamını boş geçirme işyerınde iken akşam yapacaklarını mutlaka planla marketten alınacaklar varsa eve gecerken al geç..ben yemeğimi genelde bir önceki akşamdan yapıroum bazen bıraz fazla yapıorum ıkı gun yıyoruz.hafta 1 mutlaka kahvaltı ıle gecıstırıyoruz dondurucuyu cok kullanamıyorum bu konuda pek bılgım yok
ben iki günde bır süpürüp siliyorum kedılerden dolayı sık yapınca fazla kırlenmyıor vakıt almıyor..hergune bır iş verıyorum kendıme toz alma bıgun,nevresımler bırgun bu sekılde yetişebıliyorum ıkımızde tıtız oldugumzudan camasır cok cıkyıor bızde camasırları sabahtan atarım akşam asar ertesı gun toplarken ütüyde fişe takarım ütüler öyle kadırırım. hiçbir işi biriktirme haftasonlarını mutlaka boş bırakmaaya calışkı kendıne zaman kalsın..benım gelenım gıdenım cok oluyor haftasonu buyuzden evımız temızse bıle pazarları gene temızlık yapıroum dınlenmek aslaa

bak mutfakla ilgili bazı şeyler yazim sana:)
kolay börek tarifi : 5 yufka bir tanesini ayır elinle kalan dördünü parçala iri iri bir tanesini koy borcama aç içini kenarları dışarı taşsın bi kapta yoğurt zeytin yağı bir yumurtanın akını karıştır içine kabartma tozuda at:) sonra iyce çırp bunu içine yufkaaları at karıştır borcama yarısını dök arasına peynir patates aretık ne istiosan koy:) üstüne kalan kısmını dök güzel yay en alta serdin yufkanın kenarlarını yukarı katla üstüne yumurta hop sana kolay börek:)
müsait olim gelip yine yazarım:)

canım çok teşekkür ederim evet bende edinmeliyim çorbayı pek anlamadım. pazar poşetleri gelir gelmez yerleşmez bekler b kaç gün kilerde
teşekkürler canım şu ütü meselesi olmasa çamaşırlar diğer makineye çamaşır atana kadar askıda bekler bende
tüy kıl sorunu çok oluyordur sende allah tan bende hayvan yok napardım ozaman

çorba şöyle tatlım:) kendine 1 lt lik 4-5 tane kavonoz ediniosun hani şu konserve yaparken kullanılanlardan:) mercimek çorbası yaparken ölçün birse iki katı yapıosun napıosan çorba oldu diyelim ocaktan indirmiosun hala kaynarken bu kavonoza yarısını dolduruyosun yarısını o gün yiyosun:) sonra o kavonozun kapağını sıkıca kapatıosun bi havluyu sabit bi yere koyyosun kapanın üstünde dik vaziyette bi gece bekletiosun oldu sana mercimek çorbası konservesi bu yemek sana bi sene dayanır ama iki hafta içinde tüket bence diyelim işten geldin tencereye bu çorbayı koyyosun kavonozdan ısıtıosun tazecik çorba :) aynı şeyi yeşil fasulye kuru fasülye nohut türlü patates yemeği bamya ne istersen ondada kullanabilirsin:)
sonra yazdan donrucunu tıka basa doldur tatlım kışın yada yemeğin olmadında inanılmaz şekilde işe yarıyo:) 7 kilo yeşil fasulyeyi alıosun 3 kiloda domates fasülyeyi ayıkla yıka domatesind ekabuklarını soy fasulyeyi dil domasteride küp küp üstüne doğra pişir bildin yemek yapar gibi:) pişitikten sonra ocaktan almadankavonozlara doldur kapanın üstüne ters çevir bi gece beklet ne zman istersen ye:) menemen yapabilirsin aynı şekilde daha bir sürü şey var:) patlıcanları bütün kızart içini doldur koy dondurucuya işten geldin koy fırına buzlu buzlu salçalı su yap üstüne 45 dk sonra yemek:)

evet tüy problemım oluyor ama yazları tras ettırıyoruz ikisinide bu çok engelliyor :) tüyün yanında kum problemıde oluyor gun içinde kumları etrafa cok dagılyıor o yüzden cok sık süpürge şart :) ama olsun herşeye değer onların sevgisii :))

paylasım için çok teşekkürler bben hıc bılmyıordum bu buzluk işini bu hafta denıycem bıraz fasulye fılan ama bırsey anlamadım normal yemek gıbımı yapayım yoksa sadece fasulye ıle domatesimi haşlayalım..yemek yapcagımız zaanmı soganı fılan konuyor?
:)
teşekkürler

canım fasulyeyle domatesi pişirdin diyelim bunu buzluk poşetlerinde buzlugada koyabilirsin kınservede yapabilirsin ben konserveyi tercih ediorum yapcan zman tencerede soganı yagı bi açy kaşığı salçayı kavur domates oldugu için salça çok çok az olcak boşalt içine konserveyi yada buzluğa attıysan buzluktan çıkarttın buzlu buzlu kıs altını 15 dk sonra hazır yemek:)

ay ben çok beceriksizimdir. bana çok lazım olcaksın
çok şeyler sorcam sana. hatta not almam lazım.

Hem siz hem eşiniz çalışıyorken ev işlerini neden paylaşmıyorsunuz? Ev dışında çalışan bir kadının hem evi derleyip toplaması, hem yemek yapması, hem çocukla ilgilenmesi, hem burada sayamayacağım evle ilgili yüzlerce ayrıntıyla ilgilenmesi çok ütopik. Bir kadının kendi sağlığından ve yaşamından ödün vermeden tüm bunların altından kalkabilmesi mümkün değil. Eşinizin de bunun bilincinde olması ve sizin yükünüze ortak olması gerekir.

her eş aynı olmuyor maselef benimkide birşeye el sürmez...kafayı yemem yakındır yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…