Evet çok yoruluyorum ve mutsuz oluyorum.Buzluk kullanımı konusunda pek bi becerim yok. genelde annem bana geldiğinde doldurur bişiler.Çok kolay olmuyor tabi kiPlanlı yaşıyorsun.İŞteyken eve gidince yapacağın şeyleri mutlaka belirlemen lazım.Ve püf noktalar var.BEn yaptığım yemeği tek öğünlük yapmam.Kuru fasulyemi yapıcam tencere ne kadar alıyorsa o kadar yaparım.O gün yeriz kalanı buz dolaı poşetine paylaştırırım atarım buzluğa.Yani buzlukta hep yemeğim olur benim.Bir çorba,pilav,salata ne ilave ediceksem.En önemli yardımcı buzdolabım iyi kullanırsan yemek konusunda hiç bunalmazsın.Sadece ısıtıp sevis yaparsın.Gelelim temziliğe;akşam uyumadan evini topla yat.Onun dışında ben her akşam bir odayı zaman ayırırım.Mesela dün akşam yatak odamın nevresimlerini değiştirdim,süpürdüm toz aldım.Başka bir gün işten gelir gelmez salonu süpürürüm,toz alırım.Hafta sonuna çok iş bırakma,Hem çok yorulsun,hem mutsuz olursun tek izin gününde koşturup durduğun için.Her akşam 1 saat ev için zaman ayır.Sonra duş al,bakımlarını yap oje ,saç vs.Mis ol...Otur kocanın yanına.
valla benim herşeyim yarım
kızım
evim
işim
kendim
ve eşimde yarım dı..
dayanamadı daha fazla o da herşey yarım
tam olan hiç bişey yok
çocugun varmı?
işteyken yapacaklarımı kafamda sıralarım,
eve gelince hemen mutfağa girerim ketıla suyu koyarım kaynasın diye.
sonra hemen üstümü çıkarıp yemeklikleri hazırlarım,tencereyi ocağa koyarım.
kullanabilirsen düdüklü tencere çok pratik oluyor.
ayrıca buzluğunda herzaman hazır yemeğin olsun.(mantı,sarma,börek...)
çamaşırı hafta sonuna biriktirmem,akşamları makineye atarım,
ara sıra lavaboları yıkarım,çok iş biriktirmemeye çalışırım,
size tavsiyem iş-ev-eş-çocuk hiç birisi mükemmel olamaz,bunları dört dörtlük yapmaya çalışşırsanız yıpranırsınız.
tercihler yapmanız lazım mesela evi yüzeysel toparlayıp çocuğunuza ve eşinize daha çok vakit ayırın,
ve eşiniz size söylenmediği sürece sizde evle ilgili yakınmalarda bulunmayın( evi süpüremedim off falan gibi)
ben ilk evlendiğimde çok bocaladım alışmamamışım hiç işten gelip yemek yapmaya temzlik yapmaya çok sıkıntı yaptım kendime bi süre eşimle iş bölüştük snra baktım oda skıldı bende iice saldım sze yemn ederm abartmıorum gardrobun içinde kıyafet yoktu hepsi ütü masanın üstnde, kurutmalığın üstnde ne bilim sandalye tepesnde :)) baktım olmuyo yardımcı tuttum valla smdi her salı ve her cuma geliyo ütüm dahil herşeyimi yapıp gdiyo inanlmaz keyfli ve rahat oluyo akşam eve gdnce aşırı mutlu oluorum :)))))
benim çalışma saatlerim hiç belli olmuyor sehir dısına cıkacaksam sabah 5 te kalktıgım oluyor aksam aniden gidiveriyorum bazen işe gece birde gittiğim oluyor herzaman evim temiz derli topludur emeğim hazırdır kurabiyelerim buzdolabımda tatlım vardır seviyorum yapmayı..bir tek ütüyü sevmiyorum helede yazın..benimde en büyük yardımcım buzdolabı diyebilirim bende atıyorum buzluğa..eşim yemek konusunda da problemli biri değildir zaten yada evin toplu olması olmaması konusunda rahattır yani.. ama ben titizimdir halılarım beyaz mesela ve her zamanda beyazdır. her zaman evim temiz olduğu için temizliği cok kolay oluyor.bende camasırları gece atıyorum makınaya.bulasıklarda bulasık makınasında asla elde yıkamam. haftada bir kuafore gidip ayrıntılı işlemleri yaptırıyorum. oje falanda gece halledıyorum oturdugum yerden ojelerımın kuruması ıcın lancome nun oje kurutucu var ıkı sanıyede kurutuyor o yuzden cok kolay oluyor benım ıcın. tabı o kdr yogun calısmama ragmen ben bunye olarak cok enerjıgım yanı sabah bestede kalksam gece bır bucuk ıkıden once uyumam o yuzden gunu fazlaca yasayanlardanım yanı..
maşallah diyorum Bu hızlı tempoda buzdolabını doldurmayı nasıl başarıyorsun? hangi ara
bazı yemekleri fazla yapıyorum buzdolabı posetine koyuyorum hemen gelınce ısıtmak kalıyor gerıye.. sonra cnm hafta sonlarında genelde sıgara boregı falan yapar atarım buzluga vede kek pogaca yaptıgım zaman hemen posetleyıp onlarıda atarım buzluga cıkarınca taze gıbı oluyor demenı tavsıye ederım. sarma dolması falan yapınca pısırmeden cıg cıg bırer yemeklık atarım buzluga mısafır gelınce kolaylık oluyor.gecenlerde hafta ıcı yemeklı mısafır kabul ettım mesela buzlugumda sarılmıs yaprak sarması vardı aksam altıda geldım ıkı saatım vardı mısafırın gelmesı ıcın hemen buzlu buzlu attım tencereye ıkı dakkada pıstı. bıber dolamalarını doldurup pısırmeden koyabılırsın buzluga unutma.buzlu buzlu pısır cozdrmeden. düdüklü tencere zaten en buyuk kolaylık. her sene kışlıkta yaparım ben. barbunya bezelye börlce falan atarım onlarıda buzlga. mesela fasulye nohut yada barbunya yapacaksan o aksam yemege fasulyeyı at dudukluye br paketı hemen haslanıyor bır gece onceden bekletmene gerek yok sonra haslanmıs fasulyeden bı gecelık yemek ıcın ayır gerı kalanını at buzluga hazır dursun orda. bı sogan bı salca tamamdır ıste .yaz sonuna dogru taze fasulye bamya falanda domatesle azcık kavur ıyıce pişirme at buzluga bırer yemeklık ısten gelınce hemen bı soan salca et falan buzlu buzu at fasulyenı bamyanı yemegın ıcın pıserken cozulsun cozdurup pişirme vıtamınlerı gıer o yuzden buzlu buzlu at yemege hemen pısıyor zaten yanına bı salata makarna yada pılav tamamdır ıste..
sana basit ama gösterişli başka tariflerde veririm istersen özellikle misafirlerinin hem karnını hemde gözzünü doyuracak cok basit tariflerim var en sıkışık zamanda ıkı dakkada yaparsın cokta begenılıyor..
ben kekin buzunu çözdürüyorum ama börekleri çözdürmüyorum direk fırını atıyorum iki dakka poğaçalrı çözdürüyorum. tadları değişmiyor. vitaminleri kaçmasın die fasulye nohot bezelye barbunyayı buzlu buzlu atıyorum yemegın ıcıne.hem sulanmıyorlarda cozulurken etıde pısırırken buzluktan cıkarıp dırek duduklunun ıcıne atıyorum buzlu buzlu yada tavugu dudukluye buzlu koy pısır 20 dakıkada. hem suyunuda kullanırsın corbalara yemeklere pılavlarına. hatta gecenlerde tavuk hasladım suyunu o an kullancabılecepım bı yer yoktu hemen buzdolabı posetı koydum suyu attım buzluga sonra bı hafta sonra falan ablamlar gelecektı tavuk corbası yapıyım sehrıyelı dedım attım buzluktakı tavuk suyunu tencerenın ıcıne yarım su bardagından daha azda su koydum tencereye kendı kendıen cozuldu attım sehrıyelerını yaptım terbıyesını al sana tavuk suyuna corba bayıla bayıla ıctı herkes mis gibi olmustu..gecen senede buzluga bırer kullanımlık olcak sekılde taze soganı yıkadım kusuk kusuk dogradım posetleyıp attım yemek yaparken atıyordım yagın ıcıne ..sonra yaz sonuna dogru domateslerı yıka rondodan gecır iyice ve yıne buzlga bırer yemeklık gelcek sekılde yada kendı ıstegın kadar atıyor yemek a yaparken corbalarda yemeklerde falan at yemegın ıcıne cözdırmeden şişe domatesı gıbı oluyor ve hıc bır sey olmuyor.
1 lıtre sutten evde akıtma yapıyorsun google yaz akıtma dıye cıkar tarıfı bılmıyorsan bazı yerlerde krep derler ama aslı akıtmadır ve krepten daha lezzetlıdır tadı farklıdır yapımı cok kolaydır.akıtmayı yapınca tavada pısır bırer kepce döke döke. onları koy kenara. sonra bır tavada bır bas soganı kavur ıcıne tavuk( kıyma yada kırmızı etde olabılır) kusbası sekıldeyada dıdıkleyerek sogana kat. sonra patates ve havucları küp küp dogra ve haslanmıs olsun bunlarıda kat içine sogana yani.ben garnitür şişelerinden kullanıyorum.daha basit oluyor . bşraz kırmızı toz biber karabiber kat karışıma. sarımsakta dövüp koyabilirsin isteğe bağlı tabi. bunlar hepsi bir arada kavrulunca akıtmaların içine koy teker teker ve her bir akıtmayı rulo seklinde sar.bohca gibide yapabilirsin.borcama hepsini yan yana diz ve üstünede kaşar rendele. misafirlerin geldiği an calıştır fırını kaşarlar erisin yeter. sonra sıcak sıcak servis yaparsın. yanına patates püresi pilav koyabilirsin ve yanına yine et ile servis yapabilirsin. benm misafirim geldiğinde ben yapmıştım en fazla 15 dakika sürüyor yaoımı zaten geniş yemek tabagına zeytinyağlı biber dolmasıi pilav fırınlanmış tavuk budu ile servisini yapmıştım.tabi akıtmanın içine kırmızı et koyuyorsan tavuk ile servis yapmalısın tavuk koyuyorsan kırmızı etle servis yapmalısın ikiside aynı olmasın yani genelde kıyma ile yapıyorum ben akıtmayı.
ben daha cok tarif veririm böle basit hemencecik olacak şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?