• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar!Doğru mu acaba?

leyla_ak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
40
1
86
40
Ankara
Kızım şuan bir buçuk aylık.Beş aylıkken okullar açılıyor ve ben işe başlayacağım.Şuanda emziriyorum.Geçenlerde bir arkadaşım bana 2 aydan sonra azdan başlayarak ve gitgide çoğaltarak mama vermemi söyledi.Böyle yapmazsam işe başladığımda kızımın ek gıdalara geçince zorlanacağını söyledi.Bu durumu yaşayanlar var mı aranızda?
Acaba mamaya başlamalı mıyım?

aman canım sakın haa
sütün varken ve doktora danışmadan böyle birşey yapman doğru olmaz
ben de kızım 5,5 aylıkken işe başladım ve 5,5 aylık olana kadar da anne sütü dışında birşey vermedim
ek gıdada da hiç sorun yaşamadık

hem bu mama nasıl bir mama
biberon maması mı, ek gıda türünde kaşık maması mı
4 aydan önce anne sütü ve biberon maması dışında birşey verilmez

aman canım sakın haa
sütün varken ve doktora danışmadan böyle birşey yapman doğru olmaz
ben de kızım 5,5 aylıkken işe başladım ve 5,5 aylık olana kadar da anne sütü dışında birşey vermedim
ek gıdada da hiç sorun yaşamadık
teşekkürler kardeş
inşallah ben de senin gibi sorun yaşamam

benim oğlum 3 aylık olana kadar çok fazla sütüm vardı 3. ayın sonunda sütüm kesildi bi anda biberon mamasına başladık ama çok zor oldu kabız oldu düşün anne sütü gibi oda bence doktoruna danış en azından muhallebi değilde hazır biberon mamalarından içir bide 2 ay çok erken sütün varsa

ben kızım 3,5 aylıkken çalışmaya başladım eve süt bırakıyordum bakıcıda kaşıkla içiriyordu 5. aydan sonrada ek gıdaya geçtik hiç bir sorunda yaşamadık

bebeğim 2,5 aylıkken işime döndüm. emiyordu fakat dış etkenler bebeğin doymadığını öne sürerek mama başlattı. ne olur başlamayın mamaya.. en güzelı anne sütü sağıp bırakın.. herseyı zamanı geldıgınde düşünün.. :ecrin_bebek:

canım eğer sütün yeterli ise ve bebeğin kilo alımı iyiyse niye mama kullanasın ki bendetam 5 aylıkken çalışmaya başladım sütümü sağıp bırakıyordum eğer sütüm az gelirse veya bebek doymazsa mama takviyesi yapıyordum

of ne zor ya çalışan anne olmak Allah yardımcın olsun. doktorunuza danışın bence. eğer bebeğinizin kilo alımı iyiyse düşüş yoksa mama vermeyin. arkadaşların dediği gibi şimdiden sütünüzü sağıp dondurucuda altı ay saklanabiliyor. şimdiden biriktirin. kolay gelsin

sakın tatlım ne maması onun tek ihtiyacı anne sütü ancak 5,5-6ayda başla oda yoğurt meyve yada sebze püresi 3 yaşında oğlu olan ve bu konulara meraklı bir anne olarak söylüyorum ayrıca 1yaşına kadar en önemlisi süt ben 2yaşına kadar emzirdim cnm sütünü sağarsın dolaba koyarsın işe gidersin herşeyin bi zamanı cokacimcoook

Back