Bebek Beslenmesi çalışan anneler ve emen bebiişler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tobeamisare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
42
0
36
Konya
merhaba arkadaşlar 4 aylık bir bebişimiz var.emiyor elhamdülillah.eylülde çalışmaya başlayacağım.ama emzirmeyede devam edeceğim.nasıl olacak. süt sağıp bıraksam yetmez büyüyyecek o zamana ya.ek gıda versem ne vermeliyim.bu durumu yaşayanlar tavsiyeleriniz nedir siz nasıl baş ettiniz bu dönemle????:83:

bebişim 8 aylıkken bıraktım bakıcıya, işyerim yakın olduğu için öğleyin de eve gelip emzirebiliyordum. ama bazen tok olduğu için öğleyin emmiyordu. akşamüstü de erken geliyordum süt izni oluyordu. zaten ek gıda da alıyor. senin bebişin ek gıdaya yeni başlayacak o yüzden bir müddet daha annesütü ağırlıklı beslenmesi lazım. sütünü sağıp bırakırsan rahat edersin.fırsatın olursa işyerinde sağarsın, çünkü yanındayken emeceği için sağma imkanın olmayabilir, ya da az gelebilir sütün (malum büyüdüğü için fazla emiyor)

bebişim 8 aylıkken bıraktım bakıcıya, işyerim yakın olduğu için öğleyin de eve gelip emzirebiliyordum. ama bazen tok olduğu için öğleyin emmiyordu. akşamüstü de erken geliyordum süt izni oluyordu. zaten ek gıda da alıyor. senin bebişin ek gıdaya yeni başlayacak o yüzden bir müddet daha annesütü ağırlıklı beslenmesi lazım. sütünü sağıp bırakırsan rahat edersin.fırsatın olursa işyerinde sağarsın, çünkü yanındayken emeceği için sağma imkanın olmayabilir, ya da az gelebilir sütün (malum büyüdüğü için fazla emiyor)

Ek gıda konusu biraz bakıcıya da bağlı, tuzsuz beyaz peynir, cici bebe bisküvi, yumurta sarısı, pekmez, tereyağı.bakıcıya vermeden önce kızım bunları tek tek yiyordu, bakıcı karıştırıp da veriyor.öğleye doğru meyve, öğleyin çorba, tuzu yağı az, öğleden sonra yoğurt veya meyve. çok da endişelenme, herşey olup gidiyor, bi bakmışsın büyümüş :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…