• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler tavsiye verir misiniz

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam,

Çocuğum 9 aylık. Arada bir gece uyumaması hariç kolay bir bebek. Eşim de çok yardımcı. Ben haftaya işe başlıyorum, o gün geldi çattı. Çalışan annelerden hayatı kolaylaştıracak tavsiyeler istiyorum.
Bu hayatımı kolaylaştırır dediğim bazı şeyler yaptım kendimce. Mesela brezilya fönü yaptırdım, lazer epilasyona başladım. Yardımcı abla iki haftada bir değil her hafta gelecek. Sağolsun bakıcımız bebeğin çamaşır, yemek vb gibi işlerini hallediyor.
Bunun haricinde ben neler yapabilirim? İşte buzluğa yemek atmak, gardrobu düzenlemek vs gibi? Ne kadar yardımcı olunsa da bebekli ev çabuk dağılıyor. Bir de benim işe gidiş geliş yolum çok uzun. Sabah 1.5, akşam 1.5 saat yolda geçecek. Bu beni çok yoruyor, bekarken ya da çocuksuz evliyken bile çok zorlanıyordum. Emzirme de devam ediyor, enerjimi nasıl koruyabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir de işe başlayınca koşuşturmacadan biraz daha kilo veririm diye düşünüyorum. Siz vermiş miydiniz?

Back