merhabalar,ben de şubat ayında çalışmaya başlayacağım,oğlum şu anda 3.5 aylık.anne sütü ve günde 2-3 defa mama veriyorum.sabah 8-12 arası çalışacağım öğretmen olduğum için.sabah emzirir giderim acıkırsa da 1 defa mama verilir diye düşünüyorum.ama benim kaygılarım daha başka: bebeğe kayınvalidem bakacak,bunun neresi kötü diyeceksiniz:gelenekçi bi kayınvalidem var.doğduğundan beri oğluma su verme konusunda ısrar ediyo verdirmiyorum,ek gıdalar turşu başta olmak üzere vermeye niyetleniyo,kahvaltı yedirmeye çalışmalar vs.ısrarla ben de en az 5 aylık olması lazım diyorum meyve suları vermek için bile,sürekli takışıyoruz bu konularda.şimdi ben şubatta okula başlayacağım 1. sevgili kayınvalidem bu çocuğa bişeyler vermeye kalkışacak mı 2.çocuk bu durumdan rahatsız olacak mı 3.ve en önemlisi ben bu stresle bu durumda bu kadınla ne yapacağım nasıl çalışmaya adapte olacağım.şimdi yazınca bile strese girdim.Allah yardımcımız olsun çok zor görünüyo hem çalışıp hem anne olmak...:44:
1- yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başla. İşe başlayınca ek gıdaya alışmış olur. Ek gıda aldığında çok fazla anne sütü aramıyorlar zaten. (İşyerinde sağdığın süt yeter yani)
2. Emzik istemiyorsa, bir süre deneyin. Direniyorsa zorlamayın. Sonra bıraktırmak için uğraşırsınız.
3. 20 günde pışpışlamaya veya ayakta sallama ne ise bir yönteme alışır.
Annene de olsa bebeğini bırakıp işe gitmek zor iş. Başlangıçta için yanıyor ama, zamanla alışıyorsun mecburen. Sana kolay gelsin, bebeğini güle güle büyütün:93:
Merhaba , sizi ve endişeleriniz çok çok iyi anlıyorum. Bende çalışan bir anneyim bebeğim 3 aylık, 1 aydır çalışıyorum annem bakıyor bebeğime. Sırf bebeğime bakmak için kendi evini kapattı geldi babamla bebeğime bakıyor allah bin kere razı olsun annemden.Herşey zamanla düzeliyor merak etme.Bebeğinle konuş ona işe başlayacağını anlat ben bir hafta evde kızıma anlattım işe gidip geleceğim arada seni emzirmeye geleceğim. Korkma sakın, sana anane bakacak kızım sakın ananeyi üzme.USlu kız ol.benide üzme akşamları seninle bol bol oyunlar oynıcaz konuşıcaz kızım die telkinle bulundum hep.Maşallah Hiç bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar. sabahları evden çıkmadan emzirip çıkıorum kızım 10 gibi uyuyor sonra öğlen 12 de gidip emziriyorum 3te gidip emziriyorum.6,30 dada evde oluyorum.9a kadar oynuyoruz.9da yatıyor 11 gibi kalkıyor 12 de tekrar uyuyoruz.bilmiorum konuşmamın ne derece etkisi oldu ama kızım şimdiye kadar hiç sorun çıkartmadı bize.şimdi yavaş yavaş ek gıdaları tattırmaya başladık sadece yalatıyoruz.5.aydan itibaren yavaş yavaş vermeye başlıcam.6.aydada ek gıdalara tamamen geçicez.Sütün yetmez die düşünme.Bu düşünceyi at kafandan.Bolbol su iç.Dereotu ye.İnanılmaz göreceksin sütündeki artışı.bol sütlü mutlu huzurlu bir yıl geçirmen dileğiyle..... öncekendine sonra bebişe iyi bak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?