Merhaba,
Önce biraz dertleşmek ve sizden fikir almak istiyorum. İki oğlum var biri 8 yaşında ilkokul 3. sınıfa gidiyor, küçük 3 yaşında ve kreşe gidiyor. Çalışma saatlerim 09:00-19:00. Büyük oğlum okul çıkışında kardeşinin gittiği kreşe gidiyor. Eğitim dönemi başında bir etüt grubu olacağı söylendi, ders programı falan her şey çok güzeldi ama 1 ay içinde çocuk sayısı 1 er 1 er azaldı ve şuanda tek benim oğlum kaldı haliyle ders programı falan iptal oldu. Şuanda 5-6 yaş grubu çocuklarının sınıfında takılıyormuş. Hergün çok sıkıldığını söylüyor.
Ayrıca ikinci bir sorunumuz çocukları servis kreşten 6 gibi alıyor, benim eve gelmem 7 buçuk, servisin bizim mahalleye geldiği saatte ben evde olamadığım için başka çocukları bırakıyor bitince getiriyor ki saat 8 i buluyor, çocuklar yorgun ve aç geliyorlar eve. Ben akşam eve girince motor takmış gibi yemek hazırlasam bile o yemeğin yenmesi, sofranın kalkması 9 buçuk 10'u buluyor. Neticede benimde pilim bitiyor, sonuç çocuklar perişan, ben perişan, ev perişan yaşıyoruz.
Ben çözüm olarak eve büyük oğlumun okul çıkış saatlerine göre eve yarım gün birini almak istedim. Ama tabi daha önce ne bakıcı ne temizlikçi deneyimim olmadığı için bütçemde kısıtlı olduğu için ücret söyleyince kimi öfkelendi, kimi alay etti. Ücret söylemedim siz ne kadar istersiniz dedim neredeyse maaşımın tamamını isteyen oldu.
Belirttiğim çalışma sartları haftanın 3 günü 16:00-19:30 2 günü 14:00-19:30 arası evde olacak çocukları servisten karşılayacak,küçük saat 6 dan sonra gelecek. Bunun dışında bir gün yemek, bir gün ütü, bir günde evi süpürme gibi iş yapılacak ve bu işleri her gün yapmayacak. Sonuçta çocuklar küçük değiller, özel bir bakım istemiyorlar, kendi kendilerine oynuyorlar. Maksat göz kulak olsun.
Sizce bu şartlarda ücret ne kadar olmalı? Bu şekilde çalışan ne kadar alır? Gelirim belli, kreş parası servis parası, etüt parası ve ayrıca okula küçükte olsa bir miktar aidat ödüyorum bu giderler zaten maaşımın yarısını geçiyor. Çaresiz hissediyorum artık öneriniz var mı?