Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışan anne sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
Merhaba,
Önce biraz dertleşmek ve sizden fikir almak istiyorum. İki oğlum var biri 8 yaşında ilkokul 3. sınıfa gidiyor, küçük 3 yaşında ve kreşe gidiyor. Çalışma saatlerim 09:00-19:00. Büyük oğlum okul çıkışında kardeşinin gittiği kreşe gidiyor. Eğitim dönemi başında bir etüt grubu olacağı söylendi, ders programı falan her şey çok güzeldi ama 1 ay içinde çocuk sayısı 1 er 1 er azaldı ve şuanda tek benim oğlum kaldı haliyle ders programı falan iptal oldu. Şuanda 5-6 yaş grubu çocuklarının sınıfında takılıyormuş. Hergün çok sıkıldığını söylüyor.
Ayrıca ikinci bir sorunumuz çocukları servis kreşten 6 gibi alıyor, benim eve gelmem 7 buçuk, servisin bizim mahalleye geldiği saatte ben evde olamadığım için başka çocukları bırakıyor bitince getiriyor ki saat 8 i buluyor, çocuklar yorgun ve aç geliyorlar eve. Ben akşam eve girince motor takmış gibi yemek hazırlasam bile o yemeğin yenmesi, sofranın kalkması 9 buçuk 10'u buluyor. Neticede benimde pilim bitiyor, sonuç çocuklar perişan, ben perişan, ev perişan yaşıyoruz.
Ben çözüm olarak eve büyük oğlumun okul çıkış saatlerine göre eve yarım gün birini almak istedim. Ama tabi daha önce ne bakıcı ne temizlikçi deneyimim olmadığı için bütçemde kısıtlı olduğu için ücret söyleyince kimi öfkelendi, kimi alay etti. Ücret söylemedim siz ne kadar istersiniz dedim neredeyse maaşımın tamamını isteyen oldu.
Belirttiğim çalışma sartları haftanın 3 günü 16:00-19:30 2 günü 14:00-19:30 arası evde olacak çocukları servisten karşılayacak,küçük saat 6 dan sonra gelecek. Bunun dışında bir gün yemek, bir gün ütü, bir günde evi süpürme gibi iş yapılacak ve bu işleri her gün yapmayacak. Sonuçta çocuklar küçük değiller, özel bir bakım istemiyorlar, kendi kendilerine oynuyorlar. Maksat göz kulak olsun.
Sizce bu şartlarda ücret ne kadar olmalı? Bu şekilde çalışan ne kadar alır? Gelirim belli, kreş parası servis parası, etüt parası ve ayrıca okula küçükte olsa bir miktar aidat ödüyorum bu giderler zaten maaşımın yarısını geçiyor. Çaresiz hissediyorum artık öneriniz var mı?

Bence bakıcı bulun evde 3 yaşındaki çocuğunuza baksın büyüğü eve gelincede karşılasın hem oğlunuz yoruluyor okulda hemde 3 yaşındaki çocuğu akşam 8 e kadar çok yoruyorsunuz. küçüğü kreşe yollamazsınız etüd parasıda vermezsınız o ıkısınden kısarsanız bakıcıya paranız yeter. 2 yıl bakıcı baksa ozamana kadar buyugu 10 yasında olur kucugu 5 kucuk anaokuluna gıder buyugude evde yalnız kalabılır yaşa gelır.

Bence bakıcı bulun evde 3 yaşındaki çocuğunuza baksın büyüğü eve gelincede karşılasın hem oğlunuz yoruluyor okulda hemde 3 yaşındaki çocuğu akşam 8 e kadar çok yoruyorsunuz. küçüğü kreşe yollamazsınız etüd parasıda vermezsınız o ıkısınden kısarsanız bakıcıya paranız yeter. 2 yıl bakıcı baksa ozamana kadar buyugu 10 yasında olur kucugu 5 kucuk anaokuluna gıder buyugude evde yalnız kalabılır yaşa gelır.

Bunu düşündüm ama küçüğün kreşe devam etmesi evde kalmasından daha faydalı gelişimi için. Çünkü kreşe gittiğinden beri konuşmaya başladı, yemesi içmesi, uykusu düzene girdi. Yeni şeyler öğreniyor, oyunlar etkinlikler vs. Am evde bunlar olmayacak, kış da geliyor evden çıkmayacak, tam gün bakıcılarda az para istemiyor, ayrıca sigorta falan beni aşıyor ücret boyutu.

Ben tam gün bakıcı aldım eve oğlum 6aylik kizim 8 yaşında okuldan gelince yemek falan veriyor yediklerinin bulasigini makina ya diziyor arada evi supuruyor 1100 TL veriyorum 7 ile 5 arası geliyor. Bilmiyorum uygun mu ama öyle anlastik

Ben tam gün bakıcı aldım eve oğlum 6aylik kizim 8 yaşında okuldan gelince yemek falan veriyor yediklerinin bulasigini makina ya diziyor arada evi supuruyor 1100 TL veriyorum 7 ile 5 arası geliyor. Bilmiyorum uygun mu ama öyle anlastik

İstanbulda mısınız? Eğer istanbulsa fiyat gayet iyi, benim görüştüklerim yarım gün için 1000 tl den açıyorlar kapıyı. Tam gün için en az isteyen 1800 dedi. Bu kulaklar 2500 'ü duydu. Ha birde sigorta isteyenler var o ayrı.

küçük çocugunuz için akşamın o saatine kadar dısarda olması ıyı degıl bence büyük içinde aynı. bence etrafınıza ıyı bakın haber yollayın nerede oturuyorsunuz?

küçük çocugunuz için akşamın o saatine kadar dısarda olması ıyı degıl bence büyük içinde aynı. bence etrafınıza ıyı bakın haber yollayın nerede oturuyorsunuz?

Benim vicdanımı en çok bu rahatsız ediyor zaten. Komşuları haberdar ettim bir kaç kişi ile de görüştüm ama fiyatlar acayip uçmuş durumda. İstanbul, Ümraniye de oturuyorum.

bende umranıeyede dogup buyudum sımdı maltepedeyım ama cevreme sorayım bende umranıyenın neresındesınız?

X