Çalışan anne adaları doğum izinleri hakkında konuşalımmı

ebrizm

Prenses Beril in annesi
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
2.133
14
arkadaşlar ben bu gün 28+6 günlük hamileyim. çoğul gebelik olduğu için 10 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası izinlerimiz var. Fakat bu raporu almaya 29. haftadamı gidicez.Birde benim dr um çalışabilir raporu vermeye karşı bende doğum sonrası bebeklerimle daha fazla zaman geçirmek istiyorum. Sizde durum nedir.:eek:

canım merhaba
benim bildiğim nomal olan doğumlarda 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrasıydı ve çoğul gebeliklerde bu haftalara 2 şer hafta eklenir bence bunu bir araştır doğum sonrasıda 10 hafta olmalı bence.
ve ben doğum iznimi şöle kullanmıştım. çalışabilir raporu ile 3 hafta kalana kadar çalışabiliyorsun ve kullanmadığın doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrası kullanıyorsun yani 3 hafta doğum öncesi 13 hafta doğum sonrası izni olmuştu. çoğulda nasıl olcak bilemiyorum 32 hafta diye hatılrıyorum yani 33+1 de alıyorsun raporu

canım bende çoğul gebelik geirdim geçen yaz ve doktorum çalışabilir raporunu vermedi sakıncalı olabilir düşüncesiyle.Doğum iznin doğum öncesi 10 doğum sonrası 10 hafta.Fakat ben şöyle yaptım doktorla konuştum normal rapor aldım 26.haftada.Doğum iznimide senin gibi aktaracaktım doğum sonrasına 29.haftamda.Fakat erken doğum gerçekleşti ve malesef benim doğum öncesi iznim yandı.Direk doğum sonrası 10 haftalık izni ve 1 ay da ücretsiz izin alarak bitirdim iznimi.

arkadaşlar bizim işyerinde doğumdan önce iki ay doğumdan sonra iki ay izin var. ve bu izni doğumdan önce iki ay kala değilde bir ay kala bile alabiliyorsun ne zamanki çalışamadığını hissettin o zaman alabiliyorsun. ayrıca doğumdan sonra 6 yada yanlış bilmiyorsam 8 aya kadar ücretsiz alabiliyorsun.

canım bende çoğul gebelik geirdim geçen yaz ve doktorum çalışabilir raporunu vermedi sakıncalı olabilir düşüncesiyle.Doğum iznin doğum öncesi 10 doğum sonrası 10 hafta.Fakat ben şöyle yaptım doktorla konuştum normal rapor aldım 26.haftada.Doğum iznimide senin gibi aktaracaktım doğum sonrasına 29.haftamda.Fakat erken doğum gerçekleşti ve malesef benim doğum öncesi iznim yandı.Direk doğum sonrası 10 haftalık izni ve 1 ay da ücretsiz izin alarak bitirdim iznimi.

allah bağışlasın minik prenslerini. Ben şu an 28+6 günlük hamileyim yani önümüzdeki hafta raporumu almam gerekiyor bu durumda 10 hafta öncesi olduğuna göre ki 30+ ya geçtiğimde raporlu olabilmem için. bende 1 ay daha çalışmayı planlıyordum aklımdan ama dr um kesinlikle red ediyor. erken doğum yapmışın peki rahatsızlıkların varmıydı öncesinde böyle duyuncada endişeleniyorum.çok zor bu işler ev hanımları ne rahat bu konularda.

gebelik.org sitesinde 31+ lara geçtiğinizde raporunuzu alıp 32+ larda izinli olunması gerektiği yazıyor.

eksik yazdım üstte yazdığım bilgi tek bebekte tabi çoğul gebeliklerde iki hafta öne geliyor bu durum.

ebrizm merhaba.biz seninle aynı hastaneye gidiyoruz.bende ikizlerime hamileyim (13+1).bende doğum izinlerini senin bildiğin gibi biliyorum ama en büyük sıkıntım şu ki keşke bize heyet raporu verilebilse bazı arkadaşlar heyet raporu alabiliyor ayarlıyor ve böylece en az 2 ay daha bebekleriyle daha fazla vakit geçiriyorlar.heleki bizim doğum öncesini aktarma şansımızda olmayabilir erken doğum nedeniyle birde çoğul gebelik die.bakalım hayırlısı olsun ama 2 çocuğu nasıl bırakıp işe gelicem bilmem.ücretsiz izin almakta istemiyorum.para olunca çocuklarıma daha güzel bakar daha iyi doktorlara götürürüz.bir seçim yapmak zorundayız bu durumda.bakalım hayırlısı.sevgiler

allah bağışlasın minik prenslerini. Ben şu an 28+6 günlük hamileyim yani önümüzdeki hafta raporumu almam gerekiyor bu durumda 10 hafta öncesi olduğuna göre ki 30+ ya geçtiğimde raporlu olabilmem için. bende 1 ay daha çalışmayı planlıyordum aklımdan ama dr um kesinlikle red ediyor. erken doğum yapmışın peki rahatsızlıkların varmıydı öncesinde böyle duyuncada endişeleniyorum.çok zor bu işler ev hanımları ne rahat bu konularda.

canım tekrar merhaba evet erken doğum yaptım ama hiçbir rahatsızlığımyoktu erken doğum göztergesi olarak.28.haftaya girecekken doğum yaptım kanamamın olmasıyla.o aralar çok sıntıdaydım sanırım kendimi çok yıprattım ve bebeklerimi de huzursuz ettim.Onlarda dayanamayıp geldiler.Biz ikiz anneleri ikiz anneleri kulubüne bütün yaşadıklarımızı anlattık.Vaktin olursa istersen bak belki işine yarayacak bilgiler bulabilirsin.Umarım bebeklerini sağ salim ve vaktinde alırsın kucağına.
http://www.kadinlarkulubu.com/12541...i-kulubu-12541-12290-12494-t172142/index.html geçmiş sayfalarda bulabilirsin.

Arkadaşlar ben hamileliğimin başından beri heyet raporluyum,
doğuma kadar işe başlayamazsın diyor dr um,
ben bu doğum öncesi iznini ne zaman alacağım,
veya alacakmıyım?
heyet raporu verir mi dr?

gebelik.org sitesinde 31+ lara geçtiğinizde raporunuzu alıp 32+ larda izinli olunması gerektiği yazıyor.
Ben 31+1 de gidip aldım raporumu.5 hafta daha (37.haftaya kadar) çalışabilir şeklinde.

eksik yazdım üstte yazdığım bilgi tek bebekte tabi çoğul gebeliklerde iki hafta öne geliyor bu durum.
Canım doktor rapor vermek istemiyorsa bi bildiği vardır diye düşünüyorum.
Şu an önemli olan sağ salim dünyaya gelmeleri.Bence 1 ay daha çalışma.Bak ben 33 e yeni girdim ve ben bile zorlanıyorum.Sen 2 can birden taşıyacaksın.
Belki bikaç hafta daha çalışabilirsin ama bence 1 ay çalışmayı düşünme.
Seni çok iyi anlıyorum,bende daha fazal zaman geçireyim bebeğimle diye çalışıyorum ama öncelikle onların en iyi şekilde kucağımıza almayı düşünmeliyiz.

Olmazsa doğumdan sonra 20 şer günlük 2 kez rapor alırsın.40 gün daha onlarla vakit geçirirsin.
Ne iş yapıyordun,işin zor mu,kaç saat günde?

Arkadaşlar ben hamileliğimin başından beri heyet raporluyum,
doğuma kadar işe başlayamazsın diyor dr um,
ben bu doğum öncesi iznini ne zaman alacağım,
veya alacakmıyım?
heyet raporu verir mi dr?

Doğum öncesi izni derken 32.haftaya girdiğinde alabilirsin doğum öncesi iznini.
Zaten doğum öncesi izin vaktin geldiğinde.Başka bi hastalıktan dolayı rapor alsan bile doğum öncesi izninden kesiliyor.

Doğum öncesi çalışabilir iznini ben 31+1 de aldım.
Sen de gidip izne ayrılablir şeklinde yazdıracaksın.Bunun için heyet raporu gerekmiyor bizde.Sizde isteniyormuymuş?Doktorum yazdı verdi.

Ben 31+1 de gidip aldım raporumu.5 hafta daha (37.haftaya kadar) çalışabilir şeklinde.

Doğum öncesi izni derken 32.haftaya girdiğinde alabilirsin doğum öncesi iznini.
Zaten doğum öncesi izin vaktin geldiğinde.Başka bi hastalıktan dolayı rapor alsan bile doğum öncesi izninden kesiliyor.

Doğum öncesi çalışabilir iznini ben 31+1 de aldım.
Sen de gidip izne ayrılablir şeklinde yazdıracaksın.Bunun için heyet raporu gerekmiyor bizde.Sizde isteniyormuymuş?Doktorum yazdı verdi.

benim bu arada tayinim çıktı başka bir ile gidiyorum,
bana tebellüğ ettiler,
dr gidemezsin doğuma kadar rapor veririm diyor,
yani doğumdan sonra tayinimin olduğu ilde başlamalıyım,
eğer 32. hafta da doğum izni alacaksam oraya gidip başlama yapmalıyım,
ama dr yola izin vermiyor,
ne yapacağım ben bilmiyorum?a.s.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. ikiz gebeliklerde 30+ da gidip raporumu almak zorundaymışım. Darkinlife de sormuş işim yorucumu diye makine mühendisiyim şu an hamile olduğum için sürekli masa başındayım tek dert iş yerime gelip gitme onun dışında bütün gün ofisten çıkmıyorum ama çalışma saatlerimiz uzun açıkçası sabah 8 de geliyorum genelde akşam işten çıkışım 7 evde olmam 8. bu yüzden zaten doğum sonrası iznimi uzun olmasını istiyorum. doğum izinlerimden sonra tekrar rapor alabileceğimi sanmıyorum bu izinler bile biraz burun kıvırmaya neden oluyor iş yerimde.

ebrizm merhaba.biz seninle aynı hastaneye gidiyoruz.bende ikizlerime hamileyim (13+1).bende doğum izinlerini senin bildiğin gibi biliyorum ama en büyük sıkıntım şu ki keşke bize heyet raporu verilebilse bazı arkadaşlar heyet raporu alabiliyor ayarlıyor ve böylece en az 2 ay daha bebekleriyle daha fazla vakit geçiriyorlar.heleki bizim doğum öncesini aktarma şansımızda olmayabilir erken doğum nedeniyle birde çoğul gebelik die.bakalım hayırlısı olsun ama 2 çocuğu nasıl bırakıp işe gelicem bilmem.ücretsiz izin almakta istemiyorum.para olunca çocuklarıma daha güzel bakar daha iyi doktorlara götürürüz.bir seçim yapmak zorundayız bu durumda.bakalım hayırlısı.sevgiler

hayırlısı olsun canım seninde miniklerin inşallah sende bizler gibi rapor alma durumuna sağlıkla gelirsin. Aynı sıkıntı bendede var raporu usulüne göre kullanırsam 2 aylıkken bebeklerimi bırakıp işe gelmek zorundayım. Annem bakıcak ve o kadar minik bebeklere tek başına bakma şansı yok ücretsiz izin durumum söz konusu bile değil hem bir ev ve bir tüp bebek iin ihtiyaç kredimiz var çıkmaza girdim yani ne yapıcağımı bilemiyorum.senağlama

bu kadar sıkıntılarının içinde
bence en büyük tesellin annenin bebeğe bakacak olması,
lütfen buna şükret
ben bilmediğim bir memlekete gideceğim ve bebeğe bakıcı tutacağım,

bu kadar sıkıntılarının içinde
bence en büyük tesellin annenin bebeğe bakacak olması,
lütfen buna şükret
ben bilmediğim bir memlekete gideceğim ve bebeğe bakıcı tutacağım,

bir süre ailenden destek alman çok güzel olurmuş bu şansın yokmu canım minicik bebişleri nasıl bırakırız. zaten çok zor kavuştuk onlara.

haklısın nasıl bırakacağımı bende bilemiyorum
Allahım iyi insanlarla karşılaştırır İnşallah,
annem rahatsız yanıma gelemez,
kayınvalide kızı ile birlikte oturuyor,
kızı ve torunu korkar diye o da gelemez,
hayırlısı bakalım
Rabbim hayırlı bir yola koymuştur İnşallah

Mrb. arkadaşlar nasılsınız. Benim doğum iznim için eşim şu an hastanede cuma günü itibariyle raporluyum demektir. Ama cuma çıkamam büyük ihtimalle patronum şehir dışında bayram sonrası konuşup öyle izine ayrılabilirim.

haklısın nasıl bırakacağımı bende bilemiyorum
Allahım iyi insanlarla karşılaştırır İnşallah,
annem rahatsız yanıma gelemez,
kayınvalide kızı ile birlikte oturuyor,
kızı ve torunu korkar diye o da gelemez,
hayırlısı bakalım
Rabbim hayırlı bir yola koymuştur İnşallah

hakkımızda hayırlısı. sağlıkla bebeklerimize kavuşalımda en önemlisi o.

X