Çalıntı Kimlik

gulhilal

Sen kendini bil, dünya peşinden gelir...
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
1.235
2.817
Herkese Merhaba,

Salı akşamı çantamı çaldırdım.Tabii içinde cüzdanım da vardı.Maddi bir kayıp yok ama kimliğim, kredi kartlarım hepsi gitti.Kartlarımı hemen iptal ettirdiğim için onunla ilgili bir sıkıntım yok.Hırsızlık olayından sonra hemen karakola gittik ama polis kimlik için hiç bir işlem yapmadı.Artık her şeyin değiştiğini,karakola,muhtara gitmeye de,gazeteye kayıp ilanı vermeye de gerek olmadığını söyledi.Nüfus müdürlüğüne gidip neler yapmamız gerektiği konusunda beni bayağı bilgilendirdi.Özellikle aile fertlerimden biriyle gitmemi söyledi.Yoksa işim çok uzarmış.Sonra bana geçici kimlik belgesi verileceğini falan söyledi.Yeni çipli kimliklere geçiyoruz ya,o yüzden artık bu durumlarda sadece nüfus müdürlüğü ilgileniyormuş.Netice de beni sadece bilgilendirip resmi hiç bir işlem yapmadı.

Ertesi gün nüfus müdürlüğüne gittik.Memur karakoldan herhangi bir belge getirip getirmediğimi sordu.Ben de polisin hiç bir işlem yapmadan beni nüfus müdürlüğüne yönlendirdiğini söyledim.Memur,"Aslında tutanak tutmaları gerekir ama uğraşmak istemedikleri için direk bize yönlendiriyorlar" dedi.Başvurumu yaptım ve bana yeni kimliğim gelene kadar ( bir-bir buçuk ay sonra) geçici kimlik belgesi verdiler.Memura,geçici kimlik belgesi aldığımda çalıntı kimliğimin hükmünün düşüp düşmediğini sordum.Memur,düştüğünü ama hiç bir yere bildirimde bulunmadıkları için eski kimlikle suç işlenebileceğini, ama, herhangi bir suç durumu olduğunda zaten mahkeme olacağını,o zaman da nüfus müdürlüğüne gelip o tarihte kayıp başvurusu yaptığıma dair belge alabileceğimi söyledi.

Şu an gerçekten kafam karmakarışık ve içim sıkıntılı.Polise göre nüfus müdürlüğüne bildirdiğim taktirde hiç bir problem kalmıyor.Ama nüfus memuruna göre hiç bir yere kimliğin kayıp ya da çalıntı olduğuna dair bilgi vermedikleri için eski kimlikle suç işlenebilirmiş.Kime inanacağımı şaşırdım.Kaç gündür internetten araştırıyorum ama beni tatmin edecek bir cevap bulamadım.

Şimdi benim öğrenmek istediğim,acaba çalınan kimlikle bir suç işlenme ihtimalinin önüne nasıl geçebilirim,bunun bir yolu var mı?

iki gün önce aynı soruyu ben sordum bir bilen çıkmadı...çok takıldı kafama bende hemen nüfusa gidip durumu açıkladım.aynı işlemler yapıldı..içim şöyle rahat....hiç bir gün bile bir boşluk bırakmadan resmi bir şeklide nüfüsa bildirdim sende aynısını yapmışsın çalan veya bulan kişi kötü niyetliyse önlemi mi aldım diye düşünüyorum adıma herhangi bir işlem yapılsada mahkeme olursa inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız....kaybolduğu çalındı bilgilerimiz ve hemen duruma müdahale ettiğimiz belli...resmi kayıtlarda var...yine de bir uzman bilir kişinin ağzından bir açıklama almak ikimiz içinde iyi olacak diyede düşünmüyor değilim..

Polisin dediğine göre eski kimlik hükmünü yitirdiği için hiç bir şey yapılamıyormuş. Kaybolduğu ya da çalındığı tarihi kayıt altına alıyolarmiş. Gerci başvuru formunda kimlik icin basvuru yaptigim tarihi yazdilar ama herhangi bir yere calinti tarihini kaydettiler mi bilmiyorum.

Polisin beni başından savdığını söyleyemem,çünkü nüfus müdürlüğüne gidip ne yapmam gerektiğini tek tek anlattı. Özellikle ailemden biriyle gitmem hususunda beni uyarmasi ciddi anlamda işimi kolaylaştırdi.Kimligin kayıp ya da çalıntı olması durumunda ehliyet, pasaport gibi resmi belgeyle ancak yeni kimlik çıkartabilirmisiz.Aksi taktirde çok ugrastirirlarmis.Ben de her ikisi de olmadığı icin ablamla gitmiştim. Onun kimlik bilgileriyle benim başvurum alındı ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Ben polise güvenmeyi seciyorum ve inşallah yanilmam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…