Çalıkuşunda feride isminin yaygınlaşma nedeni

Ceylan

BiHüzünSaklı ve BinUmutla
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.871
15
Arkadaşlar
Reşat nuri gültekin'in en ünlü romanlarında biri de çalıkuşu olduğunu bilmeyen yoktur.Edebi eserlerin topluma olumlu etkileride gözden kaçmamalıdır...Fakat,çalıkuşu romanında Feride isminin toplumda yaygınlaşma nedenini açıklarsanız sevinirim a.s.

hiç bi bilgim yok be canım...feride isminin yaygınlaştığını nerden biliyosun..istatistiki bi çalışmamı yaptın?

etrafımda hiç feride adlı kişi yok,nerden biliyorsun ki yaygınlaştığını arkadaşım???

gültekin değil güntekin olacak.ben de feride isminin çok kullanıldığını zannetmiyorum.

toros özür dilerm güntekin olarak biliyorum ama gültekin yazmışım farkında değilim
Arkadaşlar bu kardeşimin lise3 ödevi edebiyat kitapları öyle diyor tartışma konusu değil hatta tam soruyu aktarıyım

feride ismi bana çok sempatik geliyor
böyle bıcı bıcı haylaz uslanmaz...
çalıkuşunu okuyanlarda muhakkak cocuklarına o ismi verme istegi uyanır gibime geliyor hihoyyyt

Aşağıda bazı edebi eserler ve toplum üzerindeki etkileri verilmiştir, buradan hareketle edebi eserlerin toplum üzerindeki etkileri hakkındaki çıkarımlarınızı yazınız.

EDEBİ ESER ETKİSİ
Vatan Yahut Silistre piyesi Piyesi izleyen halkın milli duygularının coşması
Çalıkuşu romanı “Feride “ isminin toplumda yaygınlaşması

feride ismi bana çok sempatik geliyor
böyle bıcı bıcı haylaz uslanmaz...
çalıkuşunu okuyanlarda muhakkak cocuklarına o ismi verme istegi uyanır gibime geliyor hihoyyyt

Bende bu şekilde düşünüyordum o romanı okuduktan sonra hep kızım olursa adını Feride koyacğım demiştim.
Ama görümcemin adı zaten Ferdide olduğu için kızıma bu ismi vermek istemedik.
Bende heryerde çalıkuşu nikini kullanıp kendimi avutuyorum...
a.s

X