Çalıkuşu Kanal D

şaşırdım yorumları okuyunca. şahsen beğendim. oyuncular da iyi oturmuş. zaten çağan ırmak yapımı olması yeter bana :)
kitabı 4 ya da 5 kez okudum. çok ama çok güzeldi. aydan şener in olduğu dizi film de güzeldi. türkan şoray ile de çevrilmişti ama onu beğenmemiştim. benim kötü eleştirim sadece hani şu fahriye evcen in anı defterini yazarken olan hali, kör gibi yapmışlar o kısmı ya :)

Bende ısınmam zannetimiştim ama çok ısındım Fahriyeye bayıldım yani ama kızlar da az değil hani bir de o zamanlarda fazla özgür geldiler bana gece rahatça dışarı çıkabilmeleri, yüksek sesle gülebilmeleri, yaptıkları şakalar o döneme uygun değil gibi geldi bana ama genelde çok severek izliyorum geçmiş dönem dizilerinin hepsini çok severim. Kitap öyle yazılmış olabilir ama çok çok değiştirilmediği sürece eklemeler yaplabilir hayal gücü yani. Yaprak dökümü, aşkı memnu çok mu birebirdi sanki tabii ki diziyi uzatabilmek için eklemeler oluyor zaten sadece esinlenme durumu oluyor kitaptan. Kitaba yazık edilmesi için çok fazla değiştirilmesi uygunsuz şeyler olması lazım dizide ama bence o saflık filan güzel yansıtılmış kıyafetlerde öyle. Hele Burak Özçivit yine yakıyor yaa. Gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum umarım bayram haftasında da yayına koyarlar öbür haftaya mahrum kalmak istemem.

Ben cok sevdim bu diziyiiii. Hele eniste yokmu o eniste.
Nasil bir baba, nasil bir insan. Ne kadar guzel yuregi var onun.
Resmen veba olmusumdur ailem riske girmesin diye eve gidemedi.
Ferideye hakkiyla sahip cikmasi. Ah Ah,
Kamran yokmu o Kamran, okuz. Ferideyi nasil uzdu,
nasil kiyabildi..

son zamanlarda izlediğim en tatlı dizilerden...
Fahriye Evcen- Burak Özçivit uyumu bir harika

Şimdi hani dizinin sonunda Kamran Feride'ye gitme dedi ya, beni kolsuz kanatsız bırakma dedi bence o gerçek değil Feride Kamran'ın öyle söylemesini istedi yani içinden geçirdikleriydi keşke öyle söyleseydi bırakmasaydı beni gibisinden ve kendine gelecek Selim'e gidecek. Kamran onları söylese Feride gitmez Selim'e ama daha Selim'in hainlikleri çıkacak ortaya. Belki de Kamran öyle dediği halde gidecek tabii bilinmez. Selim'in bir an için sevgisine inanmıştım ama Feride'ye hasta olmadığını söylemedi bilakis bunu kullandı bir de özellikle kızı hasta ederse artık Kamran'ın elinden kimse alamaz Feride'de de neden demiyor Kamran'a sanki herşeyi biliyorum ölücem diye. Hem Feride gayet sağlıklı yakında ölecek biri öyle mi olur başka dr gitsin görünsün dimi ama. Seyfettin ölecek mi acaba onca çaba boşa mı gidecek.

ilk bölümü tesadüfen tekrarı sayesinde izledim çok beğendim. hangi gün yayınlanıyor bu dizi?

pöfff seksenleri izliyordum o gün.. netten takip edilecek demek ki
teşekkür ederim

Seyfettini bu kadar erken öldürürlerse tek bi açıklaması var. ferideye ölüm hasta yatağında" birbirinize sahip çokın bana söz ver""diyerek ferideye söz verdirdi ya işte feride de ölen eniştesine verdiği sözü tutmuş olmak için kamranın yanında olacakmış gibi bişeyler olacak galiba.

yarıca fahriye ve burak bence aranan çift oldular. ne zamandır öyle kadir inanır-türkan Şoray gibi bi çift varmıydı arkadaşlar. ben fahriye ve burakı aday gösteriyorum onların yerine. bu öngörüm erken değildir umarım.

İnsan elinde olmadan Aydan Şeneri`in oynadığı diziyle kıyaslıyor. Kitabı okumadım ( Bu da benim ayıbım )
Şimdi merakla yıllarca beni korkutan, koskoaca bir insan olduğum halde tekrar izlediğimde korktuğum " şşt şşşt küçük hanım" sahnesini bekliyorum. :18:
Son bölümü izleyemedim dilerim o sahne geçmemiştir.

o sahneyi bende iyi hatırlıyorum,kulağımda yankılanıyor vallaaaa ,feraceli bi kadındı..tam bir travma

o sahneyi bende iyi hatırlıyorum,kulağımda yankılanıyor vallaaaa ,feraceli bi kadındı..tam bir travma

Çok meraklandım şimdiii
Kitapta öyle bir bölüm var mıydı hatırlayamadım :44:

bencede mükemmel oldular burak ve fahriye çoook yakışmış heyecanla bekliyorum salıyı..

Kamran: Sana ihanet etmiş sayılmam için hakikatte sevgili olmamız gerekiyor. Ne bileyim incinince nasıl baktığını, kaçmaya çalıştığında boynunu nasıl kaşıdığını, köşeye sıkışıp edecek iki kelam bulamadığında görünmez olmak için o elbisenin yakalarıyla oynadığını, uçuşan çiçek tozları yüzünden hapşırdığını, yine de en çok ilkbaharı sevdiğini lakin üşüdüğünü , yaz kış mütemadiyen üşüdüğünü, çayına beş kaşık şeker attığını….. Hakikatte sevgili olmamız için benim bütün bunları biliyor olmam lazım Feride

Feride: Beş değil artık

"Ferideciğim , çalıkuşucuğum , balkabağım, patizim, serçe parmağım"

”Tembelim ben. Öfkemi nefrete dönüştüremeyecek kadar da rahatına düşkün. Kin de tutamam. Unuturum, sıkılırım. Uykum gelir bir kere."

Son düzenleme:
Seyfettin enişte ölmeyecek galiba,dizinin oyuncular sayfasında yazıyordu başka birine aşık olacak diye.

bende çok sevdim.beklediğimden daha hoş geldi.evet enişte ve teyze insanın içini ısıtıyorlar.keşke gerçektede böyle insanlar çok olsa.

çok ama çok beğendim.kitabını okumuştum.bence karakterlerin hepsi çok iyi, hele kamran.. sezonun en iyi dizisi olacak gibi.replikler süper aralarındaki didişmeler hem komik hem duygusal,kostümler çok iyi konu zaten tartışılmaz,eee daha ne olsun.kitabın birebir versiyonunu zaten aydan şenerli olanda izlemiştik,bu da biraz değişik oluversin. uyarlama olunca böyle olması normal.bence bu konuya takılmadan izlemek gerek.o zaman napıyoruz,salıyı iple çekiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…