Nişan çalgı olmalı mı olmamalı mı??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nesscaffee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
476
37
123
34
Kayseri
nişanda babam başta çalgı olsun dedi sonra ibrahimin babası yanlış anlamayında bizim bi akraba öldü 37 günsonra çalgı çaldık keşke çalmasaydık çok pişman oldum demiş bide küçük amcam çalgı olursa ben gelmem dedi ( gelmem diyen amcamda babasının 40 ı çıkmadan içki içmeye gitti arkadaşlarıyla canlı müzik falan )galiba bunlardan dolayıda şimdi çalgı istemiyorum diyor babaları öleli 3.5 ay oldu ama bi yakınımız da dedi düğünün yeri ayrı ölünün ki ayrı düğüne gelen oynar cenazeye giden ağlar o da bizim için o da dedi nie kızın içinde ukte koyuyorsun dedi hiç durmadan kıza nişan yapılıp evlenecek değil ya hem dost var düşman var dedi durmuş diyor ki babamda o zaman ya kardeşlerimden geçiçem ya bunlardan diyor yarın başıma bi iş gelse kardeşlerim gelir diyor babaları ölünce kıymete bindi zaten ölünce baba oldu bende dedim çalgı yoksa hiç nişan falan yapmayın istemiyorum illa yapacaksanızda ben yokum kendi başınıza yapın dedim

ölenle ölünmüyor dye bir söz var siz istiyorsanız çalgı olmalı bu bir kere olcak olan bir tören tekrarı yok içinizde kalmasın bence istediğiniz gibi yapmalısınız kimin ne dedği önemlimi

kendisi gidip eğlenmiş kendi babasının ölümünden sonra size gelincemi ders almış bunun için benimle konuşmayan akrabamdan zaten hayır gelmez hiç olmasınlar daha iyi

Arkadaşım bu deneyimi yaşayan biri olarak insanın içinde kalıyor evet doğru, şöyle ki benimde düğünüm normal eğlenceli falan olacaktı, eşimin dayısı vefat etti düğünden bir hafta önce bu sebepten işler değişti. Sohbetli/ilahili oldu, güzel oldu mu ? sanmıyorum. Bana tek artısı dış çekimi de düğün günü yapmıştık soğuktu ve yorulmuştuk, düğünde oturma imkanımız oldu
Zor işler iki arada bir derede kalıyor insan. Benim kınam da çok berbat geçmişti, onlar gidene kadar oyuna kalkmadım ayıp olur diye ama onlar düşünemediler kına bitimine doğru gittiler. Buna rağmen bir sürü dedikodu duydum sonradan. Bir de nişana neden karışıyorlar ? ayrıca bayağı zaman geçmiş cenazeden bu yana.

teşekkür ederim arkadaşlar cevap yazdığınız için zaten babalarını hiç arayıp sormazlardı bayramdan bayrama giderlerdi düşünün bi anda babacı kesildiler boşa dememişler "kör ölür badem gözlü olur, kel olur sırma saçlı olur" die ölenin sahibi de çok oluyor üstelik herkes kendi işine geldiği gibi davranıyor canımı çok sıktı bu durum ve birde babamım ya kardeşlerimden geçiçem ya da bunlardan demesinden dolayı benim için babam bitmiştir artık

bence kimseyi kırma bu durumda babanada yüklenme...
bizdede eger bir ölü varsa ya o iş ertelenir yada çalgı olmaz...
sende istersen ertele yada onların dediği gibi olsun evde sade bi tören yapın sen sonra arkadaşlarını topla bi yerde eğlen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…