• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak ya da çalışmamak

ben emekli olurdum ya, zaten bunca stres var üstünüzde boş vakitlerimde dinlenirdim kendimce aktiviteler bulurdum.
Ayrıca 5 kişinin yaşadığı evde iş biter mi kafasını kaldıramaz insan yemekti bulaşıktı temizlikti alişveirşti çocuktu ne ara sıkılacaksınız?
Görümcenize gelince de istediği kadar taksın takabilir abiside farkındadır zaten çatışma halindeymiş ya evlenir gider yada girsin bi işe çalışsın onunla mı uğrşacaksınız

Görümce ile aranız bozulursa ne olur mesela eşiniz mi kızar? Bu düşünce yapısı çok yanlış, kendi hayatınıza ve çocuklarınıza odaklanın...
Gidecek yeri yok barış içimde yaşamalıyım yapım kavgaya küslüğe müsait değil

Durumu çalışmaya evlenmeye müsait değil maalesef ki

Gidecek yeri yok barış içimde yaşamalıyım yapım kavgaya küslüğe müsait değil

Durumu çalışmaya evlenmeye müsait değil maalesef ki
Kusura bakmayın da essek gibi çalışacak yani ne demek çalışmaya müsait değil? Sadece Down sendromlu insanların calistigi cafeler var, eli ayağı olmayıp çalışanlar var, okb diye ne demek çalışmamak? Yarın allah korusun sizle abisi ölseniz ne yapacak mesela? Sizin önceliğiniz kendi çocuklarınız, onlarla ilgilenin. İşinizi de bırakmayın.

Görümceniz sadece okb değil galiba. İlave başka sorunları da mı var?

Benim görümcem bipolardı onunla ilgili psikiyatrist ile görüşünce, onun gibi hakimler de var gayet kendini idare edebilir demişti. Her ne psikolojik sorunu varsa , yeterli tedavi ile çalışabilir de. Evde boş durmasın kursa vs gitsin.

bence sürekli evde görümce ile kalırsanız siz de iyice çökersiniz. Uzun izin alıp deneyin. Hakkınız varsa ücretsiz alın.

Gidecek yeri yoksa sığındığı yere o uyum sağlayacak sokakta kalmamak istiyosa.
Öyle değil ya. Yakın zamanda aynı, böyle bi hastayla karşılaştım. Maalesef cidden çok kötüydü. En son zaten ciddi durumlar olmaya başlayınca tutanaklar tutuldu, hasta gönderildi, şuanda da hastanede tedavide. Yani evet bazılarının çalışmaması lazım

Kusura bakmayın da essek gibi çalışacak yani ne demek çalışmaya müsait değil? Sadece Down sendromlu insanların calistigi cafeler var, eli ayağı olmayıp çalışanlar var, okb diye ne demek çalışmamak? Yarın allah korusun sizle abisi ölseniz ne yapacak mesela? Sizin önceliğiniz kendi çocuklarınız, onlarla ilgilenin. İşinizi de bırakmayın.

Okb'nin ilerisi ile tanışmamışsınız ne güzel, tanısanız anlarsınız neden çalışmanın her hastaya uygun olmadığını.

Bu kadar yük fazla degilmi.Saglik sorunlarınız başlamış ufak ufak ayar veriliyor size farketmiyormusunuz? Siz ölürsünüz Allah korusun herkes başının çaresine bakar.Bu işler böyle.Okb hastası olmak ansiyete sahibi olmak çalışmaya yada evliliğe engel bir durum değil.Bu şizofreni değil engel değil.Sapla samanı karıştırmayalım ansiyetesi olmayan kaldimi.En kötü çok ileri okb ise kllinikler var yatılı eşinizle bu durumu kinusmalisiniz Yükünüz ağır emeklilik yüzünüzü güldürmez iyice depresif yapar sizi o ortamda huzurla dinlenebileceği izi düşünmüyorum.Genede siz bilirsiniz eşinizle konuşmalısınız valla ben belli yaştan sonra eşimi gorumcemle bırakır alır çocuğumu çıkarım.İllede çözüm yoksa 24 yaşında koca kız kusura bakmayın engelli muhabbeti yapamam.Gencken ete dayanan yük yaş alinca kemiği deler derler.Hasta olsanız size kim bakacak

Okb'nin ilerisi ile tanışmamışsınız ne güzel, tanısanız anlarsınız neden çalışmanın her hastaya uygun olmadığını.
Ay ağır vakaysa defolsun gitsin hastaneye yatsın. Bıktım burda erkek ailesinin simariklarinin yükünün cekilmesinden.

Arkadaşlar görümce mevzusunun çözümü yok maalesef
Yoksa ben istemez miyim çalışsın evlensin hergün doktorlardayız zaten
aslında büyük oğlum da asperger de onu saymıyorum artık

İşte evde problemlerle boğuşmak ama iş stresi olmaması sağlığıma daha mı iyi gelir yoksa çalışmalı mıyım ona karar veremedim

Çalışırken el becerisi gerekiyor ellerimi bükerken ağrıyor uzun izin aldım şimdiye kadar hep çalıştım aslında biraz sıkıldım da üç haftada evde.

Ama görümcem oğluma da iyi örnek olamıyor küçük oğlumla daha çok ilgilenmeliyim gibi düşünüyorum

Büyük de hala ile hiç anlaşamıyor anne nolur evde kal diyor

İş yerindeki ve ailedeki herkes çok gençsin kariyerine yazık diyorlar

Küçük oğlumun tabii haliyle çok masrafı da var hepinizi okuyorum ama inanın ne yapacağımı bilemiyorum

Biraz paramız olsa görümceye aynı binadan bir ev tutardık ama iki evi geçindiremeyix maalesef

Çaresiz kaldım fikir alırım diye yazdım buraya. Ama görümce herhalde aramızda sağlıkçı var ne okur ne çalışır ne evlenir şu durumda.
çocukluğundan beri okb idi zaten üzerine sanıyorum başka şeyler de eklenmiş öfke nöbetleri filan geçiriyor, şiddete eğilimi var. Büyük oğlumla sürekli kavga halindeler

İşte evde problemlerle boğuşmak ama iş stresi olmaması sağlığıma daha mı iyi gelir yoksa çalışmalı mıyım ona karar veremedim

Çalışırken el becerisi gerekiyor ellerimi bükerken ağrıyor uzun izin aldım şimdiye kadar hep çalıştım aslında biraz sıkıldım da üç haftada evde.

Ama görümcem oğluma da iyi örnek olamıyor küçük oğlumla daha çok ilgilenmeliyim gibi düşünüyorum

Küçük oğlumun tabii haliyle çok masrafı da var hepinizi okuyorum ama inanın ne yapacağımı bilemiyorum

Biraz paramız olsa görümceye aynı binadan bir ev tutardık ama iki evi geçindiremeyix maalesef

Çaresiz kaldım fikir alırım diye yazdım buraya. Ama görümce herhalde aramızda sağlıkçı var ne okur ne çalışır ne evlenir şu durumda.
çocukluğundan beri okb idi zaten üzerine sanıyorum başka şeyler de eklenmiş öfke nöbetleri filan geçiriyor, şiddete eğilimi var. Büyük oğlumla sürekli kavga halindeler
Ay isiniz cok zormus. Gorumceye bir is bulun bu hastaligi bu kadar abartmayin bence herkeste var bu hastaliklar agir hastalar bile calisiyor. Ilaclar ise yaramiyor mu? Bu arada uyar oglunla tartismasin hem yaninizda kaliyor hem sizinle tartisiyor esin bir sey demiyor mu bu duruma.

Büyük oğlum da asperger ya empatisi zayıf. Eşimde de obsesyon var bir derece. İşte ben böyle arada kaldım.zaten bu durumu kaldırmak İçin antidepresan kullanıyorum ofisteyim bir telefon küçük oğlumun okulundan geliyor hooop gün bitiyor benim için

Evde de ev işi yapmayı sevmiyorum napıcam nasıl vakit geçiririm bilemedim

Ben size üzüldüm yalan söylemeyeceğim.Ne yazsak size yardımı olmayacak gibi hissediyorum , eşinizin başka kardeşleri var mı ? En azından görümceniz sürekli sizde kalmasa, dönüşümlü gezse ?
İlaç tedavisi terapi alıyor mu ? Ama en başta kendisi tedavi olmak istiyor mu ?

Ay isiniz cok zormus. Gorumceye bir is bulun bu hastaligi bu kadar abartmayin bence herkeste var bu hastaliklar agir hastalar bile calisiyor. Ilaclar ise yaramiyor mu? Bu arada uyar oglunla tartismasin hem yaninizda kaliyor hem sizinle tartisiyor esin bir sey demiyor mu bu duruma.
Abisi ile zaten küs. Yok kesinlikle çalışması mümkün değil. Eve gelen hayatımıza giren ya da onu muayene eden doktorlar da dahil herkese bir kulp takıyor. Olayları yanlış yorumluyor. Bir gittiğimiz psikiyatriste 2. Kez gidemiyoruz bu yüzden.

Back
X