• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
merhabalar arkadaşlar
Aklıma takılan bir konu çalışma hayatıyla ilgili
Bilen üyeler vardır kızım 11 buçuk aylık nerdeyse yaşına girecek iki haftaya az kaldı
Ben güzellik uzmanıyım hamile kalınca işi bırakmıştım lazer yapıyordum çünkü bebeğime zararlı olur diye,
Eşimin maddi durumunu yazmıştım bir önceki konumda eşim berber dükkanı kapattı arkadaşının yanına girdi Yeni yeni toparlamaya çalışıyoruz

Çalışıp eşime destek olmak istiyorum eve iki maaş girsin istiyorum. Gelecekle ilgili güzel planlarım var kariyer yapmak istiyorum örnek verirsem çalışınca kızımın masraflarını ben karşılarım diye düşünüyorum okula başlayınca kıyafet, harçlık eğitim masrafı vs. Ben üstlenmek istiyorum
Benden para isteyince ileride bende Yok babana git demek istemiyorum çıkarıp parayı ben vermek istiyorum
Kendi ihtiyaçlarımla kızımınkini ben karşılasam eşimde borçlarımızı ödese çok güzel olur

Dediğim gibi güzel hayallerim var ileride altıma araba alıp kızımı okula götürüp okul çıkışı alıp arabayla gezdirmek istiyorum :)
Beni örnek alsın istiyorum çalışan güçlü bir anne görsün gurur duysun benimle.

Eşimle konuştum oda çalışmamı istiyor iyi olur diyor hem özgüvenimde yerine gelir

Arkadaşımda çalışmak istiyordu beraber araştırdık çünkü ben güzellik uzmanlığına devam etmek istemiyorum parası az.
Meslek değişikli olarak hasta kabul sekreterliğini düşündüm sertifikasını alıp hastanede çalışırım yada halkla ilişkileri de seçebilirim diye

Babam yaşadığımız şehirde yerel bir gazete sahibi işinden dolayı çevresi çok onunla görüştüm
Kızım hemen çalışmayı düşünme şu gazeteyi düzene oturtayım seni yanıma alacağım gazeteyi düzenlersin dedi bilgisayar sertifikanı da alırız ama bekle 1-2 sene kadar hem kızın büyür kreşe başlar falan dedi
Bende beklemek istemiyorum açıkçası çünkü para lazım eşime destek olmak istiyorum ve alışmak istiyorum çalışma hayatına yeniden

Bir yandan da saçma olacak belki ama kızımı özlerim diye düşünüyorum bütün gün beni göremeyecek ya aramızdaki bağ koparsa diye düşüncelere giriyorum
Arkadaşlarım artık 1 yaşında büyüdü çalış diyorlar
Bilemiyorum kafam karışık
Çalışan anneler bebeğiniz ne kadarlıkken başladınız işe?
Yaşadığınız olumlu olumsuz zorlukları güzellikleri ne ?
Sizce 1-2 sene beklemeli miyim yoksa babamı ikna edip yanına girmeli miyim?
Bir şekilde ikna edemezsem dediğim gibi hasta kabul sekreterliğini düşünüyorum çünkü halk eğitimde kursu 4 ay gibi bir süreymiş.
Yorumlarınızı bekliyorum

Yerel gazetede çalışarak iyi bir para kazanamazsın (gazeteciyim piyasayı biliyorum az çok) ama istediğin gibi iZin ayarlaması yapabilirsin belki
İki çocuğumda 10 aylıkken işe başladım ilk başta zorluk yaşadılar ama alıştılar

Yerel gazetede çalışarak iyi bir para kazanamazsın (gazeteciyim piyasayı biliyorum az çok) ama istediğin gibi iZin ayarlaması yapabilirsin belki
İki çocuğumda 10 aylıkken işe başladım ilk başta zorluk yaşadılar ama alıştılar
Hani Zaten çok yüksek beklemiyorum yavaş yavaş maaş artışı olur
Babam kolaylık yapar bana çocuklu olduğum için mesela sabah 8 den akşam 6 ya kadar çalışırım hafta sonu tatilim olur kızıma ayırırım zaten çalışma saatlerimde işimi hızlıca ara vermeden bitirip çıkarım
Hastaneye girmeyi de o yüzden istedim çocuklu kadınlar için çok iyi 5-6 ya kadar çalışıyor hafta sonu tatil
Kızımı işe gitmeden kreşe bırakırım işten çıkışta alırım okuldan eve geçerim hafta sonu ise tamamen ona ayırırım diye düşündüm

Bir sene daha bekle. Seneye yaza doğru verirsin kreşe. Ben devlet memuruyum. 2 sene izin aldım. Şimdi o kreşe ben işe önümüzdeki ay.
Babamda öyle diyor ama sabırsızlanıyorum bir an önce paramı kazanmak istiyorum :110:
Birde eşimden para istemekte koyuyor artık

Ben 3 aylikken basladim. Tabi secenegim yoktu ama aranizdaki bag baskadir asla kopmaz buna emin olun. Eve gelince vakit geciririrz bol bol.. ben suna inaniyorum mutsuz bir anne mutsyz bir cocuk demek. O nedenle sizi ne mutlu edecekse yapin. Isterseniz ise baslayin babaniz yerini toparlayinca isterseniz gecersiniz. 2 yil uzun bir sure belkide isinizi cok seveceksiniz hic gecmezsiniz. Benim oglum 1 yasona hirdi hala ise giderken gelmek ister bisey olsa sakinlesmek icin bana sarilir gun icinde yaninda olamasamda onun annesiyim huzur buldugu yerim. Bunu hic birsey degistirmez.

Ben de kizimi 6 aylikken biraktim. Ayni korkulari ben de yasadim. Aramizdaki bag eskisi gibi olmayacak sandim ama aksine daha da kuvvetlendi. Okuldan geldigimde kosup boynuma atliyor bu da beni cok mutlu ediyor. Ben olmayinca beni ozluyor bunu hissediyorum.

Hani Zaten çok yüksek beklemiyorum yavaş yavaş maaş artışı olur
Babam kolaylık yapar bana çocuklu olduğum için mesela sabah 8 den akşam 6 ya kadar çalışırım hafta sonu tatilim olur kızıma ayırırım zaten çalışma saatlerimde işimi hızlıca ara vermeden bitirip çıkarım
Hastaneye girmeyi de o yüzden istedim çocuklu kadınlar için çok iyi 5-6 ya kadar çalışıyor hafta sonu tatil
Kızımı işe gitmeden kreşe bırakırım işten çıkışta alırım okuldan eve geçerim hafta sonu ise tamamen ona ayırırım diye düşündüm
Bence tüm cevaplar bu yorumunuzda..
Her iki durum için de bilgisayar bilgisi gerekecek size bence biran önce ufak ufak kendinizi geliştirmeye başlayın
İnanın hiç zor değil

merhabalar arkadaşlar
Aklıma takılan bir konu çalışma hayatıyla ilgili
Bilen üyeler vardır kızım 11 buçuk aylık nerdeyse yaşına girecek iki haftaya az kaldı
Ben güzellik uzmanıyım hamile kalınca işi bırakmıştım lazer yapıyordum çünkü bebeğime zararlı olur diye,
Eşimin maddi durumunu yazmıştım bir önceki konumda eşim berber dükkanı kapattı arkadaşının yanına girdi Yeni yeni toparlamaya çalışıyoruz

Çalışıp eşime destek olmak istiyorum eve iki maaş girsin istiyorum. Gelecekle ilgili güzel planlarım var kariyer yapmak istiyorum örnek verirsem çalışınca kızımın masraflarını ben karşılarım diye düşünüyorum okula başlayınca kıyafet, harçlık eğitim masrafı vs. Ben üstlenmek istiyorum
Benden para isteyince ileride bende Yok babana git demek istemiyorum çıkarıp parayı ben vermek istiyorum
Kendi ihtiyaçlarımla kızımınkini ben karşılasam eşimde borçlarımızı ödese çok güzel olur

Dediğim gibi güzel hayallerim var ileride altıma araba alıp kızımı okula götürüp okul çıkışı alıp arabayla gezdirmek istiyorum :)
Beni örnek alsın istiyorum çalışan güçlü bir anne görsün gurur duysun benimle.

Eşimle konuştum oda çalışmamı istiyor iyi olur diyor hem özgüvenimde yerine gelir

Arkadaşımda çalışmak istiyordu beraber araştırdık çünkü ben güzellik uzmanlığına devam etmek istemiyorum parası az.
Meslek değişikli olarak hasta kabul sekreterliğini düşündüm sertifikasını alıp hastanede çalışırım yada halkla ilişkileri de seçebilirim diye

Babam yaşadığımız şehirde yerel bir gazete sahibi işinden dolayı çevresi çok onunla görüştüm
Kızım hemen çalışmayı düşünme şu gazeteyi düzene oturtayım seni yanıma alacağım gazeteyi düzenlersin dedi bilgisayar sertifikanı da alırız ama bekle 1-2 sene kadar hem kızın büyür kreşe başlar falan dedi
Bende beklemek istemiyorum açıkçası çünkü para lazım eşime destek olmak istiyorum ve alışmak istiyorum çalışma hayatına yeniden

Bir yandan da saçma olacak belki ama kızımı özlerim diye düşünüyorum bütün gün beni göremeyecek ya aramızdaki bağ koparsa diye düşüncelere giriyorum
Arkadaşlarım artık 1 yaşında büyüdü çalış diyorlar
Bilemiyorum kafam karışık
Çalışan anneler bebeğiniz ne kadarlıkken başladınız işe?
Yaşadığınız olumlu olumsuz zorlukları güzellikleri ne ?
Sizce 1-2 sene beklemeli miyim yoksa babamı ikna edip yanına girmeli miyim?
Bir şekilde ikna edemezsem dediğim gibi hasta kabul sekreterliğini düşünüyorum çünkü halk eğitimde kursu 4 ay gibi bir süreymiş.
Yorumlarınızı bekliyorum
kızım 3,5 aylıkken işe başladım işi bırakmayı asla ve asla düşünmedim ve çalışan anne olmak beni hiç zorlamıyor, ben kadınların para kazanıp kendi ayakları üstünde durmasından yanayım her zaman....

size gelirsek babanızın ipiyle kuyuya inilmez 1-2 yılda kim öle kim kala, hem eşinizin maddi gücü yetersizmiş hem borçlar hemde bir çocuk var ortada eğerki çocuğa bakacak biri varsa yada çalıştığınızda maaşınız bakıcı parası ile kafa kafaya gelmeyecek ise bir an önce iş arayına girin eğerki kendi işinizi yapmak istemiyor iseniz sertifikalarınızı alın bir an önce ama ha deyince işte bulunmuyor ve öyle büyük paralar kazanmayı beklemeyin yapmayı planladığınız işlerde alacağınız para asgari ücret yol yemek sıgorta olur.

Back
X