Eskiden bu kadar çağrı merkezi çalışanı farkındalığı yokken ben de belki şu anki kadar bilinçli değildim. Zaten eskiden müşteri hizmetleriyle de işim ayda yılda bir belki olurdu belki olmazdı. Şu an kullandığım ürün, hizmetler sebebiyle daha sık aramam gerekiyor müşteri hizmetlerini. İşin zorluğunu ve dengesiz insanların çokluğunu bildiğim için kibar konuşmaya çalışıyorum, derdimi net olarak açıklamaya çalışıyorum, iyi günler, teşekkürler, iyi çalışmalar vb. -aslında olması gereken bu tabi- gibi kelimeleri kullanarak karşımdakini rahat ettirmeye çalışıyorum. Ancak geçen gün ev internetim kesildi. Müşteri hizmetlerini aradım (hatta sabahtan kesilen internet için nasıl olsa gelir diye akşama kadar erteledim aramayı) derdimi anlattım. Sonra ertesi gün evime gelmesi gereken teknik servis başka bir adrese gitti. Yanlış adres olayı sabah oldu ben yine akşama doğru aradım "adres yanlış olmuş servis gelmedi evime, adresim şu, tekrar bekliyorum servisi" dedim, kapatmadan adresimin doğru olduğunu tekrar teyit ettirip kapattım. Sonraki gün teknik servis yine yanlış adrese gitti. Yine aradım yine aynı şeyler falan. İnternetim 3 gün kesik kaldı yani. Sonunda onlar aradı, bir şekilde iletişim sağladık, servis gelcek dendi ve ben o arada adama biraz sinirli konuşmuş olabilirim çünkü 3 gün bir sorun yaşandı ve benim sorunum çözülemedi bir türlü. Hatta en son adama da "bakın isterseniz kayıtları dinleyin ben çok net ve düzgün konuşmaya çalıştım ama bir sorunu çözmek için illa hırgür mü konuşmak gerekiyor sizinle" diye çıkıştım.
Yani demem o ki elbette sapığını, manyağını ayrı tutuyorum ama toplumda çağrı merkezi ile sorun çözmeye karşı zaten önyargı var çoğu zaman insanlar da size ulaşana kadar 1i tuşla, 5i tuşla, 3ü tuşla bir sinir harbi yaşıyor. Sonra bekleme süresi derken size ulaşmak işkence çoğu zaman. Ulaştıktan sonra da derdimizi anlatamıyoruz. Anlatsak da bir servisin gelmesi bile yeri geliyor 3 gün sürüyor. 3 gün az gelebilir size belki ama daha önceden aradığım gün içinde servis gelmişti yani evim öyle bir mahrumiyet bölgesinde değil, kolay bir adres.
Bu kadar uzun uzun yazdın anlatmak istediğin ne kısa kes biraz diyebilirsiniz. Demem o ki yine söylüyorum manyağını sapığını ayrı tutuyorum ama çoğu zaman karşınızdaki insanlar problemlerini çözmek isteyen ve bir türlü çözüm bulamayan insanlar sadece. Müşterinin merhaba demesine bile uyuz oluyorum demeden önce acaba bu kişi benden önce kaç kişiyle konuşmuş olabilir veya en kısa şekilde sorunu nasıl çözebilirim diye düşünürseniz eminim iki tarafta memnun ayrılır işin içinden.