Cafe/restoran ile ilgili herşey.. Sohbete buyrun..

mujdeci

Sevgi Neydi? Sevgi EMEKTİ
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
1.095
4
316
39
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben turizimciyim yaklaşık 4-5 ay sonra cafe/yiyecek içecek tarzında bir işletme açmayı düşünüyorum bunun için şuan ön hazırlık ve finans sağlamaya çalışıyoruz. 2 ortaklı kiralık dükkan olarak düşündüğümüz işletme için hangi belgeleri almamız gerektiğini bilmiyorum. burada mutlaka turizm mezunu turizmle ilgilenen ya da bu tarz işletmecilik yapan arkadaşlar vardır diye düşündüm lütfen bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız?
ayrıca sadece izinler değil dekorasyon menü ve genel cafe işletmeciliğiyle ilgili görüşlerinizi ve varsa evde deneyip güzel sonuç aldığınız tariflerinizi bile paylaşalım istiyorum.. hadi kariyer sahibi kk bayanları sohbet için buyrun.. :enbuyukkk:

hadi arkadaşlar hareket biraz yalnız bırakmayın beni..
illaki gitmişsinizdir bi cafeye bi restorana hiçm gözlem yapmadınız fikirlerinizi bekliyorum yorumlarınız önemli benim için
:teytey:

en basitinden anlatayım belki çoğunu da biliyorsundur ama, öncelikle bir şirket kurman ve muhasebeci tutman gerekli. vergi levhası sahibi olman gerek. ve cafe ya da satış noktası diye bir ayrım var. satış noktasında mutfak olmuyor mesela. cafe yada restorant da mutfak oluyor ve mutlaka 1 bay 1 bayan tuvaleti bulunması gerekli. satış noktasında 1 adet yeterli diye biliyorum. ayrıca cafede bu tuvaletlerin mutfağa bağının olmaması gerekli ve mutfağında kapalı olmak durumunda.

dekorasyona gelince ne tarz bir yer düşündüğüne göre değişir. ama çok iyi araştır, çok afaki fiyatlar çıkartabilirler, çok kaliteli ve uygun malzeme bulup, işçiliği de bir o kadar güzel olan yerler bulabilirsin. mutfak eşyalarını satan ( dolap, tencere, tava, kepçe vs) özel dükkanlar var. onları araştırman gerekli.

şimdilik aklıma gelenler bunlar CADIARZU

evet canım bunları biliyorum zaten ben de önceden bu tarz satış yapan bi işletmeyi devralmayı ya da kiralamayı düşünüyorum. yani mutfak ve tuvalet dizaynı havalandırılmalarının konumu, mutfakta bulunması gereken techizatlar bunları az çok biliyorum ama tabiki yine de araştırmaya devam ediyorum bak mesela ayrıca bi muhasebeci tutmam gerektiğini bilmiyodum bunu bi araştırıcam sağol bilgiler için..

dekorasyon konusunda şirin bi mekan düşünüyorum mesela masa örtüleri peçeteleri tuzluk vs gibi küçük aksesuarları kendim dizayn etmek istiyorum hani basma kalıp beyaz porselen tabak vs değilde kendi tasarımım birşeyler olsun istiyorum tabi bu noktada da yardımlarınıza ihtiyacım var örnek resimler ekleyebilir yada kendi görüşlerinizi söyleyebilirsiniz.. yada bi mekana gittiğinizde ikram olarak ne sunulmasını istersiniz restoran tarzımı yoksa çay kahve içip kek yiyebileceğiniz bi ortam mı olsun istersiniz bunların hepsi benim için önemli bi nevi anket :))

valla canım öncelikle bu senin ne yapabileceğinle ( yemek servisi mi fast food mu cafemi fırın mı ne tarz bir yer) ilgili. mekan seçimi de çok önemli. konumu, çevresi, etraftaki iş potansiyeli...vs bunları da araştırmak gerekir. yoksa bir heves açarsan allah korusun sonu hüsran olmasın. önce ne tür bir yer açmak istediğine karar vermeli, sonra bu iş nerde daha iyi kazandırır onu bulmalısın.

canım işte dediğin gibi mekana göre belirlenebilecek bişey bu ben şok şükür saydığın bütün alanlarda -fırın hariç- kendime ve becerime güveniyorum altından kalkarım önce yer belirlemem gerekiyo mesela bi sanayi bölgesinde cafe değilde ev yemekleri tarzında bişey yapmak gerekir. benim 2 seçeneğim var ya bize ait olan sanayideki bir dükkanda açmak bu işi yada işlek bir yerde cafe devralmak-kiralamak..

bence sanayide kendine ait dükkan varsa hiiiç başka yerler arama. uygun fiyatlı güzel ev yemeklerine emin ol millet hasret kalıyor o tarz yerlerde. gayet iyi olur diye düşünüyorum.

ya işte sanayide de müşteri kapasitesi belli :))) yanlış anlamasın kimse küçümsemek değil asla çok farklı bişey söylemek istediğim yani bayan başıma sanayinin ortasında tek başıma bi işletmecilik epey zor olur.
ikisinin de ayrı ceremeleri var tabiki mecbur birine amenna dicez.. bakalım hayırlısı

canım hem mutfak hem servis hem kasa, hepsine sen bakacak değilsin ya :) ama ben rahat edemem dersen o zaman tabii başka yerlerde iyi bir araştırma yapmak gerek.

tabiki orası öyle ama ben olaya işletmeci gözüyle bakmaya çalışıyorum bu tarz yerlerde incelik naziklik pek yok ne biliyim bana göre değil ama iş bu sonuçta oradada olabilir. bi karar verebilsem arkası gelecek inşallah daa :))))

hayırlısı olsun :) bayan olarak insan tabii daha güzel ve nezih bir ortamda çalışmak ister. inşallah gönlüne göre olur..

benimde ilerisi için böyle bir düşüncem var önce ne tarz bir yer açmak istediğine karar vermen lazım ona göre yer arayışına geçersin gerisi akar gider bence bu şekilde
umarım herşey istediğin gibi olur kolay gelsin

tarzım az çok belli cnm yeri tayin ettikten sora tarzım daha çok şekillenecek. yaza doğru düşünüyorum ama bakalım kısmet..
sende mi gıdacısın?

merhaba bizim var cafe restaurantımız boş bi arsa ve yıkık bir evi sıfırdan dükkan yaptık çok zahmetli oldu bizim için ama şimdi sefasını sürüyoruz.sormak istediğin bişey varsa yardımcı olabilirim.istersen özelden cafenin web adresini veririrm inceleyebilirsin sevgiler

a süper işte bende bunu bekliyodum vereliniortak
tabiki sormak istediği bazı şeyler var sakıncası yoksa buradan devam edebiliriz sohbete istemezsen özelden sorarım canım...

tabi canım burdan sorabilirsin ama restoranın web sitesini özelden yazıcam çünkü burdan yayınlamak yasakmış

canım bende turizmciyim biliosun
ama bu devirde biyer devralmak büyük risk acıkcası ki bildigim cogu mekan kapanma aşamasındayken bence sanayi bölgesini düşün o insanların mecburiyeti sen olursun ve potansiyel yüksek

tabi canım burdan sorabilirsin ama restoranın web sitesini özelden yazıcam çünkü burdan yayınlamak yasakmış

canım web sitenize baktım gerçekten çok ince düşünülmüş herşey emeğinize sağlık..
ben ilk aşamada böyle büyük çapta bi restoran düşünmüyorum yavaş yavaş büyümeliyim :)) mutlaka sizin de öyle olmuştur işte bu tip durumlarda belirlenen yer ve müşteri potansiyeli çok çok önemli.. öncelikle herkese hitab edebilmeli.
çalışmaya başlama aşamalarımda deneyimlerine başvurmak isterim ara sıra senin açından da bi sakıncası yoksa. şimdilik senden işletme açış sürecini öğrenmek istiyorum bu işin birebir içindesin anladığım kadarıyla gerekli belgeler, istenilen mimari özellikler, aklına gelebilecek her türlü izin için aşama aşama neler yapmak gerekir paylaşırsan sevinirim.. vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…