• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cafe/restoran ile ilgili herşey.. Sohbete buyrun..

canım bende turizmciyim biliosun
ama bu devirde biyer devralmak büyük risk acıkcası ki bildigim cogu mekan kapanma aşamasındayken bence sanayi bölgesini düşün o insanların mecburiyeti sen olursun ve potansiyel yüksek

you-know cum çok doğru söylüyosun haklısın tabiki yalnız kendi yerimde yaparsam işletmeciliğini tek başıma üstlenmem gerekir şimdilik buna hazırmıyım onu kestiremiyorum sende hizmet sektörünün içinde olan biri olarak çok iyi bilirsinki hizmet sektöründeysen sürekli kendinden ödün vermen fazlasıyla yorulman gerekir dahası müşteriyi en iyi şekilde memnun etmezsen nankörlük görürsün, bunun içinde tecrübeli olmak şart :)) onun dışında zaten mantıken ben de senin gibi düşünüyorum öyle bi yerde sulu yemek tarzında bi restoran büyük rabet görür hayırlısı diyelim artık bana dua edin kızlar..

umarım istegini gercekleştirisin canım evet biliorum durmak yok bizim sektörde iş yoksa iş yaratacaksın oyalanacaksın durmayacaksn

canım benim çalışmadıgım otel acenta organizasyon şirketi kalmadı her dala el attım:kedi: ama suanda calışmıyorum biraz dinlenmek istiyorum cok yoruldugumu hissettim olursa bizde bir yer acmayı dusunuoruz bakalım franchising almayı dusunuoruz daha belli deil ama bakalım umarım olur

teşekkür ederim canım öncelikle sıfırdan yapıcaksan belediyeden izin alman gerekiyor.sonrasında vergi levhası yazar kasa falan bi muhasebeciyle görüşürsen o sana yol göstercektir. bizim işletme istanbul kavacıkta özellikle plaza ve şirket çalışanlarına hitap ediyoruz bununla birlikte cafe müşteriside oluyo tabi ama çeşit bol ev yemeklerinden dönere kebap çeşitlerine salata ve zeytinyağlı çeşitlerinden piliç çevirmeye kadar herşey var.çünkü herkes farklı şeyler istiyor.mutfak ekipmanlarına gelince hepsi paslanmaz çelik olmak zorunda.ve mutfakta hertaraf fayans olmalı.bu arada sen hangi semtte açmayı düşünüyosun

canım benim çalışmadıgım otel acenta organizasyon şirketi kalmadı her dala el attım:kedi: ama suanda calışmıyorum biraz dinlenmek istiyorum cok yoruldugumu hissettim olursa bizde bir yer acmayı dusunuoruz bakalım franchising almayı dusunuoruz daha belli deil ama bakalım umarım olur

aynen canım otelini de gördüm havayolu şirketini de.. ama en son kendi işimi yapmam gerektiğine karar verdim başkasının yanında çalışamıyorum ben ya bir de uzun vadeli olması açısından ve en sevdiğim işi yapmam açısından butik restoran cafe tarzı tam bana göre yerimseniben
frenchising te mantıklı ama onun için daha büyük sermaye gerekebilir umarım yaparsın cnm :Saruboceq:

teşekkür ederim canım öncelikle sıfırdan yapıcaksan belediyeden izin alman gerekiyor.sonrasında vergi levhası yazar kasa falan bi muhasebeciyle görüşürsen o sana yol göstercektir. bizim işletme istanbul kavacıkta özellikle plaza ve şirket çalışanlarına hitap ediyoruz bununla birlikte cafe müşteriside oluyo tabi ama çeşit bol ev yemeklerinden dönere kebap çeşitlerine salata ve zeytinyağlı çeşitlerinden piliç çevirmeye kadar herşey var.çünkü herkes farklı şeyler istiyor.mutfak ekipmanlarına gelince hepsi paslanmaz çelik olmak zorunda.ve mutfakta hertaraf fayans olmalı.bu arada sen hangi semtte açmayı düşünüyosun

belediye izni ve vergi levhası çabuk halledilir orda sorun olmaz şirketin muhasebecisi var restoranın muhasebecisi de muhtemelen o olacak. biz hadımköyde sanayi sitesinde akaryakıt istasyonu işletiyoruz binanın altındaki dükkanı kullanıcam büyük ihtimalle bizim müşteri portföyümüz genelde sanayi çalışanları fabrika çalışanları ve sahipleri ve uzun yol şöförleri hal böyle olunca en mantıklısı sulu yemek + cafe tarzında olması tabi bunun yanında mantı ve yöresel yemeklerimizden sunmayı düşünüyorum doğuluyuz malum içli köftemiz falan orada güzel gider. mutfak içi ve salon dekorasyonu araştırıyorum şu sıralar mutfak kriterlerini söylediğin iyi oldu zaten sürekli kullanılan bi mutfakta ahşap kullanışlı olmaz fayans ve çelik en temizi..

aynen canım otelini de gördüm havayolu şirketini de.. ama en son kendi işimi yapmam gerektiğine karar verdim başkasının yanında çalışamıyorum ben ya bir de uzun vadeli olması açısından ve en sevdiğim işi yapmam açısından butik restoran cafe tarzı tam bana göre yerimseniben
frenchising te mantıklı ama onun için daha büyük sermaye gerekebilir umarım yaparsın cnm :Saruboceq:

benim hayalim bodrumun sakin bir koyunda butik oteldi yada bungalov ama o kadar cesaretim yok sanırım

belediye izni ve vergi levhası çabuk halledilir orda sorun olmaz şirketin muhasebecisi var restoranın muhasebecisi de muhtemelen o olacak. biz hadımköyde sanayi sitesinde akaryakıt istasyonu işletiyoruz binanın altındaki dükkanı kullanıcam büyük ihtimalle bizim müşteri portföyümüz genelde sanayi çalışanları fabrika çalışanları ve sahipleri ve uzun yol şöförleri hal böyle olunca en mantıklısı sulu yemek + cafe tarzında olması tabi bunun yanında mantı ve yöresel yemeklerimizden sunmayı düşünüyorum doğuluyuz malum içli köftemiz falan orada güzel gider. mutfak içi ve salon dekorasyonu araştırıyorum şu sıralar mutfak kriterlerini söylediğin iyi oldu zaten sürekli kullanılan bi mutfakta ahşap kullanışlı olmaz fayans ve çelik en temizi..

anladım canım bana dükkanın kaç metre olduğunu mutfağın kaç metre olduğunu anlatırsan sana dekorasyon hakkındada yardımcı olabilirm.bu arada bende doğuluyum sen nerelisin opuyorumnanaktan

anladım canım bana dükkanın kaç metre olduğunu mutfağın kaç metre olduğunu anlatırsan sana dekorasyon hakkındada yardımcı olabilirm.bu arada bende doğuluyum sen nerelisin opuyorumnanaktan

canım metrekare olarak net bilgim yok şuan ne söylesem doğru olmaz. yalnız mevcut dükkanımızın içinde mutfak yok oraya mutfak yapıp kapatıcaz mecburen bir de kendime küçük bi ofis planlıyorum aynı alanın içinde yani dükkan tüm bunları kapsayacak büyüklükte. havalandırma sistemleri henüz yok onlarıda yaptırmak gerekecek. ben biraz otantik bi hava vermeyi düşünüyorum gerekirse dekorasyoncuyla görüşcem. biz mardinliyiz canım siz nerelisiniz? o taraflara işin düşerse beklerim mutlaka olumunekankayizsmile

you-know otel çok zahmetli geldi bana şimdiye kadar büyük sabır isteyen bişey bir de bodrum gibi turistik yerler otele doydu atık başka bi bölge düşünebilirsin. geleceğin girişimcileri olmamız dileğiyle. kaydirigubbakcemile5

canım metrekare olarak net bilgim yok şuan ne söylesem doğru olmaz. yalnız mevcut dükkanımızın içinde mutfak yok oraya mutfak yapıp kapatıcaz mecburen bir de kendime küçük bi ofis planlıyorum aynı alanın içinde yani dükkan tüm bunları kapsayacak büyüklükte. havalandırma sistemleri henüz yok onlarıda yaptırmak gerekecek. ben biraz otantik bi hava vermeyi düşünüyorum gerekirse dekorasyoncuyla görüşcem. biz mardinliyiz canım siz nerelisiniz? o taraflara işin düşerse beklerim mutlaka olumunekankayizsmile

canım öncelikle bende mutlaka bekliyorum yolun düşerse mutlaka gel.bende şanlıurfalıyım...
biz bu dükkanı yaparken bi çok dekorasyoncuyla görüştük ama sonunda anladıkki bu iş onlarla çözülcek gibi değil.çok büyük masraflara çıkar ve kağıt üstünde çizildiği gibi olmuyor.biz bu işi neredeyse anahtar teslimi birine yaptırdık ve neredeyse yarı fiyatına hallettik.mesela bizim 120+kdvye bulduğumuz sandalyeleri o 40 tlden buldu.
bu arada evet havalandırmada çok önemli en dikkat edilmesi gereken konulardan biri ve belediyelerde en çok baca ve havalandırmalara dikkat ediyolar

inşallah canım hatta bi ara özellikle gelip seninle bu konuları konuşabilirimde yerimseniben
desene toprağımsın =))
haklısın dekorasyoncular çok büyük meblalarla çalışıyorlar babamın tanıdığı bikaç mobilyacı arkadaşı var onlarda yardımcı olabilir ama zevkime ne kadar hitab edebilirler bilmiyorum :)) ya o kadar hevesli o kadar özenliyimki peçetesinden tuzluğuna kadar herşeyde emeğim olsun istiyorum allah nasip eder inşallah..
evet belediyelerin havalandırma ve tuvalet- mutfak konumuna çok önem verdiklerini biliyorum ben restoranın içinde wc düşünmüyorum çünkü zaten tesisin içinde var sadece mutfak havalandırması olacak dolayısıyla..

canım inşallah istediklerini bir an önce gerçekleştirirsin.wc cafeye yakınsa tabiki sorun olmaz.yanlız şuna dikkat et dekorasyon konusunda çok zengin bir görüntü yansıtma çünkü insanlar dışardan mekana bakınca eğer çok kaliteli görürlerse girmeye çekiniyorlar ve fiyatları fazladır diye düşünüyorlar

kesinlikle doğru bi tespit ben bunu lise zamanımda keşfetmiştim dışarıdan çok lüx gözüken bir mekana takılıyoduk ama menü fiyatları çok ucuzdu ve resmen sinek avlıyolardı başta çözemiodum ama sonradan anladım insanlar özelliklede öğrenciler girmeye çekiniyodu pahalıdır diye. zaten bizim orasıda sanayi bölgesi olduğu için kimse aman aman bi görsellik aramıyacaktır ama basit bi esnaf lokantasıda olsun istemem şahsen bakalım..

yok cnm başlamadım daha var baharda başlamayı düşünüyorum şu soğuklar bi kırılsında öyle sıvıyacam kolları inşallah :))
sen nasılsın ne alemdesin?

hadi hayırlısı canım.bizim işler soğuklardan dolayı biraz zayıfladı havalar düzelsede yoğunlaşsak diye bekliyoruz

merhabalar ben 5 sene ıstanbul tophanede denıze sıfır bı mekanın ısletmesını yapdım iş yerı babama aıttı sızede elımden geldıgınce yardımcı olurum..
oncelıkle mekan da nargıle olcakmı ?hangı mutfagı kullanıcaksınız?..
ve en onemlısı ortak ıle yapabılcekmısınız?..

Back