ca 19 9

hercai2019

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2018
253
212
34
Merhaba arkadaşlar aranızda ca 19 9 tahlil sonucu yüksek olan varmı acaba. Annem vücuduna oluşan kaşıntılar için cilt doktoruna gitti. Kronikleşmiş dedi doktoru ilaçlarını kullanınca geçiyor kaşıntısı. Bende bi dahiliyeye görünelim istedim. Ca 19 9 sonucu 54 çıktı Allah korusun internette kötü şeyler yazıyor. Bu tahlili yaptıran varmı daha önce

Öncelikle pankreas kanseri tedavisine yanıtı ve nüksü izlemek için, bazen pankreas kanseri tanısına yardımcı olmak için kullanılan CA 19-9 nedir? CA 19-9 yüksekliği ne anlama gelir? Bilinmesi gerekenlerle ilgili tüm datayları sizler için derledik…
CA 19-9 NEDİR?
Kanser antijeni 19-9 (CA 19-9) pankreas kanseri ile diğer durumları ayırt etmenin yanı sıra tedaviye yanıtı ve nüksü izlemek için kullanılır. Biyokimya laboratuvarlarında yapılan bir kan tahlilidir. Tümör belirteci olarak da bilinir. Özellikle pankreas kanserlerinde duyarlılığı yüksektir. Duyarlılığı % 70-80 arasındadır.
Serum CA 19-9’un referans aralığı 37 U / mL’den azdır.

CA 19-9 YÜKSEKLİĞİ NE ANLAMA GELİR?

19-9 normal değeri 37 U / Ml'den düşük olması gerekmektedir. Bu değerden yüksek çıkan sonuçlar, kişinin vücudunda bazı hastalıkların ya da kanser hücrelerinin barındığını göstermektedir. Kanser ile ilgili ipuçları veren bu test, tek başına kanser teşhisi için kullanılmamaktadır.
Değiştirilmiş bir kan grubu antijeni olan Ca 19-9 normal değeri olan 37 U/ Ml'den yüksek çıktığı zaman, o kişide kesin kanser hücrelerinin olduğu anlamına gelmemektedir. Başka testler yapılarak sonuç netleştirilmelidir. CA 19 -9 değeri başka sebeplerle de yüksek çıkabilmektedir.
CA 19-9 YÜKSEKLİĞİNİN NEDENLERİ
CA 19-9’un yükseldiği kötü huylu hastalıklar;
– Pankreas kanserleri: Pankreas karsinomlarının yaklaşık %80'inde yükselir.
– Kolanjiokarsinom; safra yollarından gelişen bir kanser türü
– Bazı karaciğer kanserleri (hepatoselüler karsinom)
– Mide kanserlerinin yaklaşık %42'sinde
– Kolon kanserlerinin %24'ünde
– Akciğer kanserleri
– Adenokarsinomlarda
– Yumurtalık (over) kanserlerinde
– Yemek borusu kanserlerinde
– Meme ve rahim kanserlerinde
CA 19-9’un yükseldiği iyi huylu hastalıklar;
– Pankreas iltihabında(pankreatit) artış görülse de bu artış pankreas kanserindeki kadar değildir.
– Ana safra kanalı iltihabı (kolanjit)
– Siroz
– Hapatit
– Safra kesesi iltihabı (kolesistit)
– Safra taşları
– Tiroid hastalıkları
– İnflamatuvar barsak hastalıkları: Ülseratif Kolit ve Crohn
– Kistik fibrozis; dış salgı bezlerini tutan genetik geçişli bir hastalık.
Moraliniz bozmayın.Başka hastalıklarda da yükseliyormuş

safradan cıkar ursofalk verirler kasıntı da gecer bir şey oldugu yok üzme kendini bosuna.sakin olabilirsin.safra tuzları kaşıntı safra taşı kaşıntı diye oku nette.tedavisi var.

Ya kızlar Allah büyük işallah sizin dediğiniz gibidir Allahım kimseye taşıyamayacağı yük vermez ama rabbim dermansız dert vermesin yarın karın ultrasonu çekilecez işallah birşey çıkmaz günlerdir aklımdan atamıyorum dua edin sizde işallah hayırlı sonuçlar olur

safrada taş çıkabilir dua edelim ufak olsun ilaçla erisin gitsin bu kadar stres yapma Rabbimin izniyle ciddi bir şey beklenmez.bizi haberdar edersin.şimdiden geçmişler ola.

İşallah işallah arkadaşım iki gündür Elimden telefon düşmüyor yazmadığım mail atmadığım doktor kalmadı tahlilleri idrar yollarında enfeksiyon var galiba yada kum olabilir dediler işallah dediğiniz gibidir

Eklentiler

• 5FB22946-9425-42BA-BFB6-18B8E1007513.jpeg
    5FB22946-9425-42BA-BFB6-18B8E1007513.jpeg
    108,2 KB · Görüntüleme: 2.730
  • A0A110EF-999B-4DFC-837D-8C461B4BECDA.jpeg
    A0A110EF-999B-4DFC-837D-8C461B4BECDA.jpeg
    82,2 KB · Görüntüleme: 2.200
İşallah işallah arkadaşım iki gündür Elimden telefon düşmüyor yazmadığım mail atmadığım doktor kalmadı tahlilleri idrar yollarında enfeksiyon var galiba yada kum olabilir dediler işallah dediğiniz gibidir

idrar yolu iltihabı nedenli sedim yüksektir idrar yolu iltihabı kasıntı yapar mı bilmem ama beni bildiğim safra tuzları kasıntı yapabilir hangi hastane burası sanırım dahiliye bölümüdür? devlet mi uni hastane mi tesekkurler

Devlet hastanesi dahiliye ye yaptırdık dahiliye doktoruna gösteremedim genel cerrah yorumladı ultrason çektirip yarın dahiliye doktoruna göstereceğim sonuçları kaşıntı için cildiyeye gittik bide dahiliyeye gidip genel kontrol yaptıralım dedik öyle bi rahatsızlığı flnda yok ama işte böyle çıktı sonuçlar

Devlet hastanesi dahiliye ye yaptırdık dahiliye doktoruna gösteremedim genel cerrah yorumladı ultrason çektirip yarın dahiliye doktoruna göstereceğim sonuçları kaşıntı için cildiyeye gittik bide dahiliyeye gidip genel kontrol yaptıralım dedik öyle bi rahatsızlığı flnda yok ama işte böyle çıktı sonuçlar

vucudunda mı kasıntı neresinde mesela daha az daha cok?

vucudunda mı kasıntı neresinde mesela daha az daha cok?
Babam geçtiğimiz sene çok rahatsızlanmıştı babam yoğunbakımda iken kaşıntı başladı annemde genel olarak bacak kısmında bi nokta sivilce gibi oluyo kaşıyo kaşıyınca su dökmüşte yanmış gibi kızarıyor sonra geçiyo biraz zaman geçiyo diğer bacağında oluyo biz hep stresten oluyo dedik cildiyede öyle deyince hiç üzerine düşmedik bazen bacağı bazen göbeği aynı anda tüm vücut değil

Babam geçtiğimiz sene çok rahatsızlanmıştı babam yoğunbakımda iken kaşıntı başladı annemde genel olarak bacak kısmında bi nokta sivilce gibi oluyo kaşıyo kaşıyınca su dökmüşte yanmış gibi kızarıyor sonra geçiyo biraz zaman geçiyo diğer bacağında oluyo biz hep stresten oluyo dedik cildiyede öyle deyince hiç üzerine düşmedik bazen bacağı bazen göbeği aynı anda tüm vücut değil

ok ultrason normal cıkar yuksek ihtimalle safra da değildir sorun.gecmiş olsun şimdiden canını sıkma gene cildiye ilac verecektir.eklem agrısı falan var mı hic ara ara vs?

Ultrason normal çıktı kızlar pankreas gazdan dolayı görüntülenememiştir diyo kendi doktoru yoktu enfeksiyon doktoruna gösterdim hem kan hem ultrasonu bişey Yok korkma dedi işallah öyledir ağrı kilo kaybı halsizlik hiçbir şikayeti Yok sadece kaşıntı oda babam yoğunbakımda iken başladı zaten çok kuru cildi annemin kurulukta yapar dedi doktor Pazartesi kendi doktoruna göstercem sonuçları ama korkma dediler işallah öyledir birkaç ay geçsin tekrar baktırırım olmazsa kan değerlerine kan değerlerindede öyle düşük olan fln yok

gözün aydın.pankreas görülse iyiydi.onu atlama.dr a da söyle.bir ara gelelim baktıralım gene pankreas için de olur mu .içiniz rahat eder.
kolestrolü az yüksek galiba biraz yediklerine dikkat biraz yürüyüsle o da sonraki tahlile duser.şeker 103 o da duser seker diyeti zaten kolestrolu de dusurur
idrar yolu için antibiyotik baslarsa probiyotik de kullanalım mı bununla deyin dr a...
baska maydanoz suyu idrar yollarını temizler.
baska da aklıma bir şey gelmiyor.
gecmişler olsun. tahmin ettiğimiz oldu tahliller temiz maşallah subhanallah.

Çok teşekkür ederim ilginiz için gerçekten Allahım kimseyi annesi babası ile sınamasın. İdrar yollarında taş olabilir diye götürdüm annemi bide söylemedim korkumu pankreas görüntülenemeyince üzüldüm ama doktor gerek yok deyince içim rahatladı.

Merhaba arkadaşlar aranızda ca 19 9 tahlil sonucu yüksek olan varmı acaba. Annem vücuduna oluşan kaşıntılar için cilt doktoruna gitti. Kronikleşmiş dedi doktoru ilaçlarını kullanınca geçiyor kaşıntısı. Bende bi dahiliyeye görünelim istedim. Ca 19 9 sonucu 54 çıktı Allah korusun internette kötü şeyler yazıyor. Bu tahlili yaptıran varmı daha önce
Ndene yuksek çıkmış bu deger netlesti mi

Merhaba, bugün Ca 19-9 testim 63 çıkınca bende telaşlandım. Anneniz nasıl oldu merak ettim. Umarım her şey yolundadır. Banada testler yapılacak.

Üst/alt batın MRI, endoskopi/kolonoskopi/akciğer BT-hepsi temiz şükür ama bağırsakta iltihap vardı. İlaç kullandım. Ciddi derecede psikolojim bozuldu. Bir daha baktırmaya korkuyorum.

X