Ameliyat dense bile kistiniz siz ameliyattayken hızlı patolojiye gidecektir ve o an bile iyi huylu olduğu anlaşılabilir. Ameliyat oluyorsam kesin kanserim diye düşünmemek lazım. En azından 2. Kez ameliyat olacağım yine bu şekilde anlaşılacak kistin durumu
Benim kistim büyük olduğundan iyi yada kötü farketmeksizin ameliyat olmak durumundayım. İlaç başlanmadı bile o derece
Ama doktorum her ihtimali sıraladı. Doktorumun dedikleri ; Ameliyat sırasında frozen yani hızlı patoloji sonucuna göre ;
1.iyi huylu olursa kisti çıkartmış oluyoruz zaten ameliyatı bitiririz
2. Borderline yani sınırda olunca standart ameliyat yada organ koruyucu ameliyat yapıyoruz. standart ameliyatta rahim yumurtalıklar apandisit vs.alınıyor ve sonrasında menopoz başlıyor ve kist tekrarlama ihtimali %1-3 e düşüyor. Organ koruyucu ameliyatta kist ve varsa yapışıklık o bölgenin yumurtalığını alacağız ve ameliyatı bitireceğiz ama kist tekrarlama ihlimali %15 e çıkıyor
3. Kötü huyluysa zaten standart ameliyat yapılıyor sonrasında da kemoterapi sürecimiz başlıyor.
Demem o ki benim kistlerim yapısından mı bilmiyorum 2. seferde de ameliyat sırasında belli olacak.
Her hastalık kendine özel siz hayırlı sonuçlarınızı alıp doktorunuzla bir görüşün inşallah devamında doğum kontrol hapıyla küçültmeye çalışılacak durumda olursunuz. Dualarım sizinle ve bu hastalıkla uğraşan herkesle rabbim şafi adıyla şifa versin inşallah