• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdaki evlilik- objektif yorumlarınızı bekliyorum

Kızlar öğretmen olduğum için sömestr tatilindeyim yarın İzmire gidiyorum annemin yanına. Anneme eşimin ailesinin sürekli laf çıkarttığını çok yorulduğunu söylemek durumda kaldım çünkü psikolojim çok bozuldu durduk yere ağlar oldum. Televizyonda ne görsem acıklı şarkı, haber ağlıyorum.
Eşimin durumuda çok iyi değil gözünün feri gitmiş. İzmire gidince ailemle konuşacağımı söyledim. Beni 29 yıldır tanıyorlar neye katlanıp neye katlanamayacağımı bilirler dedim. Çok ağrına gitti
-benden başka herkesin bu evlilikte sözü var. dedi
Bende 7 aydır sürekli ailen içimizde dedim. Bu zaman kadar ailem hiç karışmadı zoruna gitmesin dedim. Bu seferde onlar konuşsun dedim.
O da ağrına gitti. Eşimi de çok seviyorum. Ayrılınca onu bidaha hiç göremeyeceğimi biliyorum. Ellerine bakıp ağlıyorum bi daha tutamayacağım diye çoğu zaman görmüyor ağladığımı. Severek ayrılacağım :/

Bu arada kayınbabam ben hasta olunca beni aramıştı ben de o hasta olunca aradım arada 1 ay filan var beni aradıktan sonra hal hatır için aramadım onları bu nedenle ben arayınca kaynanam açtı telefonu baban yatıyor dedi. Baban hasta bizim burda kimsemiz yok ne yapalım dedi . (halbuki tüm sülale orda) Bi saat sonra baktım adam facete paylaşımlarda bulunmuş. Eşime sordum neden baban böyle bi şey yaptı ..
-ben onları o arada hal hatır için aramamışım çok zorlarına gitmiş. dedi.
Bu kadar kolay mı benim gönlümü almak. sırf bi aradılar diye çok şey yaptılar.

Ayrıca konunun başında hani kaynanam göya eltim benim için ' kurban bayramı benim annemin hakkıdır gitmeyeceğim' demişim ya eltimde ağlamıştı. Onunda aslını öğrendim. Bunu sofrada kaynım benim ağzımdan değil benim eşimin ağzından şaka yollu demiş gülmüş. Kaynanaya bak sofrada bu şaka yapılırken eltim yok. Kendi oğlunu koruyup kızın adını eşime veriyor diyor ki o demiş ki böyle böyle böyle. Eşimde safmıdır nedir diyor ki yanlış anlaşılma olmuş.
Şimdi sofrada eltimde olsaydı diyeceğim hadi neyse . Konuşma yapılırken kız yok ortada kadın kendi oğullarını koruyacam derken hem eşimle benim aramız bozmaya çalışıyor hem eltilerin arasını.
Yorumda size ait.
Böyle yanlış anlaşılmamı olur.

Sabah İzmire gidiyorum inşallah moralimi ve kafamı toplayıp geri geleceğim kızlar.
İnşallah güzel günlerimiz olur hepimizin.

Son düzenleme:
Kızlar öğretmen olduğum için sömestr tatilindeyim yarın İzmire gidiyorum annemin yanına. Anneme eşimin ailesinin sürekli laf çıkarttığını çok yorulduğunu söylemek durumda kaldım çünkü psikolojim çok bozuldu durduk yere ağlar oldum. Televizyonda ne görsem acıklı şarkı, haber ağlıyorum.
Eşimin durumuda çok iyi değil gözünün feri gitmiş. İzmire gidince ailemle konuşacağımı söyledim. Beni 29 yıldır tanıyorlar neye katlanıp neye katlanamayacağımı bilirler dedim. Çok ağrına gitti
-benden başka herkesin bu evlilikte sözü var. dedi
Bende 7 aydır sürekli ailen içimizde dedim. Bu zaman kadar ailem hiç karışmadı zoruna gitmesin dedim. Bu seferde onlar konuşsun dedim.
O da ağrına gitti. Eşimi de çok seviyorum. Ayrılınca onu bidaha hiç göremeyeceğimi biliyorum. Ellerine bakıp ağlıyorum bi daha tutamayacağım diye çoğu zaman görmüyor ağladığımı. Severek ayrılacağım :/

Bu arada kayınbabam ben hasta olunca beni aramıştı ben de o hasta olunca aradım arada 1 ay filan var beni aradıktan sonra hal hatır için aramadım onları bu nedenle ben arayınca kaynanam açtı telefonu baban yatıyor dedi. Baban hasta bizim burda kimsemiz yok ne yapalım dedi . (halbuki tüm sülale orda) Bi saat sonra baktım adam facete paylaşımlarda bulunmuş. Eşime sordum neden baban böyle bi şey yaptı ..
-ben onları o arada hal hatır için aramamışım çok zorlarına gitmiş. dedi.
Bu kadar kolay mı benim gönlümü almak. sırf bi aradılar diye çok şey yaptılar.

Ayrıca konunun başında hani kaynanam göya eltim benim için ' kurban bayramı benim annemin hakkıdır gitmeyeceğim' demişim ya eltimde ağlamıştı. Onunda aslını öğrendim. Bunu sofrada kaynım benim ağzımdan değil benim eşimin ağzından şaka yollu demiş gülmüş. Kaynanaya bak sofrada bu şaka yapılırken eltim yok. Kendi oğlunu koruyup kızın adını eşime veriyor diyor ki o demiş ki böyle böyle böyle. Eşimde safmıdır nedir diyor ki yanlış anlaşılma olmuş.
Şimdi sofrada eltimde olsaydı diyeceğim hadi neyse . Konuşma yapılırken kız yok ortada kadın kendi oğullarını koruyacam derken hem eşimle benim aramız bozmaya çalışıyor hem eltilerin arasını.
Yorumda size ait.
Böyle yanlış anlaşılmamı olur.

Sabah İzmire gidiyorum inşallah moralimi ve kafamı toplayıp geri geleceğim kızlar.
İnşallah güzel günlerimiz olur hepimizin.

Canım yolun açık olsun.. Annene acil şifalar diliyorum. Şimdi senin için üzülüyordur ana yüreği işte :ssz:

Eşinde keşke ailesine karşı dik dursa kapınızı kapadığınızda yalnız olacağınızı anlasa.. Sensizlik belki aklını başına getirir. yani umarım.. :ssz:

Canım yolun açık olsun.. Annene acil şifalar diliyorum. Şimdi senin için üzülüyordur ana yüreği işte :ssz:

Eşinde keşke ailesine karşı dik dursa kapınızı kapadığınızda yalnız olacağınızı anlasa.. Sensizlik belki aklını başına getirir. yani umarım.. :ssz:

Allah razı olsun canım. Elbet üzülüyordur ama ondan başka kimse beni iyi edemez. Çok özledim onu...

Problem oydu zaten canım en başında düzgün bi duruş sergiyelemedi şimdi de dururken sallanıyor. İnşallah hayırlı olur inşallah biraz aklı başına gelir...

Bence eşinize söyleyin boşanmadan önce mutlaka; o sadece sizinle değil kimle evlenirse evlensin mutsuz olacak bu aile ile. Ayakta dururken sallanıyormuş. Zaten hep onun ayakta duramaması sallanması yüzünden çekmediniz mi siz? Baştan bilseydi dimdik durmayı böyle olur muydu? Allah kolaylık versin size.

Severek ayrılırsan pişman olursun gibime geliyor..
Ama sevgi tek başına da yetmiyor.
Eşin ailesi konusunda keşke akıllansa da yazık etmese size.
Bunu öğrenmesi için zamana ihtiyacı var ama.

Benim eşim 1 buçuk yılda bana baskı yapmamayı öğrendi mesela..
Şimdi çok daha iyiyiz bu durumda.
Acele etmemeni öneririm..

Bence eşinize söyleyin boşanmadan önce mutlaka; o sadece sizinle değil kimle evlenirse evlensin mutsuz olacak bu aile ile. Ayakta dururken sallanıyormuş. Zaten hep onun ayakta duramaması sallanması yüzünden çekmediniz mi siz? Baştan bilseydi dimdik durmayı böyle olur muydu? Allah kolaylık versin size.

İnşallah kolaylık verir gerçekten çok yoruldum insanların laflarıyla uğraşmak çok kırıcı çok fenaymış. Evet en temel nokta duruşundan kaynaklandı ; hem ailesine ,hem ortağına, hem her şeye canım.

Severek ayrılırsan pişman olursun gibime geliyor..
Ama sevgi tek başına da yetmiyor.
Eşin ailesi konusunda keşke akıllansa da yazık etmese size.
Bunu öğrenmesi için zamana ihtiyacı var ama.

Benim eşim 1 buçuk yılda bana baskı yapmamayı öğrendi mesela..
Şimdi çok daha iyiyiz bu durumda.
Acele etmemeni öneririm..

çabuk karar vermek istemiyorum ama vereceğim karar ne olursa olsun bundan pişmanlıkta duymak istemiyorum.
Eşim benim haklı olduğumu biliyor ancak ailesi çok psikolojik baskı yapıyor. Can mı dayanır cahil insana. En son patlıyoruz gene.

Bizimki hem baskı hem çok kırıldım da değil döküldüm ben . En hassas olan konulardan canımı yaktılar benim.
Şimdi boşanmasakta annemin vefat ettiği günü düşünüyorum bu insanlara karşı nasıl bir davranış içine girerim bilemediğim için kinim artıyor canım. Sadece baskı meselesi değil...

konunu ara ara takip ediyordum
anladığım kadarıyla çok seviyorsunuz birbirinizi
bence ayrı kalmak iyi gelir biraz
acele etme derim canım
hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

Sizin şuan en ince yeriniz anneniz. Eşinizin hiç değilse bu konuda dik durması gerekiyordu. Eşinin ebeveynleri insan değil zaten. O laflar nasıl düşünülüp akıl edilir, nasıl söylenir? Hiç mi insaf yok. Kim olsa affedemez kararınız yanlış değil. Umarım eşiniz bu ayrılık sürecinde kafasını toplar da ne olduğunu anlar. Yoksa onun içinde geç olacak.

Erkekler, ama arayı bulmaya çalışan erkekler genelde ne annesinden yana olabilir nede karısından yana.
Amaçları arayı bulmaktır ama iki tarafıda memnun edemezler.
Evliliğimin ilk aylarında bende yaşadım bu durumu, 2 ay kv ye gitmedim, aramadım sormadım, hep böylemi devam edicek diyodu eşim.
Baktım ki durduk yere hiçbişey yokken eşimle aram bozulacak, durumu toparladım.
Tabi benim kv seninki gibi terbiyesiz değildi o ayrı.
Ama aileler yüzünden yıkılan nice yuvalar var, buna değer mi. Üstelik kaç km ötedelermiş. İkili oyna sende biraz.
Tamam aşkım bana biraz zaman ver, senin için daha dikkatli davranıcam de. Yanında bikaç kere yapmacıkta olsa hoş beş et kv ile, ozaman kaynanan bişey dese bile eşin senin adım attığını gördüğü için seni haklı bulacak.
Zaten uzaktalarmış, zırtpırt görüşmek zorundada kalmayacaksın.
Senin annen şöyle senin annen böyle dediğn sürece siz kaybedersiniz.
Bence söylediklerimi dikkate al.

Bak ben 2 ay gitmedim dedim ya, eşim durmadan laf sokuyodu gitmicez mi vs diye, sonra ben arayı düzelttim 1-2 kere gittim sonra haftalarca gimedik eşim 1 kere bile sormadı kendi gitmek istemedi zaten yani yapmadığın şey daha çok göze batıyor.

bi kuzenim var şimdi evli olduğu adamla sevgiliyken adamın annesi kanserdi, anneme onu anlatırken "amaan o zaten kanser, ölür yakında" demişti. hiçbir şeyi olmayan teyzem bir anda kanser oldu 6 ay yaşadı öldü.ne düğünlerini gördü ne torununu.kadın 5 sene yaşadı.geçenlerde rahmetli oldu.demem o ki ecelin ne zamaman tecelli edeceğini ancak Yaradan bilir, o cahilin sözüne üzülmeyin. insanın annesi bir tane, boş verin gerisini..

Tüylerim diken diken oldu

Bide hala boşanma davaları süren bir çift arkadaşımızın hikayesi geldi aklıma.

Herşeyleri 4/4lük oldu. Evi / arabası/ maddi imkanlarının onda biri bizde yoktu. Bizden 5 ay önce evlendiler, yıl dönümlerini göremeden ayrıldılar.

İşte hep bu aile meselesinden. Sen benim anneme gitmedin, annen şunu dedi, ablan bunu dedi.
Yine içlerini allah bilir ama bu hikayede de kızın annesi çok fettan, paragöz bişeydi. Çok zengin olmalarına rağmen.
Aylardır davaları sürüyor hala boşanamadılar.
Çok üzülmüştüm onların durumuna.
Aileler için evliliğinize yazık emeyin nolur.
kv nin tavrı çok yanlış, asla tasvip etmiyorum ama evlilğiniz için bişeyler yapamazmısınız

canım,yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm.Kendi yaşadıklarımı gördüm sanki.Bütün yorumları okuma şansım olmadı.Bende sana kendi yaşadıklarımı anlatayım...Senin yaşadıklarının yanında, benimkiler önemsize elbette ama, inan bana unutulmuyor yapılanlar.Ben 7 yedi yıllık evliyim.Ne nişanım,ne düğünüm oldu istediğim gibi.Maddi durum nedeniyle değil, kayınvalidemler kapalı.Yani görümcem,eşimin teyzeleri vs.He,benim annemde kapalı ama düğünlere vs.yerlere gider.Düğünüm olmadı,nişanım olmadı.Takılarımın hepsini eşim yaptı.Şu an sadece takı setimin bileklği ve küpesi var elimde.Çünkü nikahtan sonra davetiyydi,şekerdi derken hepsinin borcunu altınlarımızla kapattık.Öyle çok şeyler oldu ki,nişan alışverişini burnumdan getirdiler,eşimin kafasına yüzüğü attığımı bilirim ben.Yok aramıyormuşum,yok sormuyormuşum.Evlerine gidersin,dönüp nasılsın demezler bir kez bile.varsa yoksa kızı,torunları.Eşime çok kavga ederdik ilk günlerde.Ailesi onu doldururdu hep bana karşı, bende açardım ağzımı yumardım gözümü.Hep onlar haklıydı,ben haksızdım.7 yılım mücadeleyle geçti.Kavga,gürültü,huzur kalmamıştı artık.Derken zaman içinde eşim gördü annesinin nasıl bir insan olduğunu.Güya hacı-hoca takımı bunlar...sen düşün gerisini.Eşini seviyorsun, bu o kadar belli oluyor ki...kayınvalidenin yaptığı terbiyesizlik,çok ayıp.Allah'ın bize yazdığı kaderi,ancak Allah bilir.Kayınvaliden annen için olmayacak sözler sarfetmiş, ayıp...Ne yapmam gerek dersen eğer,nazizane fikrim elbette,söyleyeyim.Bence sabret.Eşini sevdğin her halinden belli.Bırak konuşsun,bırak doldursun.Duyma,bilme,tartışma.Çok zor biliyorum, söylediklerini kabul et demiyorum sana ama eşinin ailesi ile hiç bağlantı kurma.Yorum bile yapma ailesiyle ilgili.Eninde sonunda eşinde anlayacak,inan bana.Çünkü bu hep böyledir bitanem.Üzülmemeye çalış.Eşinle,ailesi ile ilgili hiç tartışma,yorum yapma,duyma.Sen evinle alakadar ol,zaten yeni de evlisin.Evinle ilgilen,yemek yaparak stres at,ne bileyim,oyala kendini düşünme.Allah anneciğine sağlık, sana da sabır versin.Dediklerimi de bir kardeş/abla tavsiyesi olarak aklının bir köşesine yaz.He diyeceksin ki düzelir mi...Düzelecek,gör bak.Ama dersen ki unutur muyum,o imkansız işte...

canım zor bir durum allah kolaylık versin. insan kabullenemiyor tüm yaşanılanları. ben de eşini sevdiğini görüyorum keşke dik durabilse bu dik duruşta elbette ailesini atsın bıraksın demiyorum sen de demezsin ama haklıyı haksızı kimin nerde durmasını gerektiğini bildirmesi gerek. bu kişi anne baba kardeş de olur yeri gelir sen de olursun. Dengeyi kurmak demek iki tarafı da idare etmek değil benim gözümde. Aile de olsa yanlış yapıyorsa bunu her evlat dile getirebilmeli tavır koyabilmeli. zaten eşin böyle yapsaydı sen de bu kadar üzülmezdin kv nin sözlerine.

Merhaba kızlar döndüm tatilden. Annemle de babamla da uzun uzun konuştuk.
Tabi anneme eşimin anası senin için böyle böyle demiş demedim. Her haltımıza karışıyorlar eşim pek bi şey diyemiyor ha bire rahatsız ediyorlar dedim. Babam da ben konuşacağım telefonda dedi.

''Oğlum ben kızımı tanıyamıyorum. Biz senle konuştuğumuzda ben kızımı sana emanet ettim dedi böyle mi söz vermiştin. Ben sana aileni at demiyorum ama aileni uzak tut biraz. Siz mutlu olacaksanız bizde o eve gelmeyiz. Biz hiç sen bizi aramadın diye laf ettik mi. İnsan sıkıntılı zamanlarda konuşur dertleşir ama sürekli zırt pırt baskı yapılmaz'' dedi.

Eşim de haklısınız dedi ama Morseven benim yanımda durmuyor sürekli boşanmaktan bahsediyor. Babamda bunun üzerine
''sen onun yanında durursan o da senin yanında durur dedi. Böyle bir durum bi daha olursa bi daha aramam kızımı alırım'' dedi

Eşim hafta sonu hem kuzenin düğününe hem de ailsiyle konuşmak için memleketine gitti. Dün konuştum neler söylediniz konuştunuz diye.
Kayınvalideme sormuş ' diğer gelinin senden duymuş Morseven'in annesi için ölsün demişssin' Kadın hemen görümcemin yanında biz öyle bir şey demedik. Hatta dedik ki annesine bi şey olursa biz burdayız sahip çıkarız hatta görümcen de ona kardeşlik yapar.Üstelik eltim de daha önce aramızda konuşulan şeyler için
'Kurana el basarım ki ben Morsevenle hiç bir şey konuşmadım'' demiş.
Eşimde ailesine sadece
'kızın kalbi kırılmış, yataktan sıçrayarak uyanıyor bizi biraz rahat bırakın demiş. Babası da göya o kırıcı konuşmayı annesi evde 3 gün ağlamış ondan karısını öyle görüne dayanamamış bana açmış telefonu.Ama yine onların geliniymişim ne zaman istersem naşlarının üzerinde yerim varmış.
Ulan dedim benim üzüntüden kanser annemin beynine sıçradı benim babam arayıp telefonda sana neler demeliydi ama 7 ay sonra benim için konuştu.

Bunun üzerine göya benim babam beni düşünüyormuş onlarda evlatlarını düşünüyormuş. Dedim ki evlatlarını değil baban karısıyla altınlarını düşünüyor.

dedim. Günahkeçisini de eltim yaptılar ben daha biraz daha dişli çıktım diye.

Yapacağım tek şey biraz bizi rahat bıraksınlar ben de kafamı toplayayım kızlar ne yapacağıma karar vereceğim. Sonuna kadar haklı olduğuma inanıyorum. Eşim ailesinin dertlerini çekebilir ama ben cahil cühela ailesine katlanmak zorunda değili diye kendisine belirttim.
Rabbim hayırlısını versin.

Uzun bir aradan sonra merhaba.
Bu 1,5 yılda neler oldu. Benim gibi evliliği kötü başlamış olanlar için şu anlık sonucunu yazmak istedim.
Burda sağolsun herkes bana çok yardımcı bazılarının yuvanı yıkma demesine pek anlam verememiştim çünkü öfkeliydim ve kin doluydum.

Annemi geçen yıl Ağustos ayında kaybettik. 2 ay onkoloji hastanesinde ben ve teyzem baktık. O hastane deçok zor günler geçirdim hayatımda görmediğim kadar ölüm gördüm kanser yakınlarını gördüm, çaresizliği gördüm. O kadar değişik bir yazdı ki anlatamam Rabbim tüm onkoloji hastanelerinde kalan hem hastalara hem yakınlara yardım etsin.

Bu süreci yazmamın sebebi eşimle evliliğimizde en büyük dönüm noktasıdır. Benim eşimden vazgeçmeyişim ilk ve en önemli nedenidir. Çünkü eşim çok ağır iş yaptığı halde her gün o haliyle hastaneye geldi. Bir dediğimi iki etmedi. Her gün birileri öldüğü için , annemi öyle gördüğüm için kahroluyordum. Yüzüm gülsün diye üzülmeyeyim diye her şeyi yaptı. Bunu anlatamam kızlar. Çünkü annemin yanında ağlayamıyordum. 20 yıldır her gün ölecek diye ağlayan ben yaşıyordum bunu hem de etrafımdaki insanlarla Allahım o günleri getirmesin bi daha önüme.
Eşimin ailesi birden değişti nasıl oldu hiç bilmiyorum.. Annem vefat etmeden annemi ziyaret ettiler. Annem vefat ettiğinde geldiler. O günden sonra kayınvalidem tek kelime etmedi. Bu kış ümreye gittim geldim kadın evimizi temizledi tüm aileme yemek yaptı. Geçenhafta kalbi atmadığı için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım yine geldi.. Bana çalıştığım için yemek yapıp gönderiyor.

Hayat çok garip böyle başlayan bi hikaye böyle devam etti. Ha ben affettim ama unutmadım. Ama bunun konusunu açmıyorum artık. Çünkü kim ne yapmışsa vicdanına hesap verir sonra gün gelir Rabbine hesap verir. Kim ne yapmışsa gitsin Rabbine hesap versin.

Allaha emanet olun. Sabır çok zormuş ama meyvesi tatlıymış.. Rabbim hepinize güzel evlilikler nasip etsin. Sizi annenizden babanızdan ayırmasın.

Allah anneciğinize rahmet eylesin. Sizin de evliliğinizi daim etsin. Sabır güzel şey sonunda böyle mutluluk varsa. Ben sizin durumunuzda olsam evlilik akşamı keser atardım kavgadan sonra ama siz fevri davranmayıp meyvesini almışsınız

Allah anneciğinize rahmet eylesin. Sizin de evliliğinizi daim etsin. Sabır güzel şey sonunda böyle mutluluk varsa. Ben sizin durumunuzda olsam evlilik akşamı keser atardım kavgadan sonra ama siz fevri davranmayıp meyvesini almışsınız
Allah razi olsun canim. Tum olmuslerimize rabbim merhamet etsin nurlar icinde yatirsin hepsini. Ben cok cektim canim cok acidi canim guclu bi kadindim basimi egmedim kimseye bu sekilde kabul ettirdim kendimi. Taviz vermedim. Cok rahat ayrilabilirdim imkanlarim vardi ailem arkamdaydi. Esim yanimda durdu annemin kan ihtiyaci olunca hep o once buldu getirdi. O yanimda durunca devam etti. Esler birbirinin yaninda durmali yoksa evlilik cok zor

Back