• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buzdolabına konacak yemek

ay_she

Herşey değişti...Herşey..
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
38
Puanlar
208
Yer
İstanbul
Merhaba Kızlarr :)

Ben çalışan evli biriyim belkide çoğumuz öyleyiz :)

şimdi iş değiştiriyorum bu arada 1 haftalık boş zamanım var.yenı işimde cumartesileri de
öğlene kadar çalışmam gerekicek bende diyorum ki yeni işe başlamadan buzdolabında
saklanacak yemeklerden yapıp roklayım diyorum bi kaç çeşit biliyorum ama
çeşit fazla olursa çok iyi olur bana yardımcı olur musunuz sizde bildiğiniz
buzlukta saklayabileceğim çıkartıp kısa sürede hazırlayabileceğim yemekler tavsiye
ede bilirseniz çok sevınırım ve belki hepsi burda toplanır ve arşiv olur

yazarsanzı çok sevınırım kızlar :) takip ediyorum topiki :) şimdiden sağolun :39:

canım ben yazını çok geç gördüm,okursan işine yarar şeyler çıkar belki...eminim bunları biliyorsundur ama ben yine de anlatayım,çalışırken benim çok işime yaramışlardı:
karnıyarığı pişirdikten sonra yemeğin bütün suyunu boşaltıp sadece kendisi kalacak şekilde dondurabilirsin.ben mikrodalgada ısınana kadar ısıtıyordum,çok az lezzet kaybına uğruyor,tabii ki yeni pişmiş gibi olmuyor ama yanına pilavı da koyunca süper oluyor,hatta kimse anlamıyor donmuş olduğunu:))
aynı şeyi etli biber ya da yaprak sarma için de yapabilirsin ama en önemlisi suyuyla dondurma,o zaman çözülmeden kaynaklı hafif bir koku oluyor çünkü.yine aynı şekilde tas kebabını da dondurabilirsin,hatta onu hafif suyuyla dondurabilirsin,onda koku olmuyor.
hamur işlerinden kurabiye ve börekleri pişmemiş halleriyle dondurup hemen donuk halleriyle fırına atabilirsin,yeni yapılmıştan daha güzel oluyorlar.
çok uzun oldu ama bir de nohut,barbunya,kurufasulyeyi de haşlanmış olarak dondurursan,hemen soğanını salçasını ya da etini kavurup suyunu koyarsın 15-20 dakikada pişer.
umarım işine yararlar canım...

Yemeği buzdolabına mı yoksa derin dondurucuya mı koyacaksınız ?
Buzdolabında en uzun dayanabilen yemekler zeytinyağlı yemeklerdir.
Buzluğa ise mercimek çorbası sebze çorbası vs koyabilirsiniz.
Pişmiş olarak patatesli ve pirinçli yemekler çözüldükten sonra çok lezzet kaybına uğruyor.O yüzden tavsiye etmem.
Pişmemiş ama sarılmış yaprak sarması veya lahana sarması koyulabilirÇıkardığınızda düdüklüde 15-20 dk.da pişecektir.
Haşlanmış nohut,fasulye,mercimek bezelye koyabilirsiniz.Bunlarlada yarım saat içerisinde lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Yaz döneminde domates,fasülye ve patlıcanla konserveler hazırlarsanız kışın yemek yapmak çoook kolay olacaktır sizin için :34:

-doğranmış soğan(soy, doğra, çöpü bulaşır sağa sola, kesme tahtası vb dertlerle her seferinde uğraşmaktan kurtarıyor.)

-gözleme (acil kurtarıcı oluyor, yağsız teflonda 5 dk da hazır) biz sebze yemeği yanına dengeleyici olarak kullanıyoruz, akşam yemeklerinde de çok işe yarıyor.

-pişmiş barbunya yemeği, poşet içinde saklıyourz, her ihtimale karşı çıkarınca bir poşete daha koyup soğuk su içinde 10 dakikada çözüyoruz, mis gibi oluyor. sıcak seviyorsanız zaten tencerede bir iki çevirirsiniz.

-köfteler (çiğden) hemen tavada çevirip 7-8 dakikada mis gibi hazır yanına pilav -makarnayla.

Pişirdiğiniz sulu tencere yemeklerini (bezelye, fasulye, pırasa, karnıbahar, etli yemekler, patlıcan oturtma vs vs...) ocaktan indirir indirmez metal kapaklı kavanozlara doldurun suyuyla beraber, ağzını iyice kapatın ve kavanozu ters çevirip soğumasını bekleyin daha sonrada buzdolabına koyun. 2-3 haftaya kadar tüketebilirsiniz bu şekilde yemeklerinizi. Bazen yemeğin miktarını fazla kaçırdığımda bu şekilde ayırabiliyorum. Hiçbir şekilde ekşime bozulma olmuyor. Yemeği kavanozlara koyarken kaynar vaziyette koymayı unutmayın. Soğuk yemek koyarsanız kapak vakumlamaz ve yemek bozulur. Çalışan bayanların işine yarar umarım.

-doğranmış soğan(soy, doğra, çöpü bulaşır sağa sola, kesme tahtası vb dertlerle her seferinde uğraşmaktan kurtarıyor.)

-gözleme (acil kurtarıcı oluyor, yağsız teflonda 5 dk da hazır) biz sebze yemeği yanına dengeleyici olarak kullanıyoruz, akşam yemeklerinde de çok işe yarıyor.

-pişmiş barbunya yemeği, poşet içinde saklıyourz, her ihtimale karşı çıkarınca bir poşete daha koyup soğuk su içinde 10 dakikada çözüyoruz, mis gibi oluyor. sıcak seviyorsanız zaten tencerede bir iki çevirirsiniz.

-köfteler (çiğden) hemen tavada çevirip 7-8 dakikada mis gibi hazır yanına pilav -makarnayla.

ek olarak;
derin dondurucunuz için
-yıkanmış doğranmış maydanoz, dereotu buzdolabı poşetinde ağzı klipslenerek çok pratik oluyor. hem ziyan olmuyor hem de elinizin altında hazır oluyor.

bu arada lahmacun siparişi vermiştik bugün, onu da dondurup (ikiye katlanmış olarak) yemek istediğimizde teflon tavada çok az yağ ile iki yüzünü çevirerek ısıtmak yeterli diye yazıyordu kutusunda:56: ama denemedim henüz bu şekilde, fakat açık olarak dondurup sonra fırında ısıtmıştık çıtır çıtır olmuştu:56:

ayrıca kk daki arkadaşlar sayesinde deneyip hayran kaldığımız bir yemek daha kazandı dondurucumuz! pişmiş etli yaprak sarma! harika oluyor lezzeti hiç bozulmadan.

bir de pişmiş yeşil merceği de koyduk bu sene, hemen sahanda ısıtıyoruz şipşak hazır:34:

Son düzenleme:
nohut, fasulye gibi bakliyatları haslayıp buzlukta saklamak mümkün. ayrıca köfteleri pişirip buzluğa atmak da çok pratik oluyor.

Annem börek yapıp pişirip koyuyoo acil misafir geldiğinde 1.5 dakka mikrodalgada döndürüyoo:1:

Karnıyarık yapıyoo koyuyoo patlıcanları kızartıp dolduruyor öyle dizip tepsiye koyuyorr istediği zaman çıkarıp bi salçalı su fırına..

patlıcanları küp küp kızartıyor.. minik köfeteler yapıp kızartıyor onlarıda kızarmış ölece koyuyorr..
Sonra çıkarıp karıştırıyoo pişiriyor..(patlıcanlı köfte)

kürdana çöp şiş yapıp koyuyor.. kürdana 1 küp patlıcan.. 1 biber.. bi minik misket köfte.. domates.. geçiriyor.. (patlıcan az kızartılmış) sonra böle böle 25-30 küedan yapıp difrize.. sonra oda salçalı suya fırına yada tencerede ocakta..

Ben köfte (kızartılmaya hazır) böyle şeyler harici pek sevmiyorum o difrizz tadı taze gelmiyor bana anlık olmalı yemek..

Çalışmadığım için vaktim bol severek yapıyorum yemeklerimi..
Umarım annemin fikirleri yardımcı olurr size:34:

Belki çok eski bir konu ama halen benim gibi arada açanlar olabilir
isimleri başka yörelerde farklı olabilir ben adanaya göre yazıyorum.

içli köfte
ekşili köfte( nohutlu olan)
sarımsaklı köfte
yüksük çorbası veya mantı
börek peynirli- pişmiştavuk+garnitürlü-
sarma
dolma
karnıyarık

Back