Buzdolabım koktu ne yapabilirim?

vanilya ve karbonat gerçektende çok işe yarıyor..............
ben buzdolabımda ikisinide ağzı açık bulunduruyorum...........

sonra onu yemeye nasıl miden tutuyor anlamıyorum valla ağzı aöık bi şey kalsa dolapta farkettiiğim anda onu direk çöpe atarım bence sera streci evinden eksik etme yemeklerin ağzını kapatırsın kavun karpuz asla açık bırakmam her şeyin üstünde sera srtrecim vardır peynir zeytin bal reçel onun için hiç dolabımda kokmaz hem hiç bişi de dökülşmez

Canım ben de ağzı açık bırakmıyorum. Onları da kokuyu alsın diye koydum. Faydasını gördüm. Zaten kullanmıcam onları bidaha. Benim derin dondurucuya koyduğum şeyler yüzünden koku oldu canım.

cokacimcoookkaydirigubbakcemilehmmm okey o zaman ama birden onları yiyceeeni düşündüm de bööööğğg geldi

dolabta üstü açık kaldı diye yiyecek çöpe atılırmı yazık neticede konulan yer temiz ve soğuk nedeniyle hijyen bir ortam, kokuyu alması için konulanlar tabiki kullanılmaz. çoluk çocuk biraz büyüyünce neler neler yapıyorlar birde evde yoksanız tamam.

mesela ban kahvaltılık olarak dolabın orjinal kahvaaltılığını kullanıyorum pratik olduğu için, kendine ailt bölüme çekmece şeklinde sürüyorsun o kadar öyle sıkı sıkı streçlemiyorsun sadece üstü örtülüyor.

silme suyuna karbonatlı suyla silin sonrada durulama suyuna soda koyarsanız içindeki kokuyu yok ediyor bunu tavsiye eden ariston un servis yetkiliydi. ben denedim evet işe yarıyor ve bunu ayda 1 yapıyorum bana tavsiye edildiği şekilde..........

Hiç Başıma Gemedi fkat yinede ne olur ne olmaz diye.. Hep karbonatlı suyla siliyorum..
Kokuyu giderici jel ve buzdolabi parfümü kulanıyorum.. Hiç kötü koku olmuyor.
Ayrıca 1 tas sütü 1 gün boyunca buzdolabinda agzı açık bir biçimde bekletince tüm kokuyu alırmış..

bunlar arkadaşım geçiçi çözümler kaynımında başına geldi arkasındaki gaz borusu yerinden çıkmış su tahliye hortumunu kirlenmiş temizlemişler düzelmiş sanırım böyle bir arızadan kaynaklanabilir istersen bir tamirciye veya dolabının servisine sor.

merhabalar herkese aynı şey benimde başıma geldi halbuki dolabımda hiç bir şey bozulmamıştı :1no2:
yazılarınızda okuduklarım karbonatla silme dışında hepsi geçici çözümler bende denedim ve sonunda servisi çağırdım herşeyden buz kokusu alıyorum diye şikayetimi bildirdim gelip baktılar ama benim aldığım kokuyu almadılar sonra filtresini söktüler o zaman bana inandılar iğrenç kokuyordu:tomato: filtreyi değiştirdiler ve dedilerki karbonatlı suyla silin 4 ayda bir filtreyi çıkarıp 1 saat kadar güneşlendirin
bununda çok yararı oluyormuş ne kadar basit çözümü varmış değilmi :1rolleyes:

aynı sey kardesımın basına geldı cok fena kokmustu onlar tatıldeyken elektrık kesılmıs hersey kokmustu.......ınanın kızlar mangal komuru fayda etmesse baska hıcbırsey fayda etmez....dusunun komuru atarken kokuyu topladıgı ıcın komur un ıgrenc koktugunu farkettık..bıze servıs tavsıye ettı...eger koku gecmesse dolapta kesın bır arıza vardır fıltrede fılan a.s.

kızlar ben evde yokken dolabımda kavun ve karalahana çürümüş geldim karbonatlı suyla sildim arap sabunuyla sildim çamaşır suyuyla sildim 2 gün falan havalandırdım havalandırdıktan sora koku kalmamış gibiydi sora buzdolabının kapağını kapatıp çaılıştırınca koku geri gelmişti senağlama dün mangal kömürü ve karbonat koydum önceki gün bir kase süt koydum kahveyi de denedim yine de kokuyor ekşi ekşi dün servisi aradım karbonatla sil dediler sildim dedim büyük marketlerde satılan koku gidericilerden al dediler sizde çare tükenmez bu mangal kömürü falan kaç günde işe yarıyor son olarak bugün sirke ve çayı deneyeceğim başka ne yapabilirim bir yardımcı olun lütfeeeeennnn

sevgili arkadaşım bende senelik izindeyken eve hırsız girmesin diye açık bıraktığım lamba ampul çok ısınıp sigortayı attırdığı için deep freeze de bulunan tüm et ve balık ürünleri eriyerek kanlı sular mutfağımı kaplamış ve evi iğrenç bir çürük et kokusu sarmıştı. Dolabın içini ve kokusunu anlatmak bile istemiyorum. Denemediğim şey kalmadı. Sildim havalandırdım ama nafile. En son bir yerde beyaz sabunun işe yaradığı yazıyordu. Evet mucize beyaz kalıp sabun ... Buzdolabının herhangi bir yerine bildiğimiz dikdörtgen şekilli beyaz kalıp sabun koy. Sebzelik olur, yumurtalık olur, nereyi istersen. O sabun kendi kokusunu asla içeriye ve yiyeceklere vermiyor ama içeride ki her türlü pis kokuyu alıyor. O günden beri buzdolabım dan beyaz sabunu hiç çıkartmıyorum ve çok memnunum. Denemeni tavsiye ederim.
sevgilerimle

Biz de buzdolabında çürüyen et faciasını yaşadık.Ne yaptıysak olmadı.günlerce balkonda havalandırdık buzdolabını.O bile olmadı. Arçelik servisinden metal bir kaba demlenmiş çay koymamızı söylediler.Kullanım kılavuzuna bu yöntemi eklemeyi düşündüklerini söylediler.Bunu deneyin bence.Kömür de bir nebze etkili.Bizimkinde buzluğun iç kaplamasındaki köpüklere o pis kan geçtiğinden ne yaptıysak olmadı.Dolap pert oldu

Kızlar buzdolabım yeni daha, içinde birşey falanda bozulmadı, akma kokma olmadı yani.. ama buzdolabı kokusu var.. üstte daha hafif, dondurucuda daha fazla.. düzenli temizliyorum, ağzı açık süt koydum, çay posası koydum, vanilya koydum ama biraz hafiletsede bi zaman sonra koku geri geliyor, tamamen geçmiyor.. bahsettiğim koku, bişeyin bozulmasından kaynaklanan bir koku değil, buzdolabı kokusu diye tabir ettiğimiz kokudan.. dondurucu kısmına kokuyu alacak ağzı açık birşeyde bırakılamıyor zaten :S bu sorundan nasıl kurtulabilirim.. başka bi çözümü olan var mı acaba ? şimdiden tşk. ederim..

Ben de bir türlü çıkmayan tavuk kokusu buzdolabını çok kötü sarmıştı , çıkartamadık bir türlü sonrasında bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Aktif karbon kullandım. Bu Aktif karbon buzdolabındaki kokuyu alıyor, tavsiye üzerine kullandığım bir ürün oldu ve gerçekten işe yarıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
tavsiyeniz için çok tşk. ederim. incelicem..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…