Buzdolabım koktu ne yapabilirim?

Ecrin_Ceylin

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
1.147
2
316
42
Diğer
Kızlar derin dondurucusuna koyduğum şeylerden dolayı dolabımı bir koku sardı.
Temizledik falan ama nafile. koku gitmiyor.
Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Demlediğiniz çayın posasını birkenarda kurutur açık bir kasede buzdolabınızın içine koyarsanız kokuyu alıyor ben yapıyorum işe yarıyor kolay gelsin

ben vanilya poşetini ağzı açık bir vaziyette dolapta bırakırım kokuyu alıyor kahvede ALIYOR SÜTTE ALIYOR CANIM

birde buzdolabını deterjanla silmemek gerekiyormuş oda koku yerleşmesine sebep oluyormuş ve o zaman garanti kapsamından çıkıyormuş bana öyle demişti servis aklınızda bulunsun.süt işe yarıyormuş böle durumlarda bi çok yerden okumuştum

Karbonat da çok faydalı kızlar, aklınızda olsun, ben hep bulunduruyorum dolapta hiç koku derdim olmadı şimdiye kadar.

vanilya ve karbonat gerçektende çok işe yarıyor..............
ben buzdolabımda ikisinide ağzı açık bulunduruyorum...........

Merhaba

aynı durum benim başıma geldi,biz tatildeyken birisi elektirik şalterini indirmiş .buzdolabım berbat koku sarmış .süt,vanilya ,çay posası denedim hala koku var .bir de mangal kömürü deniycem.
başka ne yapabilirim .arkadaşlar

buzdolabının içinde tütsü yakılsa?
kötü mü olur ki acaba herşeyi çıkartacaksın tütsü yak bir süre beklet..
denemedim ama olur gibi geldi sanki..

bir de bildiğim kadarıyla buzdolabi kokusu için kokular vardı marketlerde bir ara.. hala varmıdır bilmiyorum.

valla benim buzdolabıda tatildeyken başına iş gelmiş durmuş içşnde
ne varsa yani kuyruk yağı vardı o erimiş akmış tiksintiye düştüm resmen ne yaptıysak olmadı koca bir kış kullanmadık sürekli de yıkadık sildikm ama hala var sanki

buzdolabı kokusu için bir kaseye biraz sirke koyup ağzı açk olarak dolaba koyarsanız kokuyu gideriyormuş.deneyenler sonucuda yazsın ki ne iyi gelecek bilelim:uhm:

arkadaşım benim başıma geleni yazdım okuduysan 15 gün evde yoktuk şartelleri indirmişler dolabımda neler yoktuki 1 hafta daha gelmeseydik belki kokudan havasıslıktan patlıycaktı allah korusun mangal kömürünü tavsiye ederim.

Sakın detejan kullanmayın arkadaşlar.Karbonatlı su ile silin.O da koku yapıyomuş.Bilginize..........

Bu kokuyu gidermek için az bir miktar vanilyayı suda eritip dolabınızın içini bu karışıma batırdığınız bezle ovarak siliniz.Kokudan eser kalmaz

buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti.iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…