• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buyuklerin ismini cocuga koymak

PratikHanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
179
4
68
İstanbul
çevremde bu aralar çok hamile var. Hepsi de çocuguna isim bulma telasında. Bir çoğu yaşayan ya da vefat etmiş bir büyüğünün ismin koymak istiyor. Bu konuda kararsız kaldım. Çocuk açısından pek de hayırlı olmaz diyen çok. Siz ne düşünüyorsunuz?

ya hiç gerek yok böyle şeylere. benim babam dedem bile karşıydı bunlara. kaç kere kaç tane çocuğun olcak. bu lüks sadece anne ve babanın olmalı. onların çocuğu istediği isimleri koyarlar. ben şiddetle karşıyım. çocuk için hayırlı olur mu olmaz mı bilemem tabi.

aynı kargaşa bizdede var herkes ayrı birşeyler söylüyor bu duruma bir anlam veremiyorum anlıyamıyorum yok dedesinin adı verilirse daha çok sevilirmiş ,ben kimsenin adını vermiycem çocuğuma, herkes kendi adıyla kaderiyle doğup ölmüyormu ,büyüklerin ismi verilince ikinci kezmi doğuyorlar anlıyamıyorum ,umarım yaşlanınca bende tutturmam benim adımı verin çocuğa diye:):):)

bizim ailede ki atalaarda çok var bu bir bakıyorum sülaleme o onun ismini almış o onun ismini hep büyüklerinin ismi verilmiş benim ve kardeşimin ismi bile aile büyüklerinin ismi yani yiğenlerim,kuzenlerim hepsi hepsiii hep büyükbaba ve büyükanne isimloerini almışlar şimdi mesela babamın oğlu olmadığından bana diyor oğlun olursa benim ismimi koyarsın diye direk koymam hiç beklemeyin boşuna eşimle karar vericez biz çocuğumuz ismine diyorum:20:

Bende anlamsız buluyorum.. yaşadığım yerde ve eşimin ailesinde öyle bir gelenek var kız çocuk hadi neysede erkek çocuğun ismi illaki dedesinin ismi olacak,babasının babası yani..bben şaştım kaldım herkesin ismi ya mehmet ya mustafa soyisimlerde aynı tabi:)ne gerek var,zaten bir tane aynı isim ve soyisimde birisi var neden çocuk onun adı altında ezilsin,ismi bile kendine özgü olamayacaksa bu çocuk nasıl özgür olacak.. biraz kırmaya çalışmışlar bu geleneği iki isimle dedesinin ismini birde başka isim koymaya başlamışlar bu sevindirici.. ben daha hamileyken düşündüklerimi söyledim benim çocuğum tek olacak dedim ve kimsede karışmadı.. oğluma iki isim koyduk istediğini kullansın diye ikiside sadece oğlumun :))

ölmüş birinin ismini koymak hayırlı olur mu bilmem ama eskiden bir inanış varmış, ismine çeker işte kaderi benzer falan diye ama ne kadar inandırıcı bilemiyorum!

Back