Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Büyüklerde altını ıslatma

zorinson benim kızkardeşimde nörojenik mesane.bundan 10 yıl önce doktoru sonda (TAK) kullanması gerektiğini söyledi 10 yıldır sonda kullanıyor sondayla idrarını boşaltıyor günde 4-6 saat arayla sonda kullanarak idrarını boşaltıyor.hep bu şekildemi devam edecek bilmiyoruz başka doktora gitmek istiyoruz şuan araştırıyoruz umudumuzu kaybetmedik Allah büyüktür :Saruboceq:

Süpercik Allah kardeşinize kolaylık versin, yaşamayan bilmez sıkıntılı bir durum, eğer bi tedavi yöntemini bulursanız lütfen paylaşın bende paylaşıcam, sağlıklı günler

Süpercik Allah kardeşinize kolaylık versin, yaşamayan bilmez sıkıntılı bir durum, eğer bi tedavi yöntemini bulursanız lütfen paylaşın bende paylaşıcam, sağlıklı günler
çok saol canım kardeşim dün doktora gitti sondayı hayatı boyunca kullanacağını söylemiş başka bi yöntemin olmadığını söylemiş.idrar yollarında iltihap var onun için ilaçla tedaviye başlanacak çünkü iltihap sol böbreğine zarar vermeye başlamış diğer böbreğine göre baya küçülmüş.idrar geciktirici sık sık idrarının kaçırmaması için bide ilaç vermiş.bu durumda olan çok hasta varmış iki tip birincisi doğuştan ikinciside kaza geçirmiş insanlarda görülüyormuş.doktorun sanada sonda kullanacağını söyledimi yoksa ilaçlamı tedaviyi önerdi.canım sanada çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun.
:Saruboceq:

Süpercik, doktor bana ilaç tedavisi önermişti sondadan bahsetmemişti. ılaç tedavavisi de sonuç vermeyince bıraktım ilaçların yan etkisi oldu uzun süre fayda vrmeyen bişeyi kullanmak istemedim.Hemşire bi arkadaşım bi doktor dan bahsetti bi kaç gün içinde ona gideceğim bakalım inşallah Allah şifamızı verir. Benim doğuştan böyle sosyal hayatımı çok etkiledi şimdiye kadar hep insanlardan gizlemek zorunda kaldım utanç duyulacak bişeymiş gibi psikoloimide etkiledi bi çözüm bulsam ohhh diycem şu dünyada özgür ve hür olcağım sanki de

zorinsan kardeşimde senin durumunda oda herkesten saklıyor söylersem oda başkasına söyler söylediği kişi bir başkasına söyler böyle böyle herkes duyar diye düşünüyor ozaman ben artık o okula gitmem diyor senağlama

Ben ortaokulda bi arkadaşıma söylemiştim, daha doğrusu söyletmişti bana ve yemin etmişti kimseye söylemicene dair, yeminini tutmamıştı diğer arkadaşlarıma söyelmişti o olay beni çok etkilemişti ondan sonra kimseyle paylaşmamaya karar aldım fakat bu seferde içimde biriktirince sıkıntıları kendime zararım oldu. Hastalık hastalıktır sonuçta ama böyle rahatsızlıklar hastalık olarak görülmüyor toplumumuzda, inş. kesin bi tedavisi vardır.

evet maalesef böyle insanlar çok var ve bu insanlar yüzünden kimseye güvenilmiyor.hastalık insanlar için Allahım hiçkimseye dermanı olmayan hastalık vermesin...inşallah canım bu hastalığında bir tedavisi bulunur...

benımde ufakken aynı sorunum vardı ama ılk regl oldugum gun o sorunda bıttı orta okula gıdıyordum herhalde ozamanda yanlıs hatırlamıyorsam

mrb cnm, tedaviye başladım 20 gündür ilaç tedavisi görüyorum hemen etkisini göstermesini bekleyemeyiz tabiki ama sanki gayret edersem düzeleck gibi bir his var içimde 3 ay kullanacağım ilaçları, bu arada kendime de dikkat ediyorum akşamdan sulu şeyler yiyiyp içmiyorum, çok istiyorum inşşallah Allahımın izniyle atlatacağım bu sorunu, Doktor dediki eğer 3 ay sonra düzelme olmazsa bi yöntem var onu uygularız istersen dedi ama biraz riskliymiş, mesanenin içine botox(güzellik için kullanılan)uyguluyolarmış o botox mesannin hacmini arttırıyomuş ama dedi %2 ihtiml de olsa mesaneni hiç kontrol edemez duruma gelirsen o da çok ötü bişey düşünsene ömür boyu mesaneni kendi kendine boşaltamayacaksın...Allah Yardımıcımız olsun daha kötü hastalıklardan sakınsın hepimizi dua edelim birbirimize bende senin kardeşine edicem Allah en kısa sürede şifa verir inşallah..

canım benim çok teşekkür ederim benim kardeşimde zaten mesanesini sondayla boşaltıyor kendi kendine yapamıyor.botox tedavisini önermedi doktor.zaten kalıcı değilmiş6-9 ay arayla tekrar yapılması gerekiyormuş bize böyle söyledi.inşallah ilaç tedavisiyle tamamen kurtulursun Allah yardımcımız olsun bizde senin için dua edecez canımopuyorumnanaktan

canım epilepsi hastalarında da bu sorunla karşılaşılabiliyor, belkide uykuda nöbet geçiriyordur.

benim kızımda da 18 yaşında bu durumdan var verilen ilaç çok iyi geldi mene............ adlı ilaç ilacı almayı unutursa olabiliyor.botox çözüm değil zannedersem birkac senede bir tekrarlamak gerekiyor

pelvik taban egzersizlerii yaparak pelvik taban kaslarınızı güçlendirmelisiniz.... yapılışı şöyle;
1)Vajina ve makat çevresindeki kasları içinize ve yukarıya çeker şekilde sıkıca kasın
2)Kasmayı sonlandırırken kasların gevşemesini hissedin
3)Tekrar kasıp, tutun ve bırakın
4)Başlangıçta 3-4 saniye tutabilirken, ilerledikçe 10 saniyeye kadar tutmaya çalışın
5)Gevşeme sırasında 7-8 saniye bekleyin
6)Egzersiz sırasında karın kaslarınızı kasmayın(Elinizi karın bölgesine koyarsanız kasılma varsa hissedebilirsiniz. Karın kasları kasılırsa eliniz hareket eder)
7)Egzersiz sırasında normal nefes alıp verin
8)Günde 4-5 kez 5-10 dakika uygulayın

arkadaşlar mutlaka ve mutlaka alarm cihazlarından kullanın şuanda heryerde yok ama internetten bulabilirsiniz yetişkinler için idrar alarm cihazı alacaksınız en geç 3 ayda çözüm bulursunuz. bende işe yaradı. İnşallah sizde de yarar bende kaç senedir ilaç mı kullanmadım doktora mı gitmedim tek işe yarayan idrar alarm cihazı oldu. ayrıca burundan nefes alamıyorsanız onuda doktorlar diyo gece nefes alamadığın için beyin transa geçiyormuş. ama cihazı mutlaka deneyin.

benim kızımda da 18 yaşında bu durumdan var verilen ilaç çok iyi geldi mene............ adlı ilaç ilacı almayı unutursa olabiliyor.botox çözüm değil zannedersem birkac senede bir tekrarlamak gerekiyor
arkadaşlar mutlaka ve mutlaka alarm cihazlarından kullanın şuanda heryerde yok ama internetten bulabilirsiniz yetişkinler için idrar alarm cihazı alacaksınız en geç 3 ayda çözüm bulursunuz. bende işe yaradı. İnşallah sizde de yarar bende kaç senedir ilaç mı kullanmadım doktora mı gitmedim tek işe yarayan idrar alarm cihazı oldu. ayrıca burundan nefes alamıyorsanız onuda doktorlar diyo gece nefes alamadığın için beyin transa geçiyormuş. ama cihazı mutlaka deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…