Büyük sağ meme !!

Elle muayene de hep yapıyorum ve hiçbirşey çıkmıyordu ama son iki aydır bilye büyüklüğünde bir top var sağ mememde:KK43:(
Oda kotu bisey olacak diye birşey yok.bende 7-8 tane var onlardan.senede bir kontrole giderim.hep aynı.doktor adet gordugun surece olur dedi.insallah seninki de o tip biseydir.velhasil kadın olmak zor

Neden büyük sağ memem .doktora gitmeliyim hangi birime gitmem gerek bilgisi olan varmı? Tümör falan yoktur inş.yaşım29 .
Aşırı bi büyük normalde 90 giydiğim sütyene sağdaki sığmıyor.çözümü nedir?tedavisi var mı? Mamografi çekmiyorlar yaşım küçükmüş:/
Ultrasonla baktırmam lazımmış.var mu böyle olup çekilen hangi birine gittiniz ne çıktı??

Sağ ve sol meme eşit olmaz zaten.
Ama aşırı bir fark varsa 29 yaşına kadar neden beklediniz? Hormon bozukluğundan olur o. Yeğenimde vardı aynı problem, 18 yaşında ufak bir operasyonla eşitlendi.

Genelde sag kol fazla kullanildigi icin sag gogus cogu kiside zaten buyuk olurmus ki benim de oyle. Ama asiri bir durum varsa baktirin tabii.

ben muhım bırşey olacagını sanmıyorum ama yınede doktora gıtmenızde fayda var... sağ elinizi çok kullanıyorsanuz ordakı kaslar gogus ile bağlantılı olduğundan zamanla bu gogus ırıleşir ... elinize gelen küçük bilye gıbı toplar ıse muhtemel olarak sut bezlerınız yakın zamanda gıdın ve sonuçları paylaşın.... içiniz rahat olsun....

Kızlar sağlık eğitiminiz yokken mamografi hakkında yanlış yönlendirme yapmayın derim. Mamografi nedir ne görüntülenir neleri gösterir bilmiyorsunuz? Biliyormusunuz? Hayır.. Bilseniz 29 yaş çok küçük değilki falan demezsiniz. Mamografi kalsifikasyonları ( kanser bulunan memede olur) gösterir. 40 yaşına kadar kadınlarda süt bezleri mamografide beyaz beyaz gözükür. Kalsifikasyon sanılır mamografi çekilirse. Yani çektirebilirsiniz ama anlamsız olur sonuç. Süt bezleri mi? Kanser kireçlemesi mi? E radyasyon almanız cabası. 40 yaştan itibaren süt bezleri azalır ve kaybolur. O zaman mamografinün bir anlamı olur gözlemlenen yapılar hakkında. 40 yaştan önce ilaçlı MR çekilir, ultrason yapılır. MR milimetrik kistleri bile görüntüler. 40 yaşından sonra da MR la devam edilebilir. MR ses dalgasıdır ve en ufak zararı yoktur, daha garantidir sonuç. Masraflı, pahalı ve 20 dk gibi zaman alıcı olduğundan daha ucuz ve hızlı tarama yöntemi mamografi tercih ediliyor. Radyasyon zararı umurunda değil kimsenin. Ablam meme ca ve ben her yıl meme MR ı yaptırıyorum. 40 yaşımı geçince de mamografi yaptırmam. Eşim dr ben hemşire bunu bilmek gibi bir avantajımız var.

Benimde sag gogusum digerinden gozle gorulir sekilde buyuk.
Bu evlenmeden oncede oyleydi suandada oyle.

Benim de sol göğsüm daha büyük, hatta ilk sol çıkmıştı benim ergenlikte :)

Çok çok mu fark var, önceden yok muydu böyle bir durum peki?

genel cerrahı meme polınklıgne randevu alın.dr sadide vardı sanırıım e devletten bakn blursnuz.2 meme benmde pek eşit degıl zaten bırısı daha buyuk gıbı sanrm .umarım saglık problemı cıkmaz

X