• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük bir acı : ANENSEFALİ yaşayanlar var mı?

canım selam ...sıkıntın benı bıkac sene oncesıne alıp goturdu bu anlatılamayan bır acı yasayan bılır mısalı bes yıl once tedavıyle hamıle kaldım ıkızdı ıyı gıdıyodu hersey ama ense olcumleırnde kız olanda sıkıntı cıktı cok dırettım bekledım ama hıc ıyıye gıtmedı uçuncu dr ısın ehlı daha bakınca olmaz dedı sonlandıralım belkı dıger bebek dha ıyı gelısır ..cok zor bı kararla tamam dedım cok zor ya ....................unutmak elde degıl......sonlandırıldı tabı ben hep agladım agladım ama dıger bebegım ıçın gıclıu olmam gerektı ama malesef 25 haftada onu erken dogumla onuda kaybettım bı hafta yasadı kuvesde cok zor kendıme gelmem cok zor oldu sonra korkarak yenıden denedım tedavıyı sımdı üçüz kızlarım var cok sukur ama o acı hala yuregımde unutulmutyoo rabbım senıde kısa zamanda sevındırsın canım yuregıne ferahlık versın acılar bızım ıcın sabır ıse yıne bıze rabbım ecrını versın bol bol........guçlu ol ayaga kalk ve bısmıllah dıyıp yenıden koyul yola kımse anlamaz kımsse ........bol dua rabbım bıu sıkıntıyı yasayanlara yardım etsın guc versın

canım benim çok teşekkür ederim.Bende tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.Daha önce hamileliklerim var ama ya düşük ya karında ölüm oldu.Bu dördüncüydü.Daha sağlıklı olurmu diye tüp bebek yaptırdık.Bir yıl coraspin ve folik asit kullanmıştım ama sonuç böyle oldu. Aslında benim asıl merak ettiğim doktorumun bir ihmalimi var neden 16. haftaya kadar göremediler. Eğer sakıncası yoksa hangi doktora gittiğini yazarmısın tabi memnunsan. Benim artık işi şansa bırakacak ne maddi ne manevi güzüm kalmadı.

doktoruma gerçekten çok güveniyorum, ultrason gözünün çok iyi olduğunu duymuştum ona gitmeden önce. ama görevim nedeniyle mardinde yaşıyorum. doktorum da diyarbakırda. ben hamileliğimin ilk 4 ayında kanama nedeniyle yattım sürekli. doktorum hazırlıklı olun dedikten sonra kanama nedeniyle burda devlet hastanesinde yatmak zorunda kaldım, 12. haftamın başıydı yattığımda ve burdaki doktor kaç kere baktığı halde ikisi de sağlıklı dedi hep. nette de 6.,7, ayında anlaşılanları okudum doktorun ihmali yüzünden. o yüzden gerçekten önemli doktor. az önce de yazdım ya ikiz olduğu için sağlıklı bebekle kıyaslayarak gösterdiler bize çok anlaşılır bir şey aslında.

canım selam ...sıkıntın benı bıkac sene oncesıne alıp goturdu bu anlatılamayan bır acı yasayan bılır mısalı bes yıl once tedavıyle hamıle kaldım ıkızdı ıyı gıdıyodu hersey ama ense olcumleırnde kız olanda sıkıntı cıktı cok dırettım bekledım ama hıc ıyıye gıtmedı uçuncu dr ısın ehlı daha bakınca olmaz dedı sonlandıralım belkı dıger bebek dha ıyı gelısır ..cok zor bı kararla tamam dedım cok zor ya ....................unutmak elde degıl......sonlandırıldı tabı ben hep agladım agladım ama dıger bebegım ıçın gıclıu olmam gerektı ama malesef 25 haftada onu erken dogumla onuda kaybettım bı hafta yasadı kuvesde cok zor kendıme gelmem cok zor oldu sonra korkarak yenıden denedım tedavıyı sımdı üçüz kızlarım var cok sukur ama o acı hala yuregımde unutulmutyoo rabbım senıde kısa zamanda sevındırsın canım yuregıne ferahlık versın acılar bızım ıcın sabır ıse yıne bıze rabbım ecrını versın bol bol........guçlu ol ayaga kalk ve bısmıllah dıyıp yenıden koyul yola kımse anlamaz kımsse ........bol dua rabbım bıu sıkıntıyı yasayanlara yardım etsın guc versın

merhaba canım, yaşadıklarımız benziyor. ben de ikize hamileydim ve benim de kızımda aynı sorun vardı. zaten genelde kız bebeklerde görülen bir sorunmuş. benim hamileleğim hala devam ediyor, 34. haftamdayım. gittiğim doktorlar bu bebeğimin çok sağlıklı göründüğünü söylüyor ama özellikle ilk zamanlar çok endişeliydim ya bunu da kaybedersem diye. bana redüksiyondan sonraki birkaç haftanın riskli olduğu sonrasında ikiz gebeliğin özelliklerinin biteceği söylendi. senin neden erken doğum oldu, diğer bebekle ilgisi var mıymış?? Allah kızlarına sağlıklı ve güzel bir ömür nasip etsin...

doktoruma gerçekten çok güveniyorum, ultrason gözünün çok iyi olduğunu duymuştum ona gitmeden önce. ama görevim nedeniyle mardinde yaşıyorum. doktorum da diyarbakırda. ben hamileliğimin ilk 4 ayında kanama nedeniyle yattım sürekli. doktorum hazırlıklı olun dedikten sonra kanama nedeniyle burda devlet hastanesinde yatmak zorunda kaldım, 12. haftamın başıydı yattığımda ve burdaki doktor kaç kere baktığı halde ikisi de sağlıklı dedi hep. nette de 6.,7, ayında anlaşılanları okudum doktorun ihmali yüzünden. o yüzden gerçekten önemli doktor. az önce de yazdım ya ikiz olduğu için sağlıklı bebekle kıyaslayarak gösterdiler bize çok anlaşılır bir şey aslında.

Teşekkür ederim ama ben Ankara'dayım ben buradsınız gibi algıladım.Çok kötü bir durum ya tamamen doktora bağlı canımızı, evladımızı emanet ediyoruz karşılığında paramızı veriyoruz onlarda böyle bir karşısında ŞANSIZLIK diyip geçiyolar.

Teşekkür ederim ama ben Ankara'dayım ben buradsınız gibi algıladım.Çok kötü bir durum ya tamamen doktora bağlı canımızı, evladımızı emanet ediyoruz karşılığında paramızı veriyoruz onlarda böyle bir karşısında ŞANSIZLIK diyip geçiyolar.

sonlandırma işlemi için Ankara'ya gittik. perinatalogtu gittiğimiz doktor. ilgili, iyi bir doktordu ama o da nedeni yok dedi. özgür deren ismi, hacettepede prof, riskli gebeliklerle ilgileniyor. yine de aklında bulunsun.

Bir anneler günü daha yine sensiz, yine sessiz...Konuşamamak, içinde fırtınalar koparken sakin görünmeye çalışmak.Umutlanmak ama heveslenememek.Gülmek ama ferahlayamamak. Kalabalıkların içinde yapayalnız hissetmek vs vs...
Hey Allah'ım ne olursun Yarabbim dinine, vatanına, ailesine bağlı, sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip et...
Senin bu dünyadaki o minik şahane mücizene şahit olmamıza izin ver Yarabbim...

Selam olsun okuyanlara.Bugün öyle gezdim öyle dolaştım ki sensiz bebeğim.Parka, hayvanat bahçesine gittim. Bu güzel bahar pazarında seni aradım sokaklarda, salıncakta sallanan çocuklara baktım, babasının elinden tutan çocuklara, mutlu oldum bir anne bebeğine mama yedirirken, sen nerdesin be bebeğim.Mutlu oluyorum artık bebek arabası görmekten, ağlayan çocuklara kızmıyorum artık marketlerde, kendime kıyafet bakmak haz vermiyo artık, otobüste daha çok yer veriyorum çocuklu bayanlara biliyomusun bebeğim sen gideli çok şeyleri değiştirdim hayatımda.Söz veriyorum artık daha çok hazırım, seni bekliyorum, istiyorum aşkım ne olursun gel artık...

allah bidaha yaşatmasın kimsenin başına vermesin sizlerede saglıklı sıhatlı evlatlar nasıp etsin

Amin inşallah Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.Ne güzel ya hiç zorunlu olmadan böyle güzel dileklerde bulunmanız belki bunlarda dua olacak bana geri dönecektir. Çok teşekkür ederim. Kalbinizin güzelliğini hayatınızdada yaşayabilmenizi dilerim.

Ne güzel ziyaret eden çok ama bu sorunu yaşayan yok.
Peki aranızda MTHFR c677 ve 1298 Heterozigot olupta çocuk sahibi olan yok mu? Belki benim gibi Anensefali yaşamamış olabilirsiniz ama tedaviniz neydi, hangi ilaçları aldınız ve çocuk sahibi olabildiniz mi? Sorular çok oldu galiba ama cevaplarsanız çok sevinirm.

Bugün yine seni özledim canım, gözümün nuru.Burnumun direği sızladı aşkım.Bir annenin çocuğuna bakışında gördüm seni. Annesine açıklama yaparken telaşla konuşan çocuğun dudaklarında. Pazar yerinde birbiriyle konuşan anne ve oğul. Sanki iki bülbülün aşkla ötüşü gibiydi konuşmaları. Hata yapmış belliki çocuk 'ama anne ' diye başlayan cümleleri, yanaklarının al al olması, annesinin yüksek sesle ona anlatmaya çalışmaları.Çok özür dilerim ama kulak misafiri oldum sessizce onlara. Bu güzelliği bir an olsun hissetmek istedim .
Hey Rabbim AŞK bu ya Senden bize, bizden Sana ve bizden birbirimize AKAN, bizi YAKAN bu duygu...
Hepimizin yaşamasını nasip et YARABBİ...

Bugün yine seni özledim canım, gözümün nuru.Burnumun direği sızladı aşkım.Bir annenin çocuğuna bakışında gördüm seni. Annesine açıklama yaparken telaşla konuşan çocuğun dudaklarında. Pazar yerinde birbiriyle konuşan anne ve oğul. Sanki iki bülbülün aşkla ötüşü gibiydi konuşmaları. Hata yapmış belliki çocuk 'ama anne ' diye başlayan cümleleri, yanaklarının al al olması, annesinin yüksek sesle ona anlatmaya çalışmaları.Çok özür dilerim ama kulak misafiri oldum sessizce onlara. Bu güzelliği bir an olsun hissetmek istedim .
Hey Rabbim AŞK bu ya Senden bize, bizden Sana ve bizden birbirimize AKAN, bizi YAKAN bu duygu...
Hepimizin yaşamasını nasip et YARABBİ...

merhaba şoray,
aynı sıkıntıları, hüzünleri yaşamış birisi olarak yazdıklarını üzüntüyle okudum. hiç dinmeyecek bir acı yaşadığımız ve dinmesini de hiç bir zaman istemediğim bir acı. sen belki yeniden hamile kalmış sağlıkla bebeğini kucağına almışsındır inşallah, ben ise senin geçmişte yaşadığın o acıları yaşıyorum şimdi. benim gebeliğim de ensefalosel ve spina bifida yüzünden sonlandırıldı, seninkine çok yakın çünkü ikisi de nöral tüp defekti olarak geçiyor, bu acıyı yaşamış birisi olarak bana yardımcı olursan çok sevinirim, yeniden bebeğin oldu mu vs. diye.

Canım çok büyük geçmiş olsun rabbim bi daha yaşatmasın inş.......

Ne güzel ziyaret eden çok ama bu sorunu yaşayan yok.
Peki aranızda MTHFR c677 ve 1298 Heterozigot olupta çocuk sahibi olan yok mu? Belki benim gibi Anensefali yaşamamış olabilirsiniz ama tedaviniz neydi, hangi ilaçları aldınız ve çocuk sahibi olabildiniz mi? Sorular çok oldu galiba ama cevaplarsanız çok sevinirm.

canım bende 2010da yasadım anensfalıyı benımde uclu testlerde cıktı ultrasonda kac dr a gıttım sonuc aynıydı 7 yıllık evlıydım ılk bebegımız olacaktı ıkı kere asılama oldu ama tutmadı en son ucuncu asılamada dr ıptal ettı kılo vermezsen olmaz dedı ve ben ıkı hafta sonra hamıle kaldım kendılıgınden adetlerım duzensızdı bebegımı ogrendıgımde ıkı aylık olmustu bıle nasıl sevındıgımızı anlatamam sana yedı yıl sonra mucızem gelmıstı taakıı en son kontrolume kadar ıkılı testler ıyı cıkmıstı ama uclu test ultrasonda hastane basıma yıkıldı aldırmıcam dedım ama nafıle hangı dra gıttıysem yasamaz dedı hastaneye yatırdılar ankaradayım ben zekaı tahır burak hastanesınde sunı sancıyla dogum yaptırdılar aylarca kendıme gelemedım hala dusunuyorum acaba almasalardı dıye ama sonra bebek dogunca genetık yapıldı ben bebegıme hıc bakamadım dogunca genetıkte anensefalıyı dogruladılar banada genetık test yapıldı sonucta MTHFR c677 homozıgot cıktı bende sadece buda kan pıhtılasmasıymıs gebelık boyunca kan sulandırıcı ıgne kullanmam gerekıyormus bırde folık asıt eksıklıgıne baglı dedıler gebelıgımın ılk haftası ben toxoplasma gecırmıstım onunlada alakalı olabılır dıyor genetıkcı folık asıt dıyo dıgerlerı toxxo dıyo bılmıyorum suanda hala bebegım yok 10 yıllık evlıyım pko hastasım 6 ay once ıkı kere kımyasal gebelık gecırdım su andada tup bebek tedavısıne basladık allahım hayırlısını versın hepımze ınsallah tum bebek ısteyenlere versın cok kotu bır durum allah sana da sabırlar versın yasmayan bılemez senı cok ıyı anlıyorum :(

Back