öncelikle geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın sanada banada bende buna benzer şeyler yaşadım zor bir durum bende kendi isteğimle vazgeçtimsonlandırıldı bu konular çok hassas insanlar yaralı ben kimseye anlatamadım ama kendimizi toparlamak zorundayız arkadaşım özellikle kafamızı çünkü ben bunu anladım bu olaydan ağlayıp yırtınmak bağırmak neye yarar sonra aklımızı mantığımızı kaybederiz peki sonra kim kalır yanımızda kim sahip çıkar insanın ilk kendisidir önemli olan kocaya üzül çocuğa üzül ee sonra bu üzülmenin onlara bi faydası varmı yok ama bize zararı çok etrafa faydalı olmak istiyorsan önce kendine faydan olacak ayakta duracaksın yeyip içeceksin hayata bi yerden tutunacaksın yoksa düşersin düştüğünü görünce kaldırırlarmı haaayır daha aşağı çekerler sonra bide üzerine basarlar onun için güçlü olmak lazım en azından öyle görüneceğiz ben hislerimi paylaştım katılırmısın bilemem allah yardımcın olsun
geçmiş olsun. herşey allahtanve herşey insanlar için. hayırlısı buymuş bunu kabullenmek lazım. çok zor allah sabır versin. doğurduktan sonra çocuğun acı çektiğini görmek daha zor olurdu sanırım. bi şekilde hayata devam etmek zorundasın. allah yardımcın olsun.
öncelikle geçmiş olsun diyorum,yaşadığın acıyı tabiki anlamam imkansız,hiç normal bir gebelik geçirememiş biri olarak,ama tahmin edebiliyorum,Ama unutmaki herşey Allah dan,herşeyde bir hayır vardır canım,ya doğurup kaybetseydin bebeğini bide öle düşün,RABBİM herşeyi bilir ve inanıyorumki en kısa zamanda tekrar hamile olacak ve mutlu günlerine kavuşacaksın canım,herşeyin en hayırlısını versin Allah...
Allah razı olsun.Değerli zamanını ayırdığın için teşekkür ederim.Allah senin ve bizim gibi yaşayanların yar ve yardımcısı olsun.evet herkes yaşadığını bilir. yaşadığın şey çok zor. en öenmli adım kabullenmek. inkar isyan neden ben soruları bitmiyor. aynı şey değil ama bizde çok zor bi dönemden geçtik. benim oğlumda downlu. ilk yaptığın şey inanmamak. sonra isyan inkar allahım neden benim başıma geldi diosun. çom uzun süre bende kabullenemedim. bende ilk defa buraya doğum öykülerine yazabilmiştim. burası bi adım gerçekten. kabullenmeye başladıktan sonra daha kolaylaşıyor gerçekten. gataya rapor almaya gittiğimde birkaç downlu çocuk annesiyle konuşmuştum. ikinci çocuğu hemen yap dediler. bende ya yine böyle olursa dedim. kadının biri "allah bize böyle bi acı verdi bi kere bir daha vermez ben buna inandım hep" dedi. gerçekten yaşadıklarımız bir sınav. eminim allah bu acıyı bi daha yaşatmaz. ama emin ol doğsaydı senin için daha zor olurdu. ben o zor zamanlarımı hep eşimle atlattım. ama sen kendini kapatırsan eşinde uzaklaşır istemeden. o yüzden allaha sığın. eşinden güç al. ve buraya yazmaya devam. insan konuşamadıklarını buraya yazabiliyor ve çok iyi geliyor. birileri cevap versin vermesin içini boşaltmak için yaz mutlaka. sevgiyle kal. güç ve sabır diliyorum senin için allahtan
Canım çok geçmiş olsun. Herşey biz insanlar için, kabullenmek zor olsada bundan başka çare de yok. Bundan sonra sana düşen bol dua edip, sabır dilemek. Allah yardımcın olsun inşallah.
Dikkatini çekipte okuyan arkadaşlarım insan bir an 'yok mu ya benim gibi aynı olayı yaşayan, ben tekmiyim' diyor.Ama inşallah tekimdir.İnsanların böyle bir acıyı yaşamamış olmalarını dilerim.Varsın paylaşamayım herkes çektiğini bilir değil mi? Zaten amacım çoğalmak değil benim, bir umut peşindeyim. Bu durumları atlatmış ayağa kalkmış, bebişine kavuşmuş bir ışık arıyorum kendime. Nacizane çabam budur yanlış anlamayın
canım ağlayarak okudum yazdıklarını.. öncelikle çok geçmiş olsun. seni o kadar iyi anlıyorum ki... maalesef aynı acıyı ben de yaşadım. hayatımda duyduğum en kötü cümleydi doktorumun cümlesi... ve hayatımın en kötü anıydı kalp atışlarını görerek onun sonlandırılmasını izlemek... anensefali dışında kalbi ve karnı da dışardaydı benim bebeğimin. yaşaması imkansızdı yani.. benim tek şansım bebeklerimin ikiz olmasıydı. bebeğimin biri sağlıklı çok şükür ki. teşhis 10. haftada konuldu, 12. haftada karnımdan yapılan bi iğneyle sonlandırıldı diğer meleğim. nasipse bir ay kadar sonra diğer bebeğim doğacak. o bizim en büyük tesellimiz oldu. umarım sen de yakın zamanda sağlıkla kavuşursun bebeğine ve az da olsa unutursun bu yaşadıkarını. senin de dediğin gibi Allah kimseye yaşamasın bu duyguyu..
neden dogmasını beklemediniz belki bi çaresi bulunurdu belki bi mucize olurdu rabbim vermişse vardır bi bildigi allah kimsenin başına vermesin ben yapamazdım bunu ömrü yoksa zaten yaşamaz bi anne olarak bu kara kolay alınmaz ama ben kıyamazdım
Sanada çok geçmiş olsun.İnşallah sağlıklı bir doğum yaparsın.Ama aklıma bişey takıldı eğer cevaplarsan çok sevinirim.Ben ikili testi 12. haftada yaptırdım o zaman anlaşılmamıştı.Üçlü testte anlaşıldı.Senin 10. haftada nasıl teşhis konuldu.Birde doktorun sebebini söyledimi? Ben mthfr c677 ve 1298 heterezigot taşıyıcıyım.Gittiğim labaratuvarda genetik doktoru sen hamile kalmadan b vitamini, çinko, folik asit,coraspin içmelisin. O zaman bir daha yaşamazsın dedi.Senin durumun nedir? Biliyorum çok acı bunları hatırlamak ama tekrar yola çıkmak için biraz yardıma ihtiyacım var.
neden dogmasını beklemediniz belki bi çaresi bulunurdu belki bi mucize olurdu rabbim vermişse vardır bi bildigi allah kimsenin başına vermesin ben yapamazdım bunu ömrü yoksa zaten yaşamaz bi anne olarak bu kara kolay alınmaz ama ben kıyamazdım
benimki ikiz gebelik olduğu için 2li ve, 3lü testler yapılmadı. değerler yüksek çıktığı için yanıltıcı oluyormuş sonuçlar. bir de ultrasondan anlaşılabilen bir şey zaten. 10. haftada bebeğinizin birinin kafasında sorun çıkabilir hazırlıklı olun diye uyardı doktorum.12. haftada ense kalınlığı için çağırdığında iki bebeği arka arkaya göstererek açıkladı bize. çok farklıydı iki bebeğin kafası. anensefali olan bebeğimin kafası düzdü( nedeni yok dedi. sadece ikizlerde daha fazla görülür dedi. ankarada bi perinataloğa gittik sonra. o da aynı şekilde iki bebeği kıyaslayarak gösterdi. ve kalbinin ve karnının dışarda olduğunu da gördük orda. ultrason görüntüsünü duvara yansıtmıştı, her şey çok barizdi. bir sonraki gebelikte tekrarlayacak diye bir şey yok dendi bana. internette ben de öncesinden folik asit alınmalı diye okudum ama ben tedaviyle hamile kaldım ve hamile kalmadan önceki 1 yıl folik asit içtim. çok da ilgisi olduğunu düşünmüyorum o yüzden. inşallah aynı acıları yaşamadan sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?