Gelinlik Modelleri Bütün gelinlikler straplez olmak zorunda mı?

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Gelinlik modeli baktığım şu günlerde en çok yakındığım konu straplez gelinlikler.

Baktığım gelinliklerin neredeyse %85i straplez. Sanki başka gelinlik tercih edilmiyor gibi. Tercih edilmiyor mu gerçekten? Ben straplezi herkese de yakıştırmıyorum ama herkes giyiyor.

Bu gidişle zor beğeneceğim bir gelinlik.

Birdahakine nasıl giyeceklerini sana sorarlar sylerim ben
Bende siz straplez harici bulamıyorsunuz sandım ..

aynı fikirdeyim.. türbanlı bi gelin olacağım ama aradığım gibi bi tane yok ya straplez üstüne boleroyu çeken çekene ben öyle istemiyorumkii bulabildiğim tesettür gelinliklerin hepside parıl parıl abartı derecesinde süslü nasıl bulcaz biz gelinlik ya

2009 da evlendim o zamanda aynen straplez modaydı hep o şekil vardı bende sevmem straplezi benim gelinliğim tek omuzdu

ben straplezi zayıf bayanlara yakıştırıyorum
biraz kilolu bayanlarda hoş durmuyor malesef.özellikle göğüs bölgeleri hiç hoş görüntü vermiyor
bide oynarken ikide bir çekiştirmeleride beni bitiriyor

Son düzenleme:
Ben de birkaç sene önce aynı bağlamda bir konu açmıştım, tartışmıştık. Vitrinlerde ve gelinlikçi reyonlarında hazır kollu gelinlik bulamamızın sebebi çoğunlukla gelinlikçilerin reyondaki ürünlerini ucuza mal etmek ve mümkün olduğunca fazlasını sezon sonunda elinden çıkarmak için straplesi tercih etmeleri. Straples bir gelinlik yapmak o kadar basit olabiliyor ki. Eminönü'nde filan hazır işlenmiş straples üst bedenler satılıyor, onu 300 liraya filan alıp altına da bir günde bir tül etek yapıyorsun, 2500 liraya kızlar ayılabayıla alıyorlar. Bundan iyisi olur mu?

Sonra, kollu gelinlik yapsa reyona, kızların çoğunun gerdanına, koluna uymayacak. Onunla da uğraşmak zorunda kalacak, anlatacak "üstüne göre dikersem güzel olacak" diye. Güzel durmamışsa, ikna da edemeyecek.

Her açıdan zorluyor yani...

Ben bunu sormuştum neden hepsi straplez sanki bütün gelinlikler aynı demiştim gelinliğimi aldığım yerden o da bana dedi ki ''bütün gelinlikler straplez çünkü bunu kilolu olsun zayıf olsun herkese denetebiliyoruz ama kollu ya da askılı olursa kilolu olan gelinlerimiz deneyemebiliyor geçmeyebiliyor'' yani pratiklik olsun diyeymiş..ben de straplez istememiştim..üzreine askı ya da kol geçirtebiliyorlar artık her şey mümkün..gelinliğim straplezdi ben askı yaptırmıştım..istersen gelinliğinin tülünden ya da duvağının tülünden kol da yapabiliyorlar..yani straplez olsa da istediğin gibi gelinliğini değiştirtebilirsin..

Bir de evlenenlerin dediğine göre işler gelinlik almaya gelince değişiyormuş. Yani şöyle olsun böyle olmasın diye hayalini kurduğumuz bir gelinliğin tam aksine çok farklı bir model beğenebiliyormuşuz. Ocak ayından itibaren gelinlik bakmayı düşünüyorum. Belli mi olur belki straplez alırım. Ama straplez almak istemiyorum.

Çok açık giyinmeyi de sevmem,kendi düğünüm dahi olsa. Ve staplez gelinliklerin sırt kısmı nedense hep çok aşağıda oluyor.

Öncelikle merhabalar ve hayırlı olsun. Bende bir süre önce gelinliğime karar verip diktirmeye başlayanlardan biriyim. Maalesef moda evlerinde sürekli straplez gelinlik ve ne garipse etek kısmı da hep tül.İlk gelinlik bakmaya başladığım zamanlar bende straplez ve tül bir gelinlik beğenmiştim internetten, sonra vazgeçtim tabi ki. Moda evlerinde aynı modeller var diye, onlardan beğenmek zorunda değilsiniz tabi ki, internetten veya gittiğiniz yerde ki kataloglardan çok daha farklı modeller bulabilirsiniz. Tabi bu diktireceksiniz geçerli, hazır yada kiralık olacaksa maalesef straplezden bozma ekleme yapılarak falan bir model oluşturmak zorunda kalacaksınız.Ben 2014 kataloglarından beğendim gelinliğimi, ön arka v , tümü dantel ve yarım kollu. Malum kış düğünü olunca kllu bir gelinlik tercih ettim.Şikayetçi miyim asla değilim, gelinliğimi çok sevdim

Senin de hayırlı olsun. Eltim nişanı için staplez güpürlü bir elbise beğenmişti. Ama üzerine aynı tülden yarım kol yaptırmıştı. Ben pek beğenememiştim. Staplez ve üzerine ekleme bir şeyler yapılması konusundaki fikrim o gün tamamen değişti. Eskiden olabilir derdim şimdi pek olmaz diyorum. Kendiliğinden askılı bir model bulmam lazım.

Bir de siz gelinlik seçerken nişanlınızın fikirlerine önem veriyor musunuz, yoksa bu benim gelinliğim istediğim gibi alırım mı diyorsunuz? Ben biraz arafta kaldım galiba.

Selamlar

Öncelikle hepimiz için hayırlısı olur inşallah

Bende 2-3 ay sonra hayırlısıyla gelinlik arayışlarıma başlıcam kısmet olursa inşallah

Yanlız aklımda henüz hiçbir model yok:44: hepsi güzel geliyor

Nezaman bakılmaya başlanmalı acaba gelinliğe:44: bide ben dikimden korkuyorum ya hazır bulabilirsem hazır almak isteyebilirim aslında

Senin nezaman canım düğünün?

bide nişanlının fikrini alma konusunda ben naparım bilmiyorum ama sanki süpriz olsun isteyebilirim gibi geliyor tabi ozamanın koşulları nasıl olur onuda bilmiyorum bakarsın beraber alır geçeriz kısmet diyim bari hayırlısı nasılsa öyle olsun

canım hayırlı olsun

senin düğününede çok az kalmış benimde önü arkası v modeller kollusu yada kolsuzu çok hoşuma gidiyor çok güzel bi seçim olmuş bence heleki kış için
inşallah gönlündeki gibi olur

Dantel ekletebilirsin üst kısma, tesettürlüysen altına kumaşlı dantel olur. Alternatif çok.
Biraz araştırma yaparak kendine uygun gelinliği bulabilirsin.
Mutluluklar

ben de ocak ayından sonra bakmayı düşünüyorum ki gezmediğim yer kalmasın ve diktirmeye vakit olsun. bi an önce ocak ayı gelsn istiyorum

Ben hiç sormadım, modelini de göstermedim zaten.Kuaförden almaya geldiğinde görecek

Oldum olası straplezi sevmedim ve gelinligimde öyle degil zaten kiloluyumda yakışmazda hem hiç rahat degil bence zaten giyiyolar çekiştirip duruyolar sonra

Bende bu durumdan şikayetçiyim nefret ederim straplez gelinlikten :) o yüzden düşük omuzlu kollar yaptırıcam ve agustos ayında sizlerle paylaşıcam inşallah kızlar :) Bu hafta ölçülerimi vericek kayınvalidem ve dikimine başlanıcak

katılıyorum straplez gelinlikler asillikten uzak ve zaten rahatsız oluyor bide iki de bir çekiştiriyorlar onu :) ama straplez kalıp olup üzerine dantel veya tül hoş duruyor

Katılıyorum gelinlik çok özel olmalı nişanımda tercih ettim straplez rahattı hiç çekiştirme falan yapmadım bedenime göre dikildi fakat gelinlik biraz asil olmalı bence daha zarif daha alımlı düğün tarihim belli oldu 11 ekim 2014 ve kesinlikle dantel uzun kol bir gelinlik tercih edeceğim umarım hazır bulabilirim çünkü dikimde fiyatı biraz abartıyor moda evleri:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…