Butik Açmak

Sermayeyi artırabilirim. Reklama gereken bütçeyi ayırabilirim.
Bu işi yapanlar zaten bu toptancılardan alıp yapmıyor mu? Nasıl yapıyorlar
Merter toptan ürün alınmaması gereken bi yer mi

İnternetten araştırdım okuduğum izlediğim kadarıyla toptan ürün almak için örnek verilen ilk yer burası

Arkadaşlar Başka yer varsa söyleyin yani ben bilmediğim için açtım konuyu :)

Toptan demek büyük yatırım demek.
İhraç fazlası kovalayın ille de yapacağım derseniz. Ürün çeşitliliğini arttırabilirsiniz böylece. Diğer türlü çok para yer.

Kıyafet satıyor sanırım o da
Peki vergi vermeden nasıl yapıyor hiç denetlenmedi mi şimdiye kadar yakalanmadı mı
Sadece havale ile mi ödeme alıyor
Reklamları nasıl yapıyor takipçileri nasıl kazandı

Evet kıyafet.hayır bir denetleme olmadı ama oladabilir cünkü artık vergi vermeleri gerekiyor.havale eft ödemesi alıyor. Reklamları ünlülere veriyor mesela birkaç kere selin cigerciye verdi,, sonra daha uygun diye bikaç kere yeliz yeşilmene verdi.. takipcileri en basta takip programıyla aldı sonra reklam verdikce geldiler birde çekiliş vs yaptı..ama dedigim gibi suan kazanamıyor gibi birsey,okadar cok sayfa varki..

Anladığın kadarıyla merterden ürün alıp inst. Satmayı planlıyorsun. Bu işi mağazada yapan ve toptan piyasasını bilen biri olarak sana şunu söyliyebilirim macera arama. İnst dolu butikle dolu. Merter güngören gibi yerlerden alacağın ürünler zaten piyasa malı her 3 butikten 2 sinde var artık. Ayrıca magaza açmadan çok gğvenilir olmadığı için tercih edilmiyor çoğu sayfalar. Yani güvendiğin bir lokasyon varsa dükkan açman çok daha iyi olur aynı zamanda inst danda satarsın ama oda bu bütçeyle mümkün değil.

Elbette siz bilirsiniz, hevesinizi kırmak istemem ama ben de takı üzerine online satış yapıyorum. Bu ekonomik krizde satışlar gerçekten düştü, aynı zamanda çok çok fazla online butik var. Eğer cidden marka kimliği yaratma konusunda çok başarılı değilseniz ya da ilgi çekici bir fikriniz yoksa çok önermiyorum, hele şirket olarak başlamayı hiç önermiyorum.

Gerçekten zorluğu olan bir iş.

Bazı butiklere bakıyorum bayağı bir inceledim instagram butiklerini dışarda ve diğer internet butiklerinde satılmayan çok farklı ürünler oluyor. Bu tarz farklı ürünleri dediğim toptancılarda bulamaz mıyım diyorsunuz

benim bir arkadaşım kendi dükkanını açmıştı, kız stilistti ve bir terziyle anlaşıp kendi tasarımlarını dikmişti. başlarda güzel paralar kazanıyordu fakat sonradan kapattı... özel bir terziyle anlaşabilirsiniz çizimleriniz falan varsa. o farklı gördüğünüz ürünler genelde özel dikim oluyor.

bir öneri daha vereyim, butiklerde beğendiğiniz kıyafetlerin etiketlerine bakın :) toptancı firmaların isimleri yazıyor. hepsinin instagram hesabı var oradan hepsini bulabiliyorsunuz. biz toptancıları o şekilde bulmuştuk :) tabi yerine de gidip bakabilirsiniz toptancı firma adını öğrenince.

geçen başıma şöyle birşey geldi butikte kemer beğendim 45 tl dedi, aynı kemeri bizim toptancı wp den paylaşmıştı 6 lı adet 20 tl die :) toptan sipariş verdim, arkadaşlara hediye aldım hem de kendime :)

işin içine girince firmaların aynı olduğunu göreceksiniz zaten, büyük butikler çok fazla mal aldığı ve anlaşma yaptığı için daha ucuza alıyor bu da bir dezavantaj sizin için...

Merhabalar :KK54:

Giyim üzerine bir butik açmak istiyorum.Uzun zamandır aklımda olan bir iş bu. Ama son iki aydır ciddi ciddi düşünüyorum.

Şahıs şirketi kurup kazandığının vergisini veren bir vatandaş olacağım :KK70:

Homeoffice çalışacağım.

İstanbul'da Merter ve Eminönü'nün toptancılarla dolu olduğunu malların buradan alındığını öğrendim (internetten)

Sermayemse 10.000 tl

Aranızda ya da etrafınızda bu işi yapan var mı?

Sermayem yeterli mi?

Şahıs şirketi kurduğum zaman nelerle karşılaşırım?

Toptan ürün alınan başka yer var mı?

Sizce bu iş tutar mı:KK23:

Henüz elle tutulur bir adım atamadım. Çünkü ayrıntıları düşünmekten yola çıkamadım ve sanırım biraz da cesarete ihtiyacım var
Merhaba aynı şartlarda aynı düşünler içerisinde boğusurken rastladım sizin gönderinize lütfen neler yaptınız cesaret edebildiniz mi anlatırmısınız

Merhaba aynı şartlarda aynı düşünler içerisinde boğusurken rastladım sizin gönderinize lütfen neler yaptınız cesaret edebildiniz mi anlatırmısınız
Maalesef dusuncemi hayata geciremedim. Vazgectim boyle bir is yapmaktan

Giyim üzerine bir butik açmak istiyorum.Uzun zamandır aklımda olan bir iş bu. Ama son iki aydır ciddi ciddi düşünüyorum.

Homeoffice çalışacağım.

İstanbul'da Merter ve Eminönü'nün toptancılarla dolu olduğunu malların buradan alındığını öğrendim (internetten)

Sermayemse 10.000 tl

Sermayem yeterli mi?

Henüz elle tutulur bir adım atamadım. Çünkü ayrıntıları düşünmekten yola çıkamadım ve sanırım biraz da cesarete ihtiyacım var
Dükkan açacaksınız tabela vergi dükkana vergi muhasebeciye her ay para kira elektrik su beklenmeyen masraflar ürün satışları sürekli değişiyor mal almak için ilave para zor

Homeoffice çalışacağım.

Sermayemse 10.000 tl

Sermayem yeterli mi?

Merhaba bugünlerde benimde aklımda var yazınız eski biraz ancak merak ettim naptınız?

Üzüldüm adınıza. Kimseyi dinlemeyin bence hayallerinizin peşinden gidin olmazsa denedim olmadı dersiniz ama bu şekilde hep keşke demek daha üzücü olur

Homeoffice çalışacağım.

Sermayemse 10.000 tl

Sermayem yeterli mi?

güncel ne durumdasınız?
10bin çeşit açısından az bir miktar.
Şirket açılış zaten 2.500 falan tutar muhtemelen ilk açılış olacağı için.
toptan ürünler için güngören mertere göre daha ucuzdur ilk etapta güngören ile başlanabilir.
ınstagramdan önce ben herkese 2.el uygulamaları tavsiye ediyorum orada sıfır parçalarda satılıyor.Güvenle alışveriş yapıyor müşteriler ve kargo bedava gibi seçenekler oluyor.
bu uygulamaları denerseniz 1000,2000lik ürünle başlangıc olabilir ve sahıs sirketine gerek kalmaz.

Merhaba bende butik açmayı düşünüyorum bizim burada cadde üzerinde hani öyle Kadıköy bağdat caddesi gibi değil kısa bi cadde telefoncu pizzacı var okadar hareketli değil bi butik var yıllardır çok iyi iş yapıyor her gittiğimde 300 TL bayılıyorum oraya. Tarzı çok güzel salaş tshirt ler mom yada skinny jeanler gömlek çeker kemer aksesuar güzel şeyler var. Bence hayalinden vazgeçme valla çocugum var gidip avm avm kıyafet bakmak istemiyorum internetten de sürekli beden tutturma stresi içindeyim evime yakın miss gibi. Sağlam adımlarla ilerle araştır ne kadar paran gidiyor bak. Yapan nasıl yapıyor benim 60 bin TL bütçem var bahar giib düşünüyorum istediğim cadde de inşallah olur

Dibine ya da karşısına çok yakınına aç.
Ticari zeka açısından , müşteri bulma sıkıntın olmaz.
Oraya gelenlerin yarısı sendende bir parça alsa yeter zaten.
İnstagramı çok iyi kullan satış için.
Dükkan oldugu için kapıda ödeme sisteminde olacak.
İşin rast gitsin.

Benimde düşündüğüm bir konuydu ama şu şartlarda yaşadığım yerden dolayı cesaretim kırıldı.Bir dükkan kiralayarak değil de Sosyal medya üzerinden satmak daha mantıklı geliyor.:KK64:

X