BÜTÇENİZİ NASIL YAPIYORSUNUZ

yerinizde olsam çok büyük sorunlarım yoksa bikaç yıl daha ailemle oturur para biriktiririm
düğünde altın çocuğunuzun doğumunda altın vs takılmıştır onlar duruyor mu?

Allah yardımcınız olsun

siz baya baya kaygilanmissiniz (gereksiz yere)
zamani gelince en az 3 ev size kalacak...
isiniz var, geliriniz var- fazla degil ama var.
paraniza sahip cikarsaniz gül gibi gecinirsiniz. kira derdiniz, elektrik, su derdiniz yok.
ayda rahat 1000tl kenara atilir.

Benim anlamadığım engelli kardeşiniz neden sizin sorumluluğunuzda?
6 tane evi olan babanızın değil de neden sizin?

Babanızdan kalacaklar var ama anladığım kadarıyla bir dikili ağaç da ben bırakayım diyorsunuz.
Lakin şu zamanda, o maaşla, tek başınıza biraz zor. Zor da imkansız değil.
Upuzun yıllar, maddi manevi herşeyden kısarak bir ev sahibi olmaya çalışmak bana mantıklı gelmiyor.
En kısa 10 yıl bile uzun. O kadar yaşayacak mıyım bakalım? Kendime göre tatil yapamayacaksam,çocuklarıma istediğimi alamayacaksam,yeri gelecek dışarda yiyemeyeceksem, sinema tiyatro kıyafetler... Bunlardan mahrum kaldığım bir hayat mutsuz olduğum bir hayat olurdu.
Anca kendimize yetiyoruz zaten.
Aileden destek yoksa zor bu zamanda.

Ev almayın kızınızla kendinize yatecek 1+1 apart lar var küçük oluyor yaşabilirim derseniz apart tavsiye ederim. Sonra sıkılırsanız kiraya verip ordan alacağınız parayla kendiniz kiraya çıktığınız yerin kirasını ödersiniz herhangi birşey olursada küçükte olsa başınızı sokacak yeriniz olur gelecek kaygınız hafifler biraz

Nerede, nasıl yaşadığınıza baglı. 3500 lıra maas ıle kırada zaten zor gecınırsınız. Hayat cok pahalı faturası, marketi gezmeye etmeye para kalırsa ne ala dıyorum İstanbul kosullarında konusuyorum. Cocugunuz ufak mı, okullu mu bunlarda cok baglayıcı. Kız kardesınızdem oturu engellı bakacagınız ıcın maas baglanma durumu olmuyor mu, veya kız kardesınız neden aılenızle yasamıyor, sız yokken ona kım bakacak?
cute ailesinin 6 tane evi varmış durumları iyidir yani kızkardeşine de rahatlıkla bakarlar bu durumda kızın manevi ve fiziki bakıma ihtiyacı var maddi değil bana göre.engelli maaşı da vardır muhtemelen.konu sahibi durumunu gereksiz abartmış.boşanma bir travmadır haklı ama kendinden çok kötü durumda kadınlar gördük bu site de maaşı olmayan gidecek yeri olmayan.ailesinin kiralık evlerinden birine oturur olur biter geliri de düzgün harcarsa yeter kendine

• Beğen
Reactions: 000
Bu devirde ev almak çok zor.. Kredi çekmek istesen, peşinat çok büyük para... Bir de ben şuna inanıyorum. Ne kadar gelirse o kadar harcanıyor arkadaş.. Eğer birikim de yapılacaksa maaş hesaba yatar yatmaz kenara atılmalı yoksa gitti giden.. Ben de 29 yaşındayım, bekarken araba almadığım için o kadar pişmanım ki... Yıllarca çalıştığım parayı aileme teslim ettim.. Evet aileye katkı güzel bir şey ama bir arabam olsaydı, yıllarca çalışıp bunu elde ettim başardım desem kötü mü olurdu.. Buradan bekar kızlarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum. Kendinize ait bir birikiminiz mutlaka olsun. Bu bir miktar para olur, altın olur, araba olur.. Kendi üstünüze bir varlığınız olsun...
Çok doğru söylüyorsun ama keşkelerle hayat geçmezki daha çok gençsin belki kıdmetin değildi bugüne kadar

Merhaba ben de para kenara koyamayanlardandım.Geçen yıl burda Altın biriktirmeye başlıyoruz forumunda gaza gelip biriktirmeye başladım.Ben de senin kadar maaş alıyorum vergiler hariç,bireysel emeklilikte bekleyen 5500 tl yi çektim ve onu altın hesabınba attım böylelikle gr gr bir yılda epey yol kat ettim sen de bir altın hesabı açıp sanki güne katılıyormuşsun gibi her ay 2 gr 3 neyse atarsan görüceksin elindekini gereksiz yere harcamamayı öğreneceksin.
Bireysel emekliliği çekince çok para kesintisi oluyor mu

Neden bu kadar dünya hırsına kapiliyorsunuz şükredin ne güzel kendi Ayaklarınız üzerinde durabiliyorsunuz sağlığınız yerinde asgari ücretle ev gecindirip çocuk okutan insanlar var. Helalinden para Kazaniyorsaniz evladınızı kimseye muhtaç etmiyorsanız sizden daha güçlü bir insan yok biraz Allaha bırakın kendinizi 2 gün sonraya cikicagimizin garantisi yok.

esinizle evli oldugunuz zamanlar eviniz yok muydu? varsa eger o evin yarısı sizin. ayrica araba varsa ve bankada para varsa onlarinda yarisi sizin. İyi bir avukat bulun hakkınızı alın.

Back