- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.823
- 448
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
bir maddi planım olmalı...en çok genel olarak dışarıya çıkmak, dışarda yemek alışverişe gidiyor para.ve artık dışarda yemicemİşte cok guzel bı konuya degınılmıs burada. Kız cocuklarına hayatındakı erkek figürü önce baba abi erkek kardeş sonra eş sonra da evlat hayatından bir şekilde gittikten sonra hayatını nasıl idame ettirebilirsin'i teorikte değil pratikte bir şekilde aşılamalıyız. Herkes birgün gidecek o baki. Ama ya sonrası... Aklıma bir tanıdıgımız geldı. Karı koca ogretmenler adam kalp krızınden anıden öldü. Ve kadın kocasının cenazesınde ben sımdı napıcam ev nasıl gecındırılır ekmek yemek nerden alınır cocugumla kalakaldım dıye agladı. Baktıgınızda öğretmen. Eğitimli karıyerlı dıyorsun ama hayatında kocasının ekmegı nerden aldıgını bılmeyecek bır fatura nerden ödenır ya bu pantolon benı bır sure daha ıdare eder once dolabı doldurayım o lüx degıl ıhtıyac kuralını benımseteceksın yoksa boyle sudan cıkmıs balık gıbı kalıyosun. Sozum sıze degıl ben ornekledım sadece alınmayın. Tek basına dımdık ayakta nasıl kalınır bunu ozumsetecek kadsr sorumluluk verılmelı hayat bu ınsan basıns hersey gelıyor. Sımdı sıze gelelım oncelıkle cocugunuzla yenı bır hayat sızı beklıyor ama aılenızın evınde ama kendı tutacagınız evde. Oncelıklı ıhtıyacları oturup hesaplayın fatura market okul gıderı kıra. Bunları dustukten sonra kalan paranın her ay atıyorum 100lırasını kendınıze ayırın. Cunku bola sala harcayacak bı para kalmayacak elınıze bellı. Kalırsa da kenara atın en acıl ve lüx tuketım olmayan seylerı alın dıbını gormedıgınız suya dalmayın. Bu maasla ve cocugunuz varken de yokkende her ay kredı kartından 2000_2500tl harcama luksunuz zaten kalmazda kalsa da harcamayın gunun gunu gelır aldıgınız esyanın bır faydası olmaz ama para hep gecerlı. Insallah esınız de gereken sorumlulugu yerıne getırır. Uzun oldu kusura bakmayın
babamın 6 tane evi var.ama onlar babamın.benim bişiyim yok.ben ilkbahar olarak hiçbişi yapmadım şu hayattaAilenizin evi var mı? Sırf iki kardeşseniz ailenizin evi varsa ev yatırımına girmenizin gereği yok bence.
Sımdı boyle hıssetmenız gayet normal. Sorun yasamadıgınız surece bence aılenızle kalmaya devam edın baktınız kı dayanılmayacak duruma geldınız baska eve gecersınız ama bu durumda son carenız bu olsun annenızle babanızla ufak bı agız dalasına gıdıp gemılerı de yakmayın yanı. Sadece maddı olarak degıl manevı olarakta korunup kollanmaya sevkate sevılmeye ıhtıyacınız oldugunuzu dusunuyorum. Hem cocugunuzda aıle ortamında olur surecı kolay atlatır hemde sızın omzunuzdakı yuk bıraz daha azalmıs olur. Aılemle kaldıgım ıcın para harcamıyorum eve demıssınız. Öte git diyen yoksa aile candır sarıp sarmalar. Sızde o arada bekar ve cocukla hayat ıcın butce planlaması bırıkım yaparsınız. Nacizane tavsıyem :)bir maddi planım olmalı...en çok genel olarak dışarıya çıkmak, dışarda yemek alışverişe gidiyor para.ve artık dışarda yemicem
babamın 6 tane evi var.
babamın 6 tane evi var.ama onlar babamın.benim bişiyim yok.ben ilkbahar olarak hiçbişi yapmadım şu hayatta
pireye kızıp yorgan yakmak istemiyorum.sonuçta o benim babam, evet aksidir, huysuzdur, beni de pek sevmez ama babbam.şu an ev tutamam.apartlar olsa 800 e all in güzel olur.ev kurmak demek 1200 lira vermek demek.tutun ki zaten çalışıyorum.mantıksız.ailem istanbuldaki evlerini kiraya verdi.burada ev tuttular.yani bir bakıma ailemin evindeyim.bu süper bir şans aslında.Sımdı boyle hıssetmenız gayet normal. Sorun yasamadıgınız surece bence aılenızle kalmaya devam edın baktınız kı dayanılmayacak duruma geldınız baska eve gecersınız ama bu durumda son carenız bu olsun annenızle babanızla ufak bı agız dalasına gıdıp gemılerı de yakmayın yanı. Sadece maddı olarak degıl manevı olarakta korunup kollanmaya sevkate sevılmeye ıhtıyacınız oldugunuzu dusunuyorum. Hem cocugunuzda aıle ortamında olur surecı kolay atlatır hemde sızın omzunuzdakı yuk bıraz daha azalmıs olur. Aılemle kaldıgım ıcın para harcamıyorum eve demıssınız. Öte git diyen yoksa aile candır sarıp sarmalar. Sızde o arada bekar ve cocukla hayat ıcın butce planlaması bırıkım yaparsınız. Nacizane tavsıyem :)
Bu kadar endıselı olmanızda ıyı degıl bakın fakultede de yaptırabılıyosunuz. Devlete para odemeden hızmet alabılıyosunuz kaldı kı allah korusun cıddı bısey olsa aılenız kosar zaten bunlara kafa yormayın cocugunuza yenı hayatınıza odaklanın. Onceden kartınızdan 2000-2500ü sadece alısverıse harcıyordunuz sımdı 1200lıra dısınıze vermıssınız cokmu yanı helali hoş olsun deyin geçinpireye kızıp yorgan yakmak istemiyorum.sonuçta o benim babam, evet aksidir, huysuzdur, beni de pek sevmez ama babbam.şu an ev tutamam.apartlar olsa 800 e all in güzel olur.ev kurmak demek 1200 lira vermek demek.tutun ki zaten çalışıyorum.mantıksız.ailem istanbuldaki evlerini kiraya verdi.burada ev tuttular.yani bir bakıma ailemin evindeyim.bu süper bir şans aslında.
en çok da sağlık harcamaları korkutuyor beni, son iki ayda sadece dişlerim için1200 lira verdim özelde yaptırdım dişlerimi.bir diş çekimi için 580 lira para verdim özele, bir dolgu 200, bir kanal 400 lira.baktım acayip paralar gidiyor şimdi fakültede çok uygun fiyatlara yaptırıyorum...sadece bir diş için bu paraları harcadım ben ya, öenmli bir hastalık olsa nağarım dedim içimden
benim demek istediğim şey sağlık harcamarı ansızın ve yüksek miktarda gelebiliyor diyorum...dediğim bu...ve bu sadece bir diş, yarın daha önemli bişi de olabilir diyorum...Bu kadar endıselı olmanızda ıyı degıl bakın fakultede de yaptırabılıyosunuz. Devlete para odemeden hızmet alabılıyosunuz kaldı kı allah korusun cıddı bısey olsa aılenız kosar zaten bunlara kafa yormayın cocugunuza yenı hayatınıza odaklanın. Onceden kartınızdan 2000-2500ü sadece alısverıse harcıyordunuz sımdı 1200lıra dısınıze vermıssınız cokmu yanı helali hoş olsun deyin geçin
Evet olursa da ımkan dahılınde gucunuzun yettıgı yere gıder tedavı olursunuz. Hersey ozel olacak dıye bı kaıde yok. Zaten sızın yetmedıgınız yerde aılenız o acıgı kapatır merak etmeyın. Herkes dusunur ılerde basıma bırsey gelırse kenarımsa bısey olsun dıye bızde dusunuyoruz ama bu dusuncenın gundelık hayatımızı ele gecırmesıne ızın vermıyoruz. Yanı anlattıklarınızın %80i gelecek kaygısı kalan %20sıde cocuk aıle ev maaş vs. Bunu bu kadar hayatınızın merkezıne koymayın psıkolojık olarak ıyı degılbenim demek istediğim şey sağlık harcamarı ansızın ve yüksek miktarda gelebiliyor diyorum...dediğim bu...ve bu sadece bir diş, yarın daha önemli bişi de olabilir diyorum...
benim demek istediğim şey sağlık harcamarı ansızın ve yüksek miktarda gelebiliyor diyorum...dediğim bu...ve bu sadece bir diş, yarın daha önemli bişi de olabilir diyorum...
şu mesajı okuyana kadar çözüm düşünüyordum aniden vazgeçtim.6 tane evi varmış burda neden sızlanıyorsunuz evim yok diye.babanızın evleri sizin de sayılır neden sayılmasın.ben 40 yaşında 71 yaşında ki annemden harçlık alıyorum maddiyatım da iyi olduğu halde.ailemden kalacak mal varlıklarını da benim diye düşünürüm hep.benimki de evladımındırbabamın 6 tane evi var.ama onlar babamın.benim bişiyim yok.ben ilkbahar olarak hiçbişi yapmadım şu hayatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?